jjuriss píše:jericho takze ty myslis ze to sposobuje prasknuty obal a nie diodovy mostik? ako ten altik ma za sebou 250tis ale vole v loziskach nema, zberne kruzny su dratek tak max 1-1,5mm /co si myslim ze neni take hrozne/ takze som mu chcel nejako vratiti zivot...
Ale samozřejmě může, ale často je to tak jak říkám, v těchto km odcházejí alternátory, které ještě včera šly perfektně, a startery jakbysmet..Osobně jsem asi 2 takhle vezl do opravny, poprvé jsem si všiml prasklého obalu, ale říkal jsem si, /mám tam známé/, že třeba budou mít nějaký starší..Machr povídá, to zahoď, anebo zavolej majiteli kolik bude asi cena, která mne omráčila, ale samozřejmě jsem zavolal a majitel byl omráčen také, a dojel si na vrak, kde koupil Bosche..Podruhé jsem si praskliny nevšiml, alťas byl zasraný jako jetel, dal jsem ho do kanclu, známý tam nebyl a ještě než jsem dojel domů mi volal, cos mi to zase přivezl za sráč? Vždy jsem je tam nechal na ND , ale on mi povídá..co myslíš, že z něho zbyde? Hoď ho rovnou do bedny na šrot..Já sám ho mám ještě v autě, a mám přes 250000km a před pár dny jsem motor roztočil naplno a při 5500otáčkách mi probliklo dobíjení, tak mi došlo, že je na řadě...

nepropadat panice...