předvstřik 1.9 TDI AVG
Moderátoři: šulda, Moderátoři
předvstřik 1.9 TDI AVG
Ahoj, odešla mě hlava motoru AVG ( upadl ventil a tím se hlava poškodila tak,že oprava nebyla možná) tak tam dali repasovanou AFN hlavu, udělali rozvody a auto mě předali.
Motor v pohodě startuje, jezdí bez problému, jenže TDI graf hlásí, že předvstřik je příliš brzy, úplně mimo rozsah, hodnota cca 7.
Mám to nějak řešit? Zvuk motoru je pěknej. Nemůže se tím předvstřikem něco pomalu ničit? Dřív byl přesně uprostřed.
Motor v pohodě startuje, jezdí bez problému, jenže TDI graf hlásí, že předvstřik je příliš brzy, úplně mimo rozsah, hodnota cca 7.
Mám to nějak řešit? Zvuk motoru je pěknej. Nemůže se tím předvstřikem něco pomalu ničit? Dřív byl přesně uprostřed.
FORD Galaxy TDI AVG
Ha, jsem psal kolik mám hodnotu, právě že to kolísá mezi 7-9, dřív jsem měl cca 55 a krásně jsem se vešel do grafu.
Zatím nevím kolik to žere, ale černej kouř zmizel a je cítit divnej smrad z výfuku a pálí z toho oči.
Dřív jsem to ošlápnul a čudilo to černě, teďka skoro nic není vidět,ale je to štiplavej smrad.
Zatím nevím kolik to žere, ale černej kouř zmizel a je cítit divnej smrad z výfuku a pálí z toho oči.
Dřív jsem to ošlápnul a čudilo to černě, teďka skoro nic není vidět,ale je to štiplavej smrad.
FORD Galaxy TDI AVG
Možná to nezní populárně, ale postupně se požadavek motoru na základní předvstřik mění s najetými km. Takže dělat vše podle foršriftu , který je utvořen jako "určitý kompromis " pro motor ve stavu 1A , nemusí ve staré herce, která má nižší kompresi, nižší odpor , opotřebované vstřikovače apod. být ideální..Je to jako s ideálním krevním tlakem , tlakem moče a dalších ukazatelů stavu a kondice člověka v 25 a 50 letech..Také nemohou být identické i když mnoho doktorských bloudů s nimi neustále operuje a vyžaduje.."Je třeba vidět věci ve všech souvislostech"..Tabulka je pořád jen tabulka... 

nepropadat panice...
No jo ale předvstřik "7-9" je prostě málo ať je motor opotřebovanej nebo ne. A pokud to štiplavě smrdí tak obzvlášť.
Pokud máš vag tak dej Motor-blok hodnot- kanál 000- přepni do základního nastavení - tdi graf.
A vlastně celej návod máš tady:
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=5 ... 7&start=15
Pokud máš vag tak dej Motor-blok hodnot- kanál 000- přepni do základního nastavení - tdi graf.
A vlastně celej návod máš tady:
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=5 ... 7&start=15
Štiplavý zápach způsobuje vysoký podíl oxidů dusíku ve výfukových plynech. Protože je krátký předvstřik, vstřikuje se do motoru palivo později než by bylo třeba, jeho část shoří až dlouho za úvratí a díky tomu je vyšší podíl NOx a vyšší teplota výfukových plynů.
Čistě teoreticky na tento předvstřik motor klidně poběží. Samozřejmě bude mít klidnější (měkčí) chod, než kdyby byl předvstřik naopak velký. Ovšem zatepla bude pravděpodobně hůř startovat a v nižších otáčkách bude tupý. Měl jsem stejný vůz se stejným motorem a projevovalo se to naprosto stejně, jak popisuji.
Ať je motor jak chce starý, nejlepší je držet základní hodnotu dyn. předvstřiku uprostřed grafu, nebo velmi lehce nad středem. To je nejoptimálnější stav, navíc dlouhodobým zkoušením osvědčený. Rozvodový řemen se nepatrně vytahuje, čímž se předvstřik postupně velmi mírně zmenšuje, ale vždy bude ve správných mezích. Pokud nyní má hodnotu 7, bude po roce mít třeba 0, což už bude pro motor dost problém.
Čistě teoreticky na tento předvstřik motor klidně poběží. Samozřejmě bude mít klidnější (měkčí) chod, než kdyby byl předvstřik naopak velký. Ovšem zatepla bude pravděpodobně hůř startovat a v nižších otáčkách bude tupý. Měl jsem stejný vůz se stejným motorem a projevovalo se to naprosto stejně, jak popisuji.
Ať je motor jak chce starý, nejlepší je držet základní hodnotu dyn. předvstřiku uprostřed grafu, nebo velmi lehce nad středem. To je nejoptimálnější stav, navíc dlouhodobým zkoušením osvědčený. Rozvodový řemen se nepatrně vytahuje, čímž se předvstřik postupně velmi mírně zmenšuje, ale vždy bude ve správných mezích. Pokud nyní má hodnotu 7, bude po roce mít třeba 0, což už bude pro motor dost problém.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
ja mam na AHH remenicu ako maju motory kategorie A4. AVG je predpokladam konstrukcne rovnaky ako AHH. Mozem sa mylit a v tom pripade je to ako pises ty a vtedy treba natocit cele cerpadlo k motoru o tie hodnoty ako som napisal.Marek77 píše:Sharan nemá nastavitelnou řemenici. Otáčí se čerpadlem.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
Předvstřik chce vždy držet na vyšší urovni , než je doporučeno právě z toho důvodu, co se tady psalo, nejen kvůli opotřebení motoru, ale i to natažení řemenu. A motor je také rád, ulehčuje mu to práci, protože má více času naftu sežrat a tím má i lepší spalování, lepší chytatelnost a přechod z volnoběhu ..Pokud tohle nemá, a přesto je to podle foršriftu, k čemu je to dobré?..Ale je pravda, že jsem vůbec nesledoval, kolik jeho motor má, šlo mi o to, nemít to jako nepřekročitelnou mantru ...Já vždy ještě u mechaniky dával větší, a pokud jsem to přehnal, pak jsem to upravil, ale bylo často pravidlem, podobně jako při výměně řemenu, že se motor srovnal sám a ztišil se. Protože kdysi jsem striktně postupoval přesně podle továrních údajů, měřil jsem to hodinkami jako debil a výsledek byl nemastný, neslaný, hůře to chytalo a já pořád trval na svém, takhle to přeci musí být..Až mi to konečně došlo, že je často třeba postupovat individuálně, co kus ,to "osobnost".. 

nepropadat panice...