Poškozený při autonehodě

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Kubik92
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 28 lis 2017, 16:51
Bydliště: Nový Bydžov

Poškozený při autonehodě

Příspěvek od Kubik92 »

Ahoj nadšenci,

obracím se vás s dotazem - mám nabourané auto, mladičká slečinka v novém autíčku nebyla schopná dobrzdit a tak moje Octavia I nemá zadní nárazník, světlo, celé auto musí na stolici no a ještě několik dalších drobností. Auto se odvezlo do servisu s tím, že se opraví přes pojistovnu, fakturačně. Nyní přišla zpráva ze servisu, že cena opravy přesahuje ceu vozidla (což je podle jejich hloupých tabulek jen 20 tis (wallbash) ) tudíž auto je totálka. Pokud chci opravu musím si to uhradit z vlastní kapsy. A konečně se dostáváme k mému dotazu. Řešil už někdo z vás něco podobného? Můžu chtít úhradu opravy po slečně a nebo nemám nárok a stejně jako poškozená strana prostě nechám v servisu pár tisíc a mám smůlu?
díky za všechny rozumné odpovědi.
Master
Přispěvovatel
Příspěvky: 193
Registrován: 02 led 2007, 23:52

Příspěvek od Master »

Slecna je pojistena, za ni to resi pojistovna. Jsou sice pravni nazory, ze by to po ni slo vymahat, nicmene vzhledem k hodnote takove OI to asi bude bezpredmetne vubec pravne resit. Co se obcas da je licitovat s pojistovnou o cene auta dolozenim inzeratu na srovnatelna auta, dolozenim poslednich oprav, kde bylo auto nejak zhodnoceno a pod... V idealnim pripade by se tim mohlo povest navysit casovou hodnotu vozidla, zvysit tim moznou cenu opravy(at uz servis, nebo rozpoctem) a vzhnout se tak totalce, coz by byla asi nejlepsi varianta. Nebo pokud by to byla porad totalka, celkove plneni bude vyssi...
Uživatelský avatar
WOB
Aktivista
Příspěvky: 1727
Registrován: 02 úno 2015, 12:59

Příspěvek od WOB »

Cože? Ať si ty tabulky strčí do prdele!

Soud teď nedávno rozhodl, že amortizace je pitomost, tudíž měl jsi pojízdné auto před tím než tě slečna nabourala? Měl, takže i kdyby oprava stála miliony tak to pojišťovna zacvaká.
Jediná totálka je, kdy už je to neopravitelné.

Nazdar bazar.

Stejný jak s tím pendolínem co ho sejmul ten Polák. Pojišťovna zacvaká 50 milionů na maximu co má krýt z pojistky a nikdo nezkoumal že je pendolíno totálka nebo neopravitelný nebo že bylo opotřebené.
tom hanks
Přispěvovatel
Příspěvky: 254
Registrován: 27 črc 2015, 21:08

Příspěvek od tom hanks »

Jedině rozpočtem . Od začátku se o všechno hádat,důsledně vyžadovat kontrolu a schválení každé položky jednotlivě ,jak se s nima budeš bavit po jejich tak ti akorát přijde oznámení se stejným výsledkem jako teď,rozpočet nerozpočet,a věř že za poctivě udělanej rozpočet si to auto opravíš úplně v pohodě i když na to nesáhneš a dáš to do servisu. Měl jsem to samý-zezadu.Tzn.: nárazník výměna žádný sváření,výztuha výměna,dveře výměna,rovnání kufru,lak -přesný počet kusů,dutiny.Dopředu vědět cenu dílů na vrakáču.Vědět všechny věci co jsou pod tím ,budou rozbitý ale nejsou vidět.Jak ten likvidátor uvidí že něco přesně nevíš už se vezeš,pak ti ty peníze budou chybět a dáš to ze svýho.
Uživatelský avatar
váha
Aktivista
Příspěvky: 3872
Registrován: 09 bře 2006, 14:34
Bydliště: královehradecký kraj

Příspěvek od váha »

Kolik má stát oprava?
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
A6TDI
Aktivista
Příspěvky: 4820
Registrován: 05 říj 2009, 19:33

Příspěvek od A6TDI »

Zahodit.
Uživatelský avatar
Biimbo
Aktivista
Příspěvky: 4696
Registrován: 23 úno 2009, 12:03
Bydliště: České Budějovice

Příspěvek od Biimbo »

Ono u auta kde je tabulková hodnota 20 tis nespadnout do totálky je asi nemožný. To se pak můžeš hádat jak chceš. Když je likvidátor normální tak je možný se s ním dohodnout ať dá škodu třeba jen 18, ale jak je to finančně v totálce, tak se s tím moc dělat nedá. Nehájím pojišťovny, taky s nima zápasím co můžu a daří se mi ale kdyby se měl brát ohled na to že si každý svého miláčka cení jako cihlu zlata, tak budem platit pojistky 20 tis ročně a ne 4 a míň nebo na netu za 2.
Je to nemilé,špatné a možná i likvidační pro někoho když někdo udržuje 20 leté auto, je s ním spokojen, na jiné nemá a stane se mu tohle ale je to bohužel tak
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive


Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Uživatelský avatar
dury2
Aktivista
Příspěvky: 1681
Registrován: 03 črc 2006, 17:22
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od dury2 »

