Leon ASV, nová spojka, ťažké radenie po zohriatí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Leon ASV, nová spojka, ťažké radenie po zohriatí
Zdravím vás, mam taky problém, kúpil som novú spojku jednohmotu od RENOVAKU, s preoblozenou lamelou do HDS. Pravdepodobne je asi hrubšie preoblozena. Keď je auto studené rýchlosti sa radia v pohode, akonáhle sa zohreje tak sa radia strašne ťažko hlavne 1,2 a spiatocka, s tým že sa ešte ťažšie vyraduje zo spiatočky do neutralu. Spojka zaberá hneď od začiatku. Skúsil sa vymeniť pomocný spojkovy valec, no s tým sa rádio ťažko už za studena a po zohriati takmer vôbec sa nedalo radiť.
Viem ze tém tohto typu tu je viacej, ale dalo by sa to nejako dočasne vyriešiť dokým by sa to obloženie zošúchalo? Alebo nejako predĺžiť ten piestik na valčeku, aby bol dlhší a spojku rozopol.
Ďakujem fakt vopred za všetky rady
Viem ze tém tohto typu tu je viacej, ale dalo by sa to nejako dočasne vyriešiť dokým by sa to obloženie zošúchalo? Alebo nejako predĺžiť ten piestik na valčeku, aby bol dlhší a spojku rozopol.
Ďakujem fakt vopred za všetky rady
-
- Nováček
Myslim si,ze bez rozborky ne.Talirova pruzina na pritlacaku ma taky svoje limity.Nekdy byva i lehce ohnuta vypinaci paka,ale to bez rozborky taky nezjistis.
Mozna by pomohlo nechat spojku parkrat proklouznout,aby si sedla,ale ne moc,at se neprehreje a pak nekope..
Mozna by pomohlo nechat spojku parkrat proklouznout,aby si sedla,ale ne moc,at se neprehreje a pak nekope..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
-
- Nováček
Už sme skúšali v kopci presmykat spojku, no nepomohlo. Už ma aj najazdené cca 400km a nič... Akože dá sa s tým jazdiť s tým že jednotku niekedy na viac krát musím vyskúšať aby sa zaradila a potom hlavne spiatočku keď zaradim tak s tou je najväčší problém vyradiť do neutralu. Tak do Vianoc s tým chcem skúsiť pojazdiť ci sa zo zmeni a keď nie tak to budem musieť riešiť, preto hľadám nejaké rady potom.
Pomohlo by keby ze kúpim novú lamelu s tým že by som ju dal preoblozit niekde inde, proste aby nebola taká hrubá?
Pomohlo by keby ze kúpim novú lamelu s tým že by som ju dal preoblozit niekde inde, proste aby nebola taká hrubá?
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
Nie nie, 5kvalt mám
áno je to odvzdusnene, aj viacej krát, nevšimol som si ze by mizlo, ale už som nabehal cca 600km možno aj niečo viac, a je cítiť ze je to o niečo lepšie, da sa s tým jazdiť, alebo už som si asi zvykol
, od jednotky po päťku už nejde cez zuby skoro vôbec, sem tam sa stane ze trochu zaškrype, ale už len spiatočka je problemovejšia, keď ju zaradim, tak v tom momente riadne sekne s autom a zaškrype moc, len málokedy sa stane ze spiatočka sa zaradí bez akéhokoľvek zvuku.

Problém je v síle lamely stejnej problém jsem měl na rs.Všechno si vzal majitel u nich a pak nešlo pořádně řadit nakonec přeobložili na menší tloušku a byl klid.koukám že se asi poučit nechtěj pán stále opakoval že je problém jinde a že stím nemaj problémy a přitom zjištuji že stím má problém více lidí.