Posilovač Touran
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Posilovač Touran
Zdravím ve spolek, nejde mi udělat základní nastavení snímače natočení volantu. V jednotce mám stále toto:
2 závad nalezeno.
02546 - stop limit rizeni
005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni
info o závadě:
Kilometry: 3200 km
Teplota: 22.0*C
Napětí: 11.70 V
Napětí: 11.60 V
00778 - snimac uhlu rizeni (G85)
000 - -
info o závadě:
Nastavoval jsem to přes jednotku abs - login 40168, zákl. nastavení 60 start... vypadá že to proběhne, ale v měřených hodnotách mám stále 0° i když volantem otáčím - ani se to nehne... Myslíte že je KO kroužek pod volantem?? Neřešil to už někdo? Díky
2 závad nalezeno.
02546 - stop limit rizeni
005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni
info o závadě:
Kilometry: 3200 km
Teplota: 22.0*C
Napětí: 11.70 V
Napětí: 11.60 V
00778 - snimac uhlu rizeni (G85)
000 - -
info o závadě:
Nastavoval jsem to přes jednotku abs - login 40168, zákl. nastavení 60 start... vypadá že to proběhne, ale v měřených hodnotách mám stále 0° i když volantem otáčím - ani se to nehne... Myslíte že je KO kroužek pod volantem?? Neřešil to už někdo? Díky
postup si pri zakladnom nastaveni dodrzal presne?
nastartovat motor, otocit volant naplno dolava, podrzat 5 sekund atd? ten senzor je zasunuty v podvolantovej rj, na kruzku su take zuby alebo vystupky a cidlo ma vysielacie a primacie nejake cleny....
zlta kontrolka, pravdepodobne bude naozaj problem v nastaveni, servo by malo fungovat, pri zavade zasvieti volant na cerveno a nejde servo
nastartovat motor, otocit volant naplno dolava, podrzat 5 sekund atd? ten senzor je zasunuty v podvolantovej rj, na kruzku su take zuby alebo vystupky a cidlo ma vysielacie a primacie nejake cleny....

zlta kontrolka, pravdepodobne bude naozaj problem v nastaveni, servo by malo fungovat, pri zavade zasvieti volant na cerveno a nejde servo
ZAKLADNE NASTAVENIE
Nastavenie snímača úhlu natočenia volantu / G85/
Požiadavky:
Naštartovaný motor
Otočte volantom naplno doprava a naplno doľava
Prejdite rovno krátku vzdialenosť nie viac ako 20 km/hod
Pokiaľ je volant pri jazde rovno v polohe pre rovný smer, zastavte
Ďalej nepohybujte volantom
Ponechajte bežať motor
Palubné napätie musí byť min. 12V
Pomocou funkcie Kodovanie II bezpečnostný prístup vložte kod 40168 pre odblokovanie základného nastavenia
Skupina 060 Základné nastavenie
Po úspešnom uvedení do základného nastavenia musí byť v poli 2 „OK“ resp. "v poradku"
Skupina 007 Prepnúť do meraných hodnôt
V poli 1 musia byť hodnoty -1,5 st.až + 1,5 st.
Prispôsobenie limitu riadenia / motor stále vo voľnobehu/
Postup:
Vyrovnajte volant do polohy /+- 10st. /viď merané hodnoty 007 a držte 5 sekúnd
Otočte volant naplno doľava a držte 5 sekúnd
Otočte volant naplno doprava a držte 5 sekúnd
Vyrovnajte volant do polohy /+- 10st./ viď merané hodnoty 007
Vypnite zapaľovanie, čakajte 5 sekúnd , kontrolka volantu musí byť zhasnutá
Nastavenie snímača úhlu natočenia volantu / G85/
Požiadavky:
Naštartovaný motor
Otočte volantom naplno doprava a naplno doľava
Prejdite rovno krátku vzdialenosť nie viac ako 20 km/hod
Pokiaľ je volant pri jazde rovno v polohe pre rovný smer, zastavte
Ďalej nepohybujte volantom
Ponechajte bežať motor
Palubné napätie musí byť min. 12V
Pomocou funkcie Kodovanie II bezpečnostný prístup vložte kod 40168 pre odblokovanie základného nastavenia
Skupina 060 Základné nastavenie
Po úspešnom uvedení do základného nastavenia musí byť v poli 2 „OK“ resp. "v poradku"
Skupina 007 Prepnúť do meraných hodnôt
V poli 1 musia byť hodnoty -1,5 st.až + 1,5 st.
Prispôsobenie limitu riadenia / motor stále vo voľnobehu/
Postup:
Vyrovnajte volant do polohy /+- 10st. /viď merané hodnoty 007 a držte 5 sekúnd
Otočte volant naplno doľava a držte 5 sekúnd
Otočte volant naplno doprava a držte 5 sekúnd
Vyrovnajte volant do polohy /+- 10st./ viď merané hodnoty 007
Vypnite zapaľovanie, čakajte 5 sekúnd , kontrolka volantu musí byť zhasnutá
Naposledy upravil(a) dream7000 dne 12 črc 2017, 08:26, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem to teď zkoušel znovu, ale bez úspěchu.
Jednotka ABS je MK60 1K0907379K.
Otočím volantem doleva a doprava, jedu dopředu abych srovnal volant, palubní napětí 13,5V.
Pokud chci udělat základní nastavení, tak po zadání loginu, skupiny 60

