Autem Slovinsko+Chorvatsko přes Rakousko

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Autem Slovinsko+Chorvatsko přes Rakousko

Příspěvek od roman1648 »

Co je potřeba aktuálně mít?
Vesty pro všechny pasažery,zelena karta,pasy,lékarnička neprošlá
Pár let jsem to nejel co byly děcka malý ale teď už to zase plánujeme tak jestli se něco zásadního nezměnilo
co dál? (noteeth)
díky
toledo1m
Přispěvovatel

Příspěvek od toledo1m »

Tento rok staci vesta jen pro řidiče v Rakousku, jinak žádna změna
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

No mňa už do Chorvátska tak skoro nikto nedostane ale ak pôjdeš po dialnici Graz-Maribor- smer Zahreb tak na slovinských hraniciach viem doporučiť jednu super reštiku, to som nikdy pred tým nezažil také porcie (crazy)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

OK písni, můžem omrknout
Mě se tam taky extra nechce, děcka chcou k moři...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Hlavne DPF.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Vesty samozřejmě pro všechny (kecy pana Vomáčky z ÚAMK jsou zcela irelevantní...), pokud vystoupí z vozidla, tak není co řešit.
Pokud máš "podnikatelský osobák" kategorie N1, tak potřebuješ ještě AT ekoplaketu. M1 je ok. Pokud máš hasičák, tak musí být v držáku. Samozřejmě upevnění nákladu, případně po roletku atd.
Obě zelené karty. Pokud není auto tvoje, tak ověřený papír (za 30CZK na CP)... hlavně pro případné jednání s místní pojišťovnou na cestě.
V AT jsou zakázané detektory radarů, dokonce i POI v navigaci. Mají tak "skvělou" legislativu, že pokud máš navigaci v mobilu, tak by jsi na MT neměl za jízdy šahat... Plus opatrně s případnou kamerou...
Pokud např. povezeš na vleku člun, tak popruhy s atestem, dva trojúhelníky atd.
GIV Variant TDi ???kW
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

dovolim si upozornit na ten ich retungsgase a dobre naplanujte kedy pojdete lebo od 1 juna je neskutocne zadrbane cele rakusko morachtivymi turistami a ako kazdy rok to skonci 1 oktobra (wallbash)
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Hoši já bych to neviděl tak černě. V obecnosti je to jak píše Slavkov, ale neni to tak dramatický. Letos už to mam dvakrát za sebou a uplná pohoda. Dokonce ani pasy nejsou potřeba a normálně pouštějí na OP (samozřejmě je lepší mít je sebou). Na hranicích jsou pouze slovinci a fronty se ani moc nekonají a docela to odsýpá. Cestou z5 jsou občas na čáře rakušáci ale jen tam stojej a čuměj. Jinak naprostá pohoda. Mám za sebou 2x cesta přes noc a 2x cesta přes den a obojí na pohodu.
Elektronika auta a technika........
776 829390
exiter
Přispěvovatel

Příspěvek od exiter »

to Slovinsko po dálnici je 2x15=30Euro maj to časově omezený a když jedeš na týden tak musíš koupit tam i z5. Záleží na tobě, švára jezdí do Chorvatska cca každý týden a tam už je to znát.
Dál mimo to co již bylo řečeno dodržovat předpisy, myslím hlavně rychlost!
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Diky vsem kluci za komentare!
Hned jsem chytrejsi ;)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Tak já to s tím Rakouskem a Slovinskem rozčísnu úplně... z Moravy to chce jet přes Maďarsko (M86)... pak navíc v Chorvatsku pojedeš po A4, kde lze využít ENC narozdíl od A2. Navíc se vyhneš potenciálně problémovému Macelju... a na Lučko přijíždíš v lepší pozici s možností ho případně objet po D1... 8)
GIV Variant TDi ???kW
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

No já bych měl dotaz ohledně rakušáků a upevnění nákladu.

Chtěl bych narvat do Sharana 6 lidí, ale nevím jak se budou tvářit rakušáci na 6 sedačku v kufru a vedle zavazadla(bych se snazil to nedávat moc na výšku, ale zase aby se tam něco vešlo).
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

roman1648 píše:OK písni, můžem omrknout
Mě se tam taky extra nechce, děcka chcou k moři...
Toto je Romane tá reštika:

http://www.gostisce-majolka.si/

Normálne sme si všetci objednali polievku a oni nie aby doniesli každému naložený tanier ale rovno z každej objednanej polievky celý hrniec, že si mohol naložiť každý koľko chcel. Hlavné jedlo taká porcia že som to nedal, mal som chuť zabaliť si to do nejakého alobalu ale nechcel som vyzerať jak taký... No ale 100 bodov čo sa týka kvality jedla, obsluha atď. Takže ak pôjdeš okolo a bude čas na zastávku tak odporúčam.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

OK cestou zpátky by se tam dalo stavit
díky za tip
já tam byl kdysi u Triglavu na motorce,poslali nás do Pizzerie Bolero se to jmenovalo a prej dejte si 1 pizzu tak 2-3 lidi,to byste nesnědli
říkám si kudla co - že bych nesnědl pizzu?
no až donesli pizzu rovnej metr v průměru pochopil jsem proč... (rofl)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“