O totální se jedna, když cena opravy přesáhne 75% tabulkové ceny vozu. Cenu vozu určí trh, auto je nafoceno a vystaveno v dražbě. Když ho někdo vydrží, tak se auto prodá, peníze dostaneš ty plus rozdíl mezi tabulkou cenou a dražební cenou. Nebo máš tusim dva dny na rozhodnuti, auto si můžeš nechat a pak ti doplatí jen rozdíl mezi vydrazenou částkou a tabulkovu cenou. Taky se ti muže stát, že si auto necháš a oni ti z tabulkove ceny odečtou pouzitelne nahtadi dily, ale ro by jsi urcite nechtel, zvlaste kdyz by jsi jim dal svoje faktury co tam mas všechno nové. Příklad auto má cenu 20 tis a za 4 disky z alu, ucházející gumy, čtvery nepoškozené dvere, motor a prevodovku ti odečtou třeba 15 tuš a ty dostaneš pět. Pojišťovny to mají dobře zpocitane aby na tom neprodělaly. Posledním hřebíčkem do rakve opravování starých aut na pojistku, bylo to rozhodnuti a zákazu počítání amorrizace u špatný dílů. Jo a pro zajímavost, pokud budeš tak vychytal a půjčis si auto, tak to půjčovně se zahrnuje do ceny opravy.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Domecek
Aktivista
Příspěvky: 1162
Registrován: 23 úno 2014, 19:45
Bydliště: kousek od prahy

Příspěvek od Domecek »

jojo, to je situace, ale soused má panameru a když do něj žahneš tak mu zaplatěji megu jak nic, povinný ručení platí jako kdejakej shnilej transit jenže tebe v transitu voholeji jak bezdomovce. vítej v spravedlivý společnosti kde vládnou jen prachy (noteeth)
Uživatelský avatar
Tomas.cz
Aktivista
Příspěvky: 14265
Registrován: 06 dub 2006, 13:37
Bydliště: Praha

Příspěvek od Tomas.cz »

Ono taky asi bude záležet jak se kdo bratříčkuje s lidma z pojišťovny viz. lovci nehod a "smluvní servis", viděl jsem v roce 2012 fakturu na opravu Passata B5 z roku 1996 který byl po nehodě na levý zadní roh, ale jen nárazník, lampa, trochu klempíříny na lemu kolem lampy a promáčklé zadní víko, účet byl na necelých 70 000kč (noteeth) , zadní lampa Depo a podobně, to auto nemělu tuhle hodnotu ani omylem...
Master
Přispěvovatel
Příspěvky: 193
Registrován: 02 led 2007, 23:52

Příspěvek od Master »

Dury2: Ta informace o zahrnuti ceny pujceni auta do ceny opravy je z jake pojistovny a jak stara? Mam totiz opacnou zkusenost...
Uživatelský avatar
titan0306
Aktivista
Příspěvky: 4302
Registrován: 10 bře 2006, 21:47
Bydliště: Nový Bor

Příspěvek od titan0306 »

Master píše:Dury2: Ta informace o zahrnuti ceny pujceni auta do ceny opravy je z jake pojistovny a jak stara? Mam totiz opacnou zkusenost...
Je to blbost a totálka je když náklady na opravu převýší cenu vozidla.
Takže když ti spočítají hodnotu na 100tis. a ty dodáš fakturu na 99 musí to zaplatit.
Tel:776005385 Nový Bor
Uživatelský avatar
dury2
Aktivista
Příspěvky: 1681
Registrován: 03 črc 2006, 17:22
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od dury2 »

Co vím tak Česka a je to 75 procent. Jak jsem řekl od te doby co je ten nález ohledně amorrizace tak na to doplácejí Stara auta. Úplne největší mazec je takhle zrušit auto na leasing, kdy auto ke majetkem leasingových a ty jim jenom platíš havarijko. To je pak hukot.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Uživatelský avatar
Octava
Aktivista
Příspěvky: 1147
Registrován: 15 srp 2006, 20:55

Příspěvek od Octava »

Minuly mesic jsem mel nehodu. Pan mi nezastavil na STOPCE a vjel mi primo do cesty, rana.... jeho odvezla rycha ja vylez uplne v pohode... No jdem k tomu nejdulezitejsimu, jsem poskozeny.... Ja Audi Allroad 3,0TDi rok 2008. auto naprosto bez problemu a chyby zruseny na sracky, hnuty nosniky, pytle venku, chladice deravy, proste dost nabourany ale nic neopravitelnyho. Likvidator spocital opravu na 430tis. takze totalka. pojistovna nabidla odkup za 55 tis ( nejsme blazni aby jsme jim to davali za takovou almuznu), nicmeni prisel dopis ze ukoncili setreni s vysledkem vypocitane totalni skody na vozidle na 96100,- !!!! za to to neopravim ani nahodou, jinou si taky nekoupim v ty samy vybave. takze jsme se odvolali, protoze cena auto kdyz koukam na mobile nebo i na ceskych serverech je v prumeru 250 000,-a, a to budu rad kdyz to prodam tak jak je za 80... takze cekam je to uz 20. den a zatim nic, kdyz jsem na pojistovnu volal pani mi rekla ze dopis tam maji a ze do mesice se k tomu vyjadri... Narok na nahradni auto taky nemam, protoze ten je pouze po dobu opravy a ne na totalku.... AT ZIJE POJISTOVNICTVI (wallbash)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Jsou to svině a je třeba trvat na opravě, a na stavu jaký byl před nehodou..Dát to třeba k soudu po domluvě s expertem pro tyto případy..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“