a stisknu ZAP/VYP/další se zobrazí toto:

Skupina 60 není přístupná.
Pokud to udělám s loginem 40168 přes jednotku posilovače řízení, viz:

tak to zapnout jde, ale základní nastavení se neprovede.
Když se podívám do měřených hodnot, tak hodnota natočení je stále 0, při otáčení volantem se ale mění hodnota rychlosti otáčení (druhá označená červeně), takže kroužek asi špatný nebude - rychlost otáčení indikuje.

Celý problém je tedy asi s tím, že Skupina 60 není přístupná, ale co s tím??
Jednotka ABS je MK60 1K0907379K.
Otočím volantem doleva a doprava, jedu dopředu abych srovnal volant, palubní napětí 13,5V.
Pokud chci udělat základní nastavení, tak po zadání loginu, skupiny 60

a stisknu ZAP/VYP/další se zobrazí toto:

Skupina 60 není přístupná.
Pokud to udělám s loginem 40168 přes jednotku posilovače řízení, viz:

tak to zapnout jde, ale základní nastavení se neprovede.
Když se podívám do měřených hodnot, tak hodnota natočení je stále 0, při otáčení volantem se ale mění hodnota rychlosti otáčení (druhá označená červeně), takže kroužek asi špatný nebude - rychlost otáčení indikuje.

Celý problém je tedy asi s tím, že Skupina 60 není přístupná, ale co s tím??
urob len podla toho postupu co som dal, nechod do ziadnych meranych hodnot ani nic, proste nastartuj, vytoc volant dolava, podrz, vytoc doprava, podrz,vyrovnaj zarad jednotku pohni sa dopredu ale nie viac ako 20km/hod, po chvili zastav nevypinaj motor, vojdi do rj abs tam bezpecnostny pristup 40168, ak bude prijaty chod do zakladne nastavenie 04, tam skupina 060 a daj zap, potom ukonc, a potom urob dorazy riadenia este raz dolava, podrz, doprava podrz, vyrovnaj a pohni sa dopredu kontrolka zhasne
Já to tak ale dělám. Nastartuju, volant doleva, podržím, doprava, podržím, volant rovně, popojedu pár metrů pomalu. Potom Jednotka ABS->Kódování II - 11 (bezpečnostní přístup jednotka nepodporuje)->40168 Do IT!->Login přijato->Základní nastavení -> Skupina 60 -> ZAP/VYP/další (po stisknutí se objeví CHYBA Skupina 60 nepřístupná) -> Zpět -> ukončení komunikace. Volat otočím doleva, počkám, doprava, počkám, rovně popojedu, a nic, posilovač stále svítí oranžově... Pro jistotu jsem to zkoušel několikrát ale nejde to..
Nemá někdo zkušenost s tímhle problémem? Respektive může někdo vyzkoušet jestli se hodnota úhel rejdu v měřených hodnotách skupiny 7 mění v závislosti na poloze volantu, i když není hotové základní nastavení? Viděl bych to na vadný G85 ale jen tak se mi ho měnit nechce. Nevíte jestli se rychlost otáčení volantu také bere z G85? Ten totiž nějaké hodnoty vykazuje. Budu vděčný za každý tip..