Kovové cinkání - volnoběžka?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vzmantel
Nováček
Odpovědi: 0

Kovové cinkání - volnoběžka?

Příspěvek od vzmantel »

Ahoj, už od léta mě vrtá hlavou zdroj cinkání, které je nejlíp slyšitelné kolem 30. vteřiny v přiloženém videu. Měnily se komplet rozvody (tak trošku klika, že se na to kouklo, protože prasklo gufero a byly plný oleje), cvakalo to úplně stejně dál, tak tlumič vibrací, vodící kladka + drážkový řemen. Volnoběžky jsou PRÝ ok. Výsledek? Nula nula prd. Další tip jsem měl na vyběhaný špičky. Mám nové, vstřiky překontrolované, s motorem si pěkně rozumí(díky RFauto). Beze změny. (wallbash) Na oleji 8000km, všechny filtry nové. Okta 1.9 AGR 11/1999.

Cvakání je slyšitelné nejvíc v nízkých otáčkách v záběru, potom decentně na volnoběh, při kvaltu z kopce bez plynu o motoru vůbec nevím. Klima/neklima, pořád stejné.
Ve videu to není moc vidět, ale napínák poskakuje cca o centimetr, při pohledu na řemen jsou viditelné rázy.

Mě dává logiku, že to způsobuje volnoběžka alternátoru, ale zase nechci dělat z mého garážníka idiota. Shodit řemen jsem nezkoušel/strach mi to nedovolil. Jelikož nemám v okolí nikoho s tímto motorem, tak si dovoluji vznést dotaz:

Je to škubání tlumiče/rázy do řemene v normě? (Když na něj zatlačím, nic moc se nezmění)

https://youtu.be/VPRUSOghRp0

Děkuju za názory, už mě z toho je*e :roll:
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Zhodit drazkovy remen ci zvuk pominie.
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

No tu volnoběžku bych určitě omrknul.