žhavení scénic DTI

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Judžin
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

žhavení scénic DTI

Příspěvek od Judžin »

Zdar všem. Nesetkal se někdo s problémem,kterej spočívá ve žhavení?? Žhavící svíčky se mi nerožhaví do oranžova. Jen špička je nepatrně rožnutá.Ale to pomalu ve dne nejde ani vidět. Když je připojim na přímo na baterku,tak se normálně rozžhaví. Myslel jsem,že je to žhavícim relé,tak jsem dal jiné (použité) ale problém přetrvává. Nesetkal se někdo z vás s timto problémem?? Diagnostiku nemám,tak to řešim jak můžu.Předem díky za případné napady :)
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Chcelo by to zmerať aký prúd berú žhaviče a takisto pozrieť aj silové vedenie do relé, kludne môže byť niekde prechodový odpor. Pozri aj poistkový box v motorovom priestore, je tam myslím 70A veľká poistka či to tam nie je niekde vyhnité.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Zkusil bych místo relé dát klemu natvrdo a poté zkusil zažhavit. Ono to relé může být příčinou nedostatečného průtoku proudu, přechodový odpor ve formě pecky se na kontaktech klidně udělá a pak je problém na světě. Že jsi ho vyměnil, je sice pěkné, ale klidně i to druhé relé může být špatné. Je starší, jak jsi psal.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Judžin
Přispěvovatel

Příspěvek od Judžin »

Díky za rady.Zkusim to a dám vědět :)
Judžin
Přispěvovatel

Příspěvek od Judžin »

Tak jsem kontakty i relé očistil a je to pořád stejný.Pokud propojim na tvrdo,tak je to nepatrně lepší,ale stále to není ono. Tak už nevim.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

ak sa priamo na baterke rozzhavia ale v aute ked to spojis napriamo nie..tak mas niekde prechodovy odpor v kabeláži.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Judžin
Přispěvovatel

Příspěvek od Judžin »

Novej poznatek je takovej,že dnes ráno bylo u nás -9 a auto chytlo,jako kdyby bylo 20 nad nulou.Dvkrát se převalil startér a chytlo to.Bez žádného škobrtání,či vynechávání krasně běžel.Tak to už fakt nechápu :roll:
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“