2.0 tdi cr 125kw cega
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0 tdi cr 125kw cega
Prosím o pomoc než začnu s výměnou dílů. Jedná se o vůz škoda Octavia rs s motorem 2.0 tdi cr 125kw cega. Najeto 180000.Při plynule jízdě cca 2000 otáček mi přijde jako kdyby mě něco přibržďovalo. Další kdyz pustím plyn a opětovně lehce slapnu na plyn tak auto trochu skubne a hlavně na otáčkoměru se ručička hne o cca 300 otáček.pak se ještě stává že při plynule jízdě s nohou lehce na plynu a přejezdu třeba horizontu tak auto jakoby přibrzdí.udela to pouze když mám lehce nohu na plynu.na otáčkách a zařazené rychlosti to nemá vliv. U jiné octavky s tímto motorem tyto problémy nejsou.ve skodovce mi projeli vše diagnostikou při jizde a žádnou chybu to nevypsalo.rekli že můžou zkoušet vyměnit některé díly a uvidí se.tak píší sem zda nedokáže někdo poradit popřípadně jestlu se stimto problémem nesetkal.dekuji za pomoc.
Skoda octavia 2.0 tdi BKD
Vyměnil jsem všechny filtry, udělal rozvody pořád stejny.ve škodovce mi řekli , že by zkusili vyměnit ještě klapku , egr ,výřive klapky a váhu vzduchu. jenže to by byla raketa tak se právě ptám zda li by někdo nevěděl než jim to tam dám. Znam jak to chodí. Vymeni všechno a pak řeknou je nám líto nechte to projevit😀
-
- uživatel
Odpovědi: 0
Je potřeba podívat se na měřené hodnoty, například co se děje z vahou vzduchu když nastane tato anomálie jestli tam je pokles nebo jestli je pokles na tlaku paliva atd... logovat hodnoty pak vyhdnotit co je správně a co je špatně, nic proti origo Škoda ale myslím že na takové operace nejsou vybaveni.
Teď takový postřeh. Byl jsem u známého co má diagnostiku a v kanále 100 jsou hodnoty diferenciálního tlaku a v poli 3 se normálně mění na závislosti plynu a otáček, ale v poli 4 to stále ukazuje 0. Chyba žádná nevyskoci. Jen to dle diagnostiky požaduje 3 regenerace a filtr je zaplněn na 120 ml z max 175 ml. Tak mě napadlo jestli to nebude dělat snímač toho diferenciálního tlaku.