Ahoj klucí, dotaz pro motoráře

Na svý octě 2.0 tfsi bwa řeším posledních 1500km neustále karbonem zasraný sací sejtko od olej. čerpadla.. Abych uvedl jak to začalo.. dovezený auto z němec po 1.majiteli, ovšem majiteli dobytkovi.. Motor 155tis.km totálně zanedbanej, tak se začlo.. vana dolu, vyčistilo se sítko, vana, ventil. víko, novej pcv ventil, všechny filtry, rozvody atd.. Nalil jsem olej 5w30 ale po 1000km šel ven kvůli špatnýmu mazání ve vysoký zátěži (přestal mazat).. nalil jsem 10w60 a byl klid. Ovšem po 1500km se mi zase zaneslo sítko olej. čerpadla.. včera jsem vyčistil vanu, sítko, nový filtr.. dnes najeto 60km!! a opět zanesený sítko

sundal jsem vanu a zase hromada uvolněnýho karbonu a nasátý v sítku.. už celkem nasr..nej jsem sundal sací parohy a domek olej. filtru.. domek byl plnej karbonu a zřejmě to souvisí s uvolňováním.. Máte s tímhle někdo zkušenost? Kam se ještě podívat a co a kde ještě vyčistit? Zřejmě zafungovala změna za kvalitní olej a začlo uvolnovaní sraček v motoru, jenže mě nebaví po 60km čistit sítko

.. jinak auto přestalo mazat vždy při kudle.. najeto mám 157tis, soft na 200kw..
Ex: A3 ASZ ..... 300PS :,-(
O2 turbobéňo BWA... 280PS
Akt.: Cupra 1p 2.0 tfsi 370ps/550nm
Passat B7 CR .. profituning