Zdravím, auto mi dnes začalo špatně spalovat v malých otáčkách.Do asi 1800ot.min.A nechce moc táhnout.Jako kdyby nešlo za plynem.Když přišlápnu tak se vyvalí černej dým a auto vystřelí a nad 2000ot.min. jede dobře.Prošlápnutí na volnoběh funguje také dobře.Co by to mohlo být? Octa.1,9tdi 66kw ALH 2001.Dík.
Rozvody jsou v pořádku, na EGR jsem se ještě nedíval.Stalo se to asi po 100km jízdy.Pozvolna jako když nechce zabírat turbo a chytí se přišlápnutím plynu.
tak bych asi zacal nejakou diagnostikou kde ti projdou veskere systemy na motoru a prekontrolujou nastaveni , popripade udelate zkusebni jizdu . je to rozumnejsi nez z motoru rvat veci a but se trefis nebo ne .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Tak jsem byl u opraváře na diagnostice.Měl to napojené a udělali jsme testovací jízdu.Já seděl vedle a držel notebok.On ho sledoval.Při stání řekl, že tam není závada a při jízdě na ot. asi do 18OO to ukazuje nějaké nesmysli a na vyšší když to jede normálně to ukazuje vyšší hodnoty než by mělo prý jako když je to načipované. A to nemám. Tak jsme se domluvili, že se na to v pondělí podívá. Zřejmě metodou pokus omyl. Nic nikoho nenapadá co by to mohlo být. Připomínám, že do tahu to jede normálně a nekouří, a takové ty rovinky bez tahu to nechce a kouří černý dým.
woody.7 píše:Zkus tlaky ve válcích. Za studena nekolísá a pak se chytí ?
Zastudena zatepla při stání nekolísá drží ot. přídává plynule v celém rozsahu.Totéž platí od asi 1800ot. v tahu. Jenom na tich rovinkách kde se jen tak udržuje rychlost to dělá a nechce to plynule přidávat.Musí se přišlápnout víc aby se to chytlo.Pak zahulí a vystřelí
Já sice mám VaG ale moc s ním neumím a nevím jaké hodnoty by váha měla mít a kde je hledat. Tak jsem něco vyfotil jestli to tam bude. Potom jsem svěrkou zaškrtil tu hadičku a je po problému. Teď jak opravit závadu.EGR zaslepovat k vůli STK nechci.Co poradíte.
Nějak se mi nedaří nahrát obrázky