BMW X3 2,0 D svítí kontrolka motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
BMW X3 2,0 D svítí kontrolka motoru
Ahoj, mam x3 2,0 D 2007 130 kw N47D20A. Svítí kontrolka motoru. Diagnostika hlásí vadná váha vzduchu. Byla vyměněna za novou - nepomohlo. Koupila se ještě nová Bosch - nepomohlo. Byl vyčištěn EGR - nepomohlo. Nyní se rozebírá sání a vířivé klapky vypadají že mají odslouženo a bude se měnit celé sání. Při diagnostice jsou naměřeny odlišné hodnoty potřebného nasávaného vzduchu a skutečného nasávaného vzduchu. Tyto hodnoty by měly být shodné, ale jsou jednou tak vysoké. Při studeném motoru jsou všechny hodnoty správné a jak se motor zahřeje, hned hodní závadu. Už nevíme co s tím. Neporadí někdo prosím?
Ale já nepíšu že musí být ko!Nevím sistém ovládání egr pokud je podtlakovej muže chybět podtlak pokud elektrický s hlídáním polohy tak musí reagovat jinak by šla jednotka najisto proto jsem psal že muže být ucpaná ta cesta spalin egr od svodů až po vstup do sání.To je ale na mechanikoj aby to posoudil kterou cestou se dá.Pavel T píše:to jsem si myslel i já, že bude k.o. egr, ale já nejsem odborník a už vůbec těmto věcem nerozumím. Na druhou stranu věřím, že on by na to přišel a byla by to hned po váze vzduchu první věc, kterou by vyměnil. Zítra s ním budu mluvit, tak se ho na ten egr ještě zeptám.