problém s brzdama octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

efošek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

problém s brzdama octavia

Příspěvek od efošek »

A hoj kamarádi mam problem s brzdama na autě v popisu octavia 1, 1,9d motorATD 4x4 rv.2003. málo brzdí odešel posilova brzd je vymněněnej málo brzdi pak výmněna hlavního brzdového válce stále žádná změna . kdzž stojím na místě na pedálu a tlačím na něj cítím jak se propadá až dolu na podlahu.za normálni jizdz docela jde jezdit ale nějaké prudké brždění nebo ve mněst hruza a děs v očich když nenestartuju tak je problem i na mirnem kopečku zastavit.Záhada je že STK jsem prošel normálně dnes mněl auto kamarád a kdokoliv s autem jede tak řiká ze to nebrzdi což je fakt nač se mám zaměřit brzdy jsou odvzdušněné několikrát podtlak jsem zkoušel jen laicky prste a orovnán s druhým autem a je zhruba stejný neví co by to mohlo být . Jsem z toho zoufalej díky za rady
Octavia 1,9TDi PD 4x4,ATD 2003, 74kw
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Skusal si aj abs jednotku odvzdusnit?to padanie pedalu sa obcas aj mne stane ked nieco robim s brzdami,hlavne prednymi...vzdy trosku agresivnejsie jebnem na brzdu par krat a je to,zatial ma to nesklamalo,mam to od milosa tu na fore :-D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

propadání pedálu na podlahu je normální, v roce 2013 v lednu jsme koupili novou koktu, schválně jsem zkoušel brzdy nastartoval šlápl a pomalu jsem šel na podlahu,

co se týče podtlaku tak kámoš petr smutný má servivis ve vnorovech má měřák, napíchne ti na podtlak a přesně řekne zda je OK,

pokud technik správně spočítal brzdy a projdeš stk tak ti to prostě brzdí a hledáš problém kde není, brzdit bez podtlaku se taky má ale serou na to,

pokud vypneš motor, v\yšlapeš podtlak a nejsi schopný brzdit máš spálené desky

desky co fachčí jsou asi jen dvoje, zimrman kopřiva břeclav má směs vychytanou a kelly icer, jinak je to loterie ;)
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

Tak asi bych zkusi zajet do těch vnorov pokud by to šlo ono to Miloši fakt nebrzdi
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

jo a to brzděni nadoraz co radí Miloš jsem zkoušel několikrat, ohledně spalených desticěk vše je nové i kotouče vše zimerman
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

efošek píše:Tak asi bych zkusi zajet do těch vnorov pokud by to šlo ono to Miloši fakt nebrzdi
ono desky zimerman nic neznamená, já schválně jězdil do břeclavi protože to tam měl borec vychytané myslím tím směs desek,

si nagogluj autoservis pneuservis petr smutný vnorovy, koupil si mašinu na měření podtlaku, auta dělá víc jak dvacet let zkušeností má moc,

on ti to posoudí je kravina že když chcípneš a vyšlapeš podtlak tak ti to nebrzdí leta se taháme na laně a na brzdění si nestěžujem, navíc projdeš stk a řekneš že ti to nebrzdí to je mimo obor mého chápání,

před pár lety jsem poznal jednoho jantara co mu kokta nebrzdila, služebák, desekrát po sobě jem zabrzdil gumy nehvízdali zasáhlo abs, borec hlásil mistrovi že po mé opravě se málem zabil auto už vůbec nebrzdí, zajel jsem stk veselí a vyjel byrzdy s protokolem, opět sei mladý stěžoval že auto nelze zabrzdit, tak musel přijet osobně a předvést, :o a fakt auto nebrzdilo, ten debil u tatínkova auta šlápl centimetr na brzdu a ono brzdilo tady šlápl centimetr a nic, prostě neuměl šlápnout na brzdu podobných paientů jsem měl vživotě víc, nebo po opravě spojky nešlo zařadit, borec měl 30 let papíry předváděl mi jak šlape na brzdu a rve tam kvalt :roll:
neříkám že to je tvůj případ musel bys přijet osobně ;)
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

slovacek.milos píše:ten debil u tatínkova auta šlápl centimetr na brzdu a ono brzdilo tady šlápl centimetr a nic, prostě neuměl šlápnout na brzdu podobných paientů jsem měl vživotě víc, nebo po opravě spojky nešlo zařadit, borec měl 30 let papíry předváděl mi jak šlape na brzdu a rve tam kvalt :roll:
Bohužel smutná realita, s takovými lidmy se těžko domlouvá ... Taky nechápu, pokud to prošlo bez úplatku STK, tak to prostě brzdí, holt F1 to nikdy nebude ...
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

jo realita je bohuzel takova že se motá nic neřkajícim přispěvkem a nemáš žadnej přínos .Já jsem jezdil cca 20let jako řidiš z povolání pak na stavbách s nakladačem mám dost odježděno i sokromně osobákama a myslím že mám dost naježděno tak snad autům celkem rozumím a brzdit umím a když svuj dojem o tom ze auto nebrzdi a nebo brzdí mizerně potvrdí nezavisle na sobě čtyři lidi tak na tom asi něco bude jo stk prošlo bez uplatku ale brzdy nic moczatim po tom jdu krok za krokem
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Pokud máš odvzdušněno, všechny brzdiče pohyblivý a fungující podtlakovou pumpu i s ventilem, navíc s novým posilovačem i HBV (snad správné díly?), tak nevidím moc možností. Máš ABS nebo ESP?
A to, že to technik na STK pustil, to je podstatný info, přeci jenom by měl vědět, jak to má na válcích brzdit a aut mu projde rukama X. Byls u toho nebo STK bylo zařizovaný někým jiným? Jak to vypadalo při měření na válcích?
Můj předchozí příspěvek citoval Miloše a proto to ber jako konstatování k těm dvěma umělcům, Tobě patřila až druhá část.
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

ok vpohodě byl jsem u stk sam mam dvě octavky a většinu řeším sám..
efošek
Přispěvovatel

zase brzdy

Příspěvek od efošek »

Tak jsem si pujcil budíky na mčřeno podtlaku a naměřil jsem jen 0,2 což je aso málo jen dotaz kolik má být podtlak ? na druhem autě jsem naměřil 0,6 .A ještě jeden na škoda dílech prodávají repasované tandemy . Dá se to repasovat doma a co se tam repasuje ? A jeden mimo misi Jaké silenbloky do ramene řízení diky
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

Nikdo nic?
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Hneď na výstupe z tamdemu by mal byť podtlak - 0,9 baru
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Co sa tyka tych silentblokov,mas na mysli na ramene?tie puky?ak ano tak je to 50/50.ak das take ake tam patria budes mat slusny komgort.ak das plne,komgort bude trosku mensi ape zase auto bude na ceste sediet ako pribite...ja som daval klasicke od lemforder a pohodicka...ten podtlak myslim ako pise Source 0,9 max.1
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Ano podtlak je -0,9 baru je to odskúšane.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“