na octavii 1.9 ALH se třepe motor, dávky paliva v bloku 13 jsou ok. tak sem sundal starter a stěží přes šroubovák hýbu dvouhmotou. može to dělat ta dvouhmota? měl by tam být takový mrtvý chod kdy je tam celkem vůle a ta tam není. spojka při rozjezdu poškubavá, bud je to tím chodem motoru nebo nením. pamět závad je čistá, předstřik taky ok. má najeto 220 tis
blok 13 ti nepomůže. ještě tak u PD by to něco napovědělo ale u rotačky je to na nic. Mění se zvuk (rachtání) u levého předního kola když šlápneš na spojku/pustíš?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
co je věnec vím. je tam sachs 228- klasika
jen jestli to není před zaseknutím setrváku. nerad bych zase řezal abych ho odšruboval. ne vždy rachtá převodovka, když je vháji setrvák.
ještě než budu rozebýrat, tak zkusím druhý vstřiky, třeba některý uchcává.
ty seš ocas stym čerpadlem. tak nakonec je to dvouhmotou, mám ji vymontovanou, když sní zatřepu tam v ní něco cinká.je tam velká vůle nahoru a důle. střed setrváku je zedřený 2mm od lamely, a ted mluv.
celý ten střed je vyosený a tím pádem dělá nevývažek na jednom místě a v té rotaci to dělá asi pár kilo.
michal600 píše:co je věnec vím. je tam sachs 228- klasika
jen jestli to není před zaseknutím setrváku. nerad bych zase řezal abych ho odšruboval. ne vždy rachtá převodovka, když je vháji setrvák.
ještě než budu rozebýrat, tak zkusím druhý vstřiky, třeba některý uchcává.
A nechtěl si původně vytahovat vstřiky ? Radši dám citaci,jsou dobráci co to pak mažou ...
vstřiky na rotačce jsou venku za 10 minut, časově bych vtom neviděl problém. čas od času není na škodu je zkontrolovat. zatím se mi stalo na dvou autech že uchcávali. na jednom byli vřiti a to až potom jsem z majtele vydoloval že míchal naftu z nějaký hydraulickým olejem. na pedéčku sem našel zavařanou vačku co2 a zbroušenou flexou, asi byla moc drahá. většinu kouzelných závad udělá nějaký idiot přede mnou. tak pro kolikrát rozdět a zkontrolovat jestli se vtom někdo nehrabal.
napřiklad kamarád si dělal sám haldex a vypustil diferák, to je potom srandy kopec.