O1 1.9TDi 66kw ALH - NYNÍ NEFUNGUJE TURBO - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

smoto
Sběrač informací
Odpovědi: 0

O1 1.9TDi 66kw ALH - NYNÍ NEFUNGUJE TURBO - VYŘEŠENO

Příspěvek od smoto »

Ahoj, vyměnil jsem palivák na O1 a od té doby nestartuje. Starej idiot jsem totiž zapomněl ten filtr zalít a zatočil jsem motorem (předtím jsem měl PD a tam jsem zalévání neřešil). Tak jsem to pak hned zalil, povolil jsem trubky u vstřiků a točil jsem. Nafta začala stříkat, tak jsem to zpátky pozapojoval, ale auto pořád nestartuje. Zkoušel jsem i napřímo na čerpadlo napojit flašku s naftou ale nic. Motor točí, občas to má jakoby snahu chytit, ale nic. Žhavičky jsou fungl nové, EGR mám off. Setkal jste se prosím s tímto někdo? Zdá se mi, že to nenatahuje naftu.. Fóra jsem přečetl snad všechny, ale nic nepomohlo. Díky.

Update: Auto se povedlo roztáhnout a chytlo, vyměnily se rozvody, ale nyní nefunguje turbo. Auto chytá na první otočku startéru, ale při jízdě je to jako by ho někdo držel pod krkem. Je to chipnuté na 85kW a vždycky to prostě koplo a letělo jak střela, ale teď nic, jako by tam to turbo ani nebylo. Navíc před tím problémem s palivákem mi to turbo dost výrazně pískalo, teď ho není slyšet vůbec. Díval jsem se na různé příspěvky, ale nic jsem z toho nevysledoval. Diagnostika nehlásí žádnou chybu. Díky
Naposledy upravil(a) smoto dne 29 črc 2016, 08:42, celkem upraveno 2 x.
Frenzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Frenzy »

Buď trpělivější, ono to chytne :-)
Ibiza AHU, PP 764, EGR-off, KAT-off - minulost
Leon ASV - PP 764, GT1646V
,,...přitom 4 válce stačí, když turbo tlačí!" http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1C1BOx0Mig
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Povol -sundej přepadovou hadici co vede z čerpadla, zapni klíček a na ten vývod čerpadla dej hadičku a třeba pumpičku z Š 120 nebo něco podobného a pumpuj...V hadici přívodu uvidíš , jak poleze nafta , až skončí bubliny, nastartuj...Samozřejmě je možné, že ti filtr po výměně přisává vzduch, proto to nejde natáhnout starterem. Nebo dej lano a nech motor problafat na trojku až si naftu natáhne sám. Ale není dobře, když čerpadlo běží na sucho..
nepropadat panice...
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Daj mu privoňať čističu bŕzd a uvidíš že chytne
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Tu pumpičku bohužel nemám. Ještě detail - proč jsem vlastně ten filtr měnil. Asi týden zpět mi to ráno začalo blbě chytat. Chytlo to za hodně dlouho, musel jsem třeba 4x zatočit, pak to chytlo jako kdyby na dva válce, vůbec to nereagovalo na plyn. Odpoledne po práci ale v pohodě, Tak jsem myslel že prostě palivák..
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Tak si s tím pořád hraju a zatím nic. Napojil jsem čerpadlo na hadici s trychtýřem, do kterého dolévám naftu, povolil jsem trubky u vstřiků a zkouším to odvzdušnit. Třetí trubka z levá stříká jak šílená, ale ty zbylé 3 sotva ukápnou. Když dotáhnu trubky a zkouším to nakopnout, nechytne to. Snahu to má, ale neblafne.. Nějaký nápad? Díky.
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Tak pokud ti nestrika nafta že všech trubek stejně tak to ne nastartuje. Pokud ti to jen kape tak je čerpadlo K.O nedává tlak.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

smoto píše:Tak si s tím pořád hraju a zatím nic. Napojil jsem čerpadlo na hadici s trychtýřem, do kterého dolévám naftu, povolil jsem trubky u vstřiků a zkouším to odvzdušnit. Třetí trubka z levá stříká jak šílená, ale ty zbylé 3 sotva ukápnou. Když dotáhnu trubky a zkouším to nakopnout, nechytne to. Snahu to má, ale neblafne.. Nějaký nápad? Díky.
Na spej bys to měl opatrně odvzdušnit :-),pokud ani to,tak bude něco v čerpadle.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Dal jsem pořádně přes noc nabít baterky tak to po práci zkusím protočit. Snad už to blafne. Najel jsem s ní 150.000 km a nikdy jsem nikde nezůstal nebo neměl problém, až teď z ničeho nic.. Dám potom vědět kam jsem se posunul..
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

smoto píše:Tak si s tím pořád hraju a zatím nic. Napojil jsem čerpadlo na hadici s trychtýřem, do kterého dolévám naftu, povolil jsem trubky u vstřiků a zkouším to odvzdušnit. Třetí trubka z levá stříká jak šílená, ale ty zbylé 3 sotva ukápnou. Když dotáhnu trubky a zkouším to nakopnout, nechytne to. Snahu to má, ale neblafne.. Nějaký nápad? Díky.
Tohle opravdu vypadá na zavzdušnění, trychtýř je krásná věc, ale neprotlačíš s ním naftu čerpadlem..Musí ti jít z přepadu z čerpadla čistá nafta...
nepropadat panice...
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Jak to ale protlačit? Sundal jsem totiž včera tu hadici z přepadu z čerpadla a nafta z toho nešla. Ani kapička.
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Keď som raz nemal čím naplniť nový filter, tak som stiahol prepadovú hadičku z filtra, ústami som naftu nasal cez čerpadlo až po koniec hadičky (trochu sa mi podarilo cucnúť aj do úst) a bolo odvzdušnené.
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

To jako že hubou protlačím naftu skrz čerpadlo jo? To se mi nějak nezdá teda.
smoto
Sběrač informací

Příspěvek od smoto »

Čau, tak jsem pokročil. Včera mi napsal SZ jeden nejmenovaný dobrodinec, že měl stejný problém a nakonec pomohlo až natvrdo roztáhnout. Tak jsem tomu dal ještě šanci, vybil jsem točením na místě 2 baterky, pak jsem si půjčil třetí, úplně novou 88Ah, taky jsem ji úspěšně vymlátil a už jsem nevěděl kudy kam. Čerpadlo se tvářilo že nesaje naftu. No tak jsem si řekl že už víc to zkurv*t nemůžu, tak jsem to zapojil na lano za Feldu a zkusil jsem to roztáhnout. Světe div se, po 700 metrech to fakt chytlo a auto jede. Teda jsou skočené rozvody o zub (divný zvuk motoru, netáhne a hulí), ale to se vyřeší zítra, páč nové jsou už doma nachystané. Tak dám ještě potom vědět jestli je motor v pořádku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“