Zdravím, už delší dobu laboruju s tímto nápadem... bylo by to proveditelné? Je kvůli tomu potřeba měnit těsnění pod hlavou? Redukce na svody by se dala udělat a i napojení na výfuk by nemuselo být tak strašné,ale jak vyřešit regulaci lopatek?Na tomto videu to má udělané celkem jednoduše:
(Sice to není HDi,ale mohlo by to fungovat snad podobně nebo stejně),hadička vede z baňky do sacího paroží... Musí se tedy toto turbo předělat na přetlak nebo by to mohlo zůstat na podtlaku? Díky za odpovědi a neukamenujte mě hned prosím,je to jen nápad.
Co vidíš na videu? Že hadička vede ze sání motoru, kde je tlak od turba, na baňku obtokového turba, které se ovládá podtlakem od vývěvy. Takže z toho vyplývá, že je baňka předělaná z podtlaku na tlak.
S předělávkou baňky turba bude trochu problém, jak to naladíš správně tak, aby ti v určitých otáčkách motoru, dávalo turbo správný tlak, bude to asi hraní a laborování na delší dobu.
A proč bys chtěl u HDi měnit těsnění pod hlavou?!?!?!
Edit: Napsal jsem špatně "obtokového turba", správně se jedná o naklápěcí turbo.
Naposledy upravil(a) pepe276 dne 26 úno 2017, 11:07, celkem upraveno 1 x.
Jen jsem nevěděl,jestli není potřeba kvůli jinému turbu měnit těsnění pod hlavou... Tak jsem se chtěl ujistit.... Přesně to jsem potřeboval vědět,jestli to má být na podtlak nebo tlak,díky. S tím předěláním by to snad mohlo jít,poptám se známých. Ještě jednou díky za radu.