Superb II DSG poloosa vibrace v cca 80km i na N

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
darebak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Superb II DSG poloosa vibrace v cca 80km i na N

Příspěvek od darebak »

Menil jsem vnitrni kloub na leve poloose DSG byla praskla manzeta tak jsem radeji dal i nový kloub. a od te doby auto kolem 80km vibruje třese se poskakuje nebo jak to popsat. Tripod jsem po nahratí plamenem z hřídele musel sklepat kladivem nesel vubec sundat stahovakem. Nemohla se při tom ohnout poloosa??? pred tim to nedelalo.

Nebo nemuže to delat tlumič(ulozeni tlumice)

prosim poradte...abych nekupoval zbytecne komplet poloosu diky
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ohnout polosu za pomocí kladívka a plamínku to bys musel být genius,

já to řešil mockrát, volné šrouby, nebo bordílek na tom talířku že kloub byl vychýlený mimo osu, skříplé těsnění, jednou se mi poloosa povolila třikrát po sobě ale na palubáku měl mladý kus 25 litrů spotřebu, keramickou spojku a podobné vychytávky, no a taky pokud sedíš půl dne u internetu a hledáš kloub za tři kila a manžetu za 120 tak bych požil pravidlo problém treba hladat už v novom dieli,
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

u dsg jedině origo polosy,žádnej hnůj, jinak se z problémů nebyhrabeš
honza2
Přispěvovatel

Příspěvek od honza2 »

nedávno jsem měnil vnitřní klouby na sharanu , šly tam neorigo značku už nevím a bylo to ještě horší než s těmi původními nakonec se měnily komplet poloosy
SHARAN 85KWr02
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

Menil jsem origo za Lobro GKN pred 2 roky protoze vibroval volant kolem 120km/h po výměně jen mala zmena k lepsímu.. vule v kloubech stejna jako u puvodnich origo. Tak s tim jezdim porad nevim cim to muze bejt.

Ale ted jsem menil zase lobro za lobro z duvodu praskly manzety a přidalo se to nesnesitelný vibrovani celyho auta kolem 80km/h.

Lobro je taky spatny?

zkouset pokus omyl s drahejma origo DSG poloosama se mi moc nechce
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

Jedine OE jinak si nasereš do bot.
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

slovacek.milos píše:ohnout polosu za pomocí kladívka a plamínku to bys musel být genius,

já to řešil mockrát, volné šrouby, nebo bordílek na tom talířku že kloub byl vychýlený mimo osu, skříplé těsnění, jednou se mi poloosa povolila třikrát po sobě ale na palubáku měl mladý kus 25 litrů spotřebu, keramickou spojku a podobné vychytávky, no a taky pokud sedíš půl dne u internetu a hledáš kloub za tři kila a manžetu za 120 tak bych požil pravidlo problém treba hladat už v novom dieli,

ten taliřek byl na dosedaci plose trochu orezly tak to zkusim znovu rozeprat a dukladne ocistit...problemy nastaly po demontazi a montazi stejneho kloubu tak snad bude problem zde...zatim diky za rady

v nedeli napisu jestli to pomohlo
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

tak jsem ocistil dosedaci plochu a poloosu znovu nandal a zadna zmena...před tim mi pri zatoceni narazela poloosa ve vnitrim kloubu na doraz mel jsem posunuty motor asi vic doleva. Tak jestli by se při tomhle mohla ta poloosa ohnout jinak fakt nevim
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vůle se dá najít, ohlá poloosa změřit, pokud nemáš zkušenosti s náhradnímu díly jen celý den hledáš co nejlevnější , problém je pak nekonečný
darebak
Přispěvovatel

Příspěvek od darebak »

poloosy jsem zmeril...hazivost kratke je 1 mm a te dlouhe kterou jsem zmeril jen 10cm od vnejsiho kloubu je 0,25 mm. Tak nevim jestli to na te kratke dokaze rozklepat auto
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“