Jaký olej do 1.9 TDI PD AXR 74.Kw cca.300 tis km
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Jaký olej do 1.9 TDI PD AXR 74.Kw cca.300 tis km
Omlouvám, se že zakládám tak stupidní téma.
Potřebuji vyměnit mot.olej v Golfu IV TDI 1.9 PD, AXR 74.KW, nyní tam je Castrol Edge Titanium Turbo Diesel 5W-40, motor spaluje olej, je to tak 1,5 litru na 15.tis km..
Před tím tam byl Shell Helix HX7 Profesional 5W 30 a bez dolívání, interval výměny 15.tis km, úniky oleje nejsou..
Prodejce mi doporučoval, že Castrol je o něco dokonalejší, však to znáte..
Je mi jedno co tam bude, ale ať to není kopie, před tím 5W 30 bez spotřeby oleje, mám přejít zpět na 5W-30 ?
Děkuji
Potřebuji vyměnit mot.olej v Golfu IV TDI 1.9 PD, AXR 74.KW, nyní tam je Castrol Edge Titanium Turbo Diesel 5W-40, motor spaluje olej, je to tak 1,5 litru na 15.tis km..
Před tím tam byl Shell Helix HX7 Profesional 5W 30 a bez dolívání, interval výměny 15.tis km, úniky oleje nejsou..
Prodejce mi doporučoval, že Castrol je o něco dokonalejší, však to znáte..
Je mi jedno co tam bude, ale ať to není kopie, před tím 5W 30 bez spotřeby oleje, mám přejít zpět na 5W-30 ?
Děkuji
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
-
- Přispěvovatel
Právě, že to jedno není, na mě to působí, že čím renomovanější značka oleje-tím je to horší, asi je to tím, že se dělají různé kopie, na obalu je Castrol a uvnitř je HIWIN MAX a ještě to není ani norma.leguan píše:je to jedno co tam naleješ hlavně aby splnoval normu VW 505.01
-
- Přispěvovatel
Kupoval jsem to v Laviu, to je v Ostravě obchod, který se tím zabývá více než 20 let..
Pochybuji, že prodejce pozná mezi originálem a kopii rozdíl a také proč by to dělal, proto chci koupit něco obyčejného co se moc nevyplatí v malých serijich padělat.
Pochybuji, že prodejce pozná mezi originálem a kopii rozdíl a také proč by to dělal, proto chci koupit něco obyčejného co se moc nevyplatí v malých serijich padělat.
-
- Přispěvovatel
Tady jsou autorizovaní prodejci olejů Castrol: https://www.castrol.com/cs_cz/czech-rep ... blice.html
Když to kupuješ někde jinde je podle tebe možné, že je to kopie-todle řeším, obyčejný olej nebere olej a kvalitní bere
Když to kupuješ někde jinde je podle tebe možné, že je to kopie-todle řeším, obyčejný olej nebere olej a kvalitní bere

-
- Aktivista