GIV TDi 66kW nestaruje - Vyřešeno!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
GIV TDi 66kW nestaruje - Vyřešeno!
Chci se zeptat, jestli se u VW GIV TDi 66kW vyskytuje běžně následující vada startéru. Někdy, bez ohledu na teplotu motoru a nebo teplotu okolí motor točí ale nechytne, někdy zase chytne na první otočení. Je nová baterie, auto dobíjí správně. Ve VAGu chyba žádná. Na uzavíracím ventilu na čerpadle ( když motor nechce nastartovat ) padá při startování napětí k hodnotám hluboko pod 10V. Když připojím pořádné startovací kabely, tak motor naskočí, na slebé kabely nechytne. Při roztlačení chytne na první skok. Je tahle vada u tohodle motoru běžná? Podle mě je to startér, bere velký proud ( vymletá futra ).
Naposledy upravil(a) dury2 dne 30 kvě 2008, 09:42, celkem upraveno 3 x.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Napadlo mě zkusit, až to zase nebude chytat, přímou kostru na startér a i přímé plus. Nerad bych vyndaval a nechával dělat startér zbytečně.
Chtěl jsem vědět, jestli to není nějaká tipická moucha těhlech motorú - startérů.
Chtěl jsem vědět, jestli to není nějaká tipická moucha těhlech motorú - startérů.
Právě že startér točínormálně. Podívám se na spoje. Tohle je nejhorší, když to jednou dělá a jedenou zase ne. To už ať to radši nefunguje vůbec. 
To mas pravdu dury2 nejhorsi je opravovat zavdu ktere chvilku je a chvilku neni.Mi se stalo ze u me byl chlapik ze zavadou tak sem se mu na to kouk a zjistil ze to funguje(to sem s tim autem ujel 100km a nic) pak sem mu ho dal a druhy den uz zas byl u me ze mu to neslo a jak sem se na to koukal tak to zase slo
Ale pak nakonec sem to poresil.
Co nejde silou jde jeste vetsi silou

Tak, baterie nová (2700) startér jiný, po repasi (3000) a pořád to stejné, ale s tím, že teď už to dělá skoro pořád. Zkoušel jsem udělat bajpás ze startovacích kabelu, přímá kostra na motor statéru a přímé plus na startér= pořád nestartuje. Na uzavíracím ventilu na palivo co je na čerpadle, padá při startování napětí skoro na nulu. Když to proklemuju napřímo z baterky a ověřím, že tam při startování je 12V , tak to stejně nechytne. Stačí to však pustit z kopce a hned to chytne. Tak teď babo raď
. Chci zkusit zkontrolovat napájení ŘJ a ukostření. A pak ještě relátka. Nesetkal se tady už někdo s nečím podobným?
To skoro vypadá na špatnou kostru někde na na svorkách mimo startér....to je tak asi dobrý projít všechny kostřící body....bylo by dobrý zjistit když Ti padá napětí na cívce ve chvíly kdy to nechce chytit jestli je tam slabý plus nebo mínus tj.změřit plusovou svorku cívky proti mínusu rovnou na baterce a naopak abys věděl co Ti vlastně mizí jestli kostra nebo +. 

VW Passat 3C2 2.0TDI
Když jsem měřil uzavírací ventil paliva na čerpadle, tak jsem ho měřil proti kostře přímo na baterii. Taky je problém v tom že startér točí jako divý ( tedy normálně s novou baterií) a nikde není znát slebé napětí, ani budíky ( kontrolky ) nepohasnou, tedy jako že by měly málo proudu. S kontrolou všech kostřicích bodů už mě to taky napadlo. Taky mě napadlo zkusit se podívat na nastavení čerpadla ve VAgu, jestli není rozhozené. Teď to týden nestartovalo a teď už to zase tři dny funguje bezchybně. Jo motor je AHL/ALH . Ty už netrpěli vyklochtaným kolečkem na klice ?
Auto zlobí bez ohledu na počasí a teplotu motoru.
Kde mají trpaslíci ve čtyřkovém golfu hnízdo? Vlítnu na ně s kladivem! 
Auto zlobí bez ohledu na počasí a teplotu motoru.
Kde mají trpaslíci ve čtyřkovém golfu hnízdo? Vlítnu na ně s kladivem!