Nova spojkova sada luk bere az na hore.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

trhna
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nova spojkova sada luk bere az na hore.

Příspěvek od trhna »

Zdravim, potreboval bych radu. Mnenil jsem na fabia rs Asz, kompletni spojkovou sadu od luku. Lamelu jsem nechal preoblozit v renovaku na originalni tlousku3,5mm at mam klid jsem si rikal. Pouzil jsem stejnou sadu jako kdyz jsem delal spojku 2 roky zpet. Po uprave softu 410Nm mi lechce zacla klouzat spojka (pri demontazi 3,2mm). Ted k problemu spojka mi bere brutalne na hore cca posledni 3cm, radit muzu kdyz slapnu na pedal nekde v pulce uz. Co muze bejt spatne? Stara spojka brala nekde lechce nad pulkou.
trhna
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

Tak ani v renovaku nevedej. Prej to mam podle tabulek 😐. Kdyz to cele zase necham rozdelat a preoblozit misto 3,5mm na 4mm, myslite ze to bude fungovat?
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Renovak :D
Jeden odborník vedle druhýho.
Za mě tam dej sériovou lamelu a pak zkus jak bude zabírat. Pokud bude stále problém příčina bude ve spojce jako takové.
Mám 393 Nm a spojka funguje krásně už 90000 km.
S Renovakem nemám dobrý zkušenosti.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

To jako vazne, nemas dobrou zkusenost? Jsem myslel ze na lamelach odnich jezdi cele forum, ze to je sazka na jistotu. Mrda me to, hlavne to je zas prace na celej den😐
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Kupoval jsem novou spojku a k ní jsem si nechal dat lamelu od Renovaku. Odvezl jsem auto mechanikovi i se spojkou a čekal až auto bude hotový. Po dvou dnech mi volá, že má problém se spojkou, že nejde řadit. Po složení a zjištění problémů vše rozebral a hledal problém, nic nenašel a tak to složil znovu a opět stejný problém. Opět rozebral a aby zjistil kde je problém musel koupit ještě jednu sadu komplet spojky a měřil až objevil že v Renovaku zkurvili lamelu špatným nýtováním a celou ji zkroutili, takže byla zvlněná. Aby mohl auto složit a zhodit po týdnu ze zvedáku, kdy se mu mezitím hromadili auta před dílnou, musel jsem koupit novou lamelu. Potom už auto řadilo jak mělo. Mě výměna vyšla mnohem dráž než kdyby vše klaplo napoprvé a jemu se zatím nahromadila práce. Lamela se poslala na reklamaci kterou sice uznali a lamelu opravili, ale o náhradě škody, která mi tím vznikla se bavit odmítli. Lamela mi dodnes leží zabalená v krabici ve které se vrátila a nemám odvahu ji použít, protože kdyby s ní byly problémy, tak mechanik už by mě poslal do prdele. Já si spojku sám nevyměním, protože mám nízkou a malou garáž.
No a co vím, tak nejsem sám kdo tohle musel řešit.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Nováček

Příspěvek od peterkopuk »

Ja som kupoval celú jednohmotu od Renovaku, komplet. S tým že tiež mechanici nevedeli čo je so spojkou lebo sa ťažko radilo. Tiež to rozobrali zmontovali, a pravdepodobne v RENOVAKU hrubšie oblozili lamelu. Mne zaberá hneď od spodku, s tým že keď sa auto zohreje tak radi ťažšie, a hlavne 1tka a spiatocka, ale pomaly mam pocit ze sa to zlepšuje. Tak snáď si to sadne co najskôr. Takže od RENOVAKU už pravdepodobne nič nikdy viac.
trhna
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

To ja budu platit po druhe praci za vymenu taky. Co je nejhorsi ze nikdo nevi... Renovak mi predela lamelu zdarma. Uz mi jde hlava kolem, kamarad dela mechanika ve skodovce, mi rekl ze zabirani spojky az na hore je u novej spojky v poradku. Prej si to casem sedne a bude brat niz. Renovak mi chce udelat silnejsi lamelu, prej pak bude brat niz. To si naprosto protireci. Je nekdo schopnej mi prosim ric kdo ma pravdu?
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Pravdu má jen bouchačka.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

Tu se zatim snazim nechavat v trezoru kdyz resim auto😀
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Mě jednou nanejtovali obložení místo průměr 228mm tak 230mm nevím proč a lamela se nevešla do setrváku, od tý doby na tyhle kejkle seru...
tom hanks
Přispěvovatel

Příspěvek od tom hanks »

Jestli mají tak často problém tak to dělá i BRZDY.CZ
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

renovak :roll:
Romaneek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romaneek »

Vy mě děsíte..
Na Fabii ASZ mám Sachs s lamelou přeobloženou právě od renovaku a vše už asi 5 let funguje. Minulý týden jsem koupil sadu Luk na Golfa ASZ poslal na přeobložení HDS 57 taky k nim.
A teď si říkám co mi asi pošlou zpátky.

Mohu nějak zjistit zdali je vše ok než to odvezu mechanikovi?
Třeba jestli to nenanýtovali křivě, změřit celkovou tloušťku lamely apod?

U Sachs měnili jen obložení, u Luk budou muset měnit či zesilovat i ten plech na který je obložení nýtováno.

Díky R..
Golf IV variant ASZ, IC ARL, turbo 1752vrk, SW Mirulu, předek bi-led projektory koito, staví to Brembo MAX..
T4 multivan, 111kw zatím série :)
2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
trhna
Přispěvovatel

Příspěvek od trhna »

No tak jsem zvedavej jak dopadnes, ja dostal oblozeni 3,5mm na kazdou stranu + ten plech k tomu. Celkove je lemela silnejsi o proti nove o 0,4mm. Podle mechaniku co jsem se ptal, tak dokud se nenastartuje, nejde zjistit jak a kde zabere spojka 😐
Romaneek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romaneek »

Tak sada s nově obloženou lamelou v autě..
Bere též nahoře, ale cca posledních cca 6cm takže jezdit se s tím dá.
Stará sachs brala krásně odspodu, jen při plném na 6ku klouzla..

Ještě se objevili vibrace na 5 a 6 mezi 2000 a 2300 otáček pri plné akceleraci
:(
Golf IV variant ASZ, IC ARL, turbo 1752vrk, SW Mirulu, předek bi-led projektory koito, staví to Brembo MAX..
T4 multivan, 111kw zatím série :)
2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“