2.0 tdi cr 125kw cega

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
milda1986
Nováček
Odpovědi: 0

2.0 tdi cr 125kw cega

Příspěvek od milda1986 »

Prosím o pomoc než začnu s výměnou dílů. Jedná se o vůz škoda Octavia rs s motorem 2.0 tdi cr 125kw cega. Najeto 180000.Při plynule jízdě cca 2000 otáček mi přijde jako kdyby mě něco přibržďovalo. Další kdyz pustím plyn a opětovně lehce slapnu na plyn tak auto trochu skubne a hlavně na otáčkoměru se ručička hne o cca 300 otáček.pak se ještě stává že při plynule jízdě s nohou lehce na plynu a přejezdu třeba horizontu tak auto jakoby přibrzdí.udela to pouze když mám lehce nohu na plynu.na otáčkách a zařazené rychlosti to nemá vliv. U jiné octavky s tímto motorem tyto problémy nejsou.ve skodovce mi projeli vše diagnostikou při jizde a žádnou chybu to nevypsalo.rekli že můžou zkoušet vyměnit některé díly a uvidí se.tak píší sem zda nedokáže někdo poradit popřípadně jestlu se stimto problémem nesetkal.dekuji za pomoc.
Skoda octavia 2.0 tdi BKD
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Zkus jako první palivový filtr,případně koukni do nádrže zda-li tam není bordel.
milda1986
Nováček

Příspěvek od milda1986 »

Vyměnil jsem všechny filtry, udělal rozvody pořád stejny.ve škodovce mi řekli , že by zkusili vyměnit ještě klapku , egr ,výřive klapky a váhu vzduchu. jenže to by byla raketa tak se právě ptám zda li by někdo nevěděl než jim to tam dám. Znam jak to chodí. Vymeni všechno a pak řeknou je nám líto nechte to projevit😀
Lubo DIESELPOWER
uživatel

Příspěvek od Lubo DIESELPOWER »

Je potřeba podívat se na měřené hodnoty, například co se děje z vahou vzduchu když nastane tato anomálie jestli tam je pokles nebo jestli je pokles na tlaku paliva atd... logovat hodnoty pak vyhdnotit co je správně a co je špatně, nic proti origo Škoda ale myslím že na takové operace nejsou vybaveni.
milda1986
Nováček

Příspěvek od milda1986 »

Teď takový postřeh. Byl jsem u známého co má diagnostiku a v kanále 100 jsou hodnoty diferenciálního tlaku a v poli 3 se normálně mění na závislosti plynu a otáček, ale v poli 4 to stále ukazuje 0. Chyba žádná nevyskoci. Jen to dle diagnostiky požaduje 3 regenerace a filtr je zaplněn na 120 ml z max 175 ml. Tak mě napadlo jestli to nebude dělat snímač toho diferenciálního tlaku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“