Octavia2 RS TDi 125kW PPD - Aktualizace SW řj motoru

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dalaking
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia2 RS TDi 125kW PPD - Aktualizace SW řj motoru

Příspěvek od Dalaking »

Zdravím, mám Octavia 2 RS 2.0 TDi PPD 125kW a dozvěděl jsem se že mám starý sw řj motoru (2148) a už je verze 4366. Tak jsme se byl na to ptát v autorizovaném servise a oni mi řekli že to chce po nich login. Tak mě to nedalo, a zajel jsem za známým do servisu, který má VAS přístroj. Ten mi potvrdil, že to opravdu chce login aby se aktualizace mohlo provést. A tak se chci zeptat, zda-li je tu někdo kdo ten login zná, nebo popřípadě jak ho zjistit ? Často mi probíhá regenerace DPF asi každých 150-200km a to je na mj vkus opravdu málo. A to nejezdím malé trasy. Bylo mi řečeno že to může být právě tím sw že si s DPF moc nerozuměl a proto byla vydána nová verze sw.

Děkuji
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Co je to za blbost že v autorizáku Škoda nevědí login do motorovky? Co je to za servis?

Zajed do servisu Škoda auto, pokud je software pro tvoje auto a jednotku aktuální a vydanej, musí vedět co s tim dělat..
Dalaking
Nováček

Příspěvek od Dalaking »

Nevědí no, a nebo se mě chtěli odpálkovat. No každopádně ví to teda někdo nebo ne ? Auto mi teď stojí u toho známého v servise tak už na to kašlu, a radši zjistím ten login a ať to udělá on. ... Není to ale první problém co mám s autorizovaným servisem :(
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

A jak to udělá ten známý? Má správnej software pro správnej hardware? Má to čím naflashovat? Není to tak lehký jak to vypadá...
LACO211
Sběrač informací

Příspěvek od LACO211 »

Login to pyta na oficialny server kedze je to pravdepodobne online. Kazdy autorizovany servis to samozrejme ma vsak diagnostika im na tom funguje :) Login na server mas ako oficialny pouzivatel diagnostiky s oficialnou licenciou, to nie je len ze zistis niekde. Niektore jednotky idu flashovat bez vsetkeho, ku niektorym moze byt treba oficialny pristup.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tak tak buď autorizák škoda auto, pro ty to nemůže být nejmenší problém

a nebo někdo kdo tomu rozumí a ví co dělá, třeba TDIFUN a jistě i další

jinak se ti taky může stát, že z jednotky budeš mít jen těžítko na papíry na stole.. a budeš pro změnu shánět jinou a někoho kdo ti ji přizpůsobí

(LOL)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Nechapem preco im treba login. Ved SW verziu musia riadne naflashovat. Ci borci v autorizaku menia celu jednotku
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Samozřejmě že se dá flashovat offline. Je potřeba ale znát bezpečnostní login do jednotky, klidně i na případný kodování, přizpůsobení atd.. Ke všemu ale musí být vybavení a tak..
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Kdepak, dnes uz se v autorizovanem servise neflashuje automaticky na poslední verzi, ale přes kod zasahu/SVM a to jen pokud je specificky problém s necim.Specialni login to chce pokud to chces flashovat za kazdou cenu mimo svm a ten s geko uživatelem/licenci nemá nic spolecneho.Dnes neexistujete a nefunguje to tak, ze si prijedes do servisu a reknes, ze to chces flashnout na poslední verzi. :roll:
To, ze ti často regeneruje DPF je tim, ze je v haji/uz dost zanesene, tohle ti sw nevyresi.U toho motoru je na vyhozeni po cca 180tis.
Dostat novou verzi tam umim, ale v tvem pripade je ti k prdu, verze, kterou jsi vypsal, resi uplne jiny problém.
Fel0n
Sběrač informací

Příspěvek od Fel0n »

A jaký problém řeší, když ne DPF to by mě zajímalo ?
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“