GOLF 5 GTD, ucpaný DPF?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dominik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

GOLF 5 GTD, ucpaný DPF?

Příspěvek od dominik »

Ahoj všem, mám na Vás prosbičku, před necelým týdnem jsem koupil v bazaru 5 golfa, 2.0 GTD, motor BMN. Auto v bazaru chvilku stálo a tak jsem vyměnil alespoň olej a filtry. Po cca 100km mi začalo auto hůř reagovat na plynový pedál, okamžitě mi naskočila hláška, motor-závada, navštivte servis a rozblikala se kontrolka žhavení. Při čtení paměti závad všech ECU se ukázala:
Vadná řídící jednotka/Defekt/Trvalá závada. Diagnostika akčních členů zase :
Kontrolka filtru částic (K231) závada. Může se tímto způsobem, projevit i ucpaný filtr pevných částic? Nemám s tím zkušenost, je to mé první auto s DPF.
Mám na pár dnů půjčenou profi diagnostiku a chci vás poprosit, jestli by jste mi poradili, jak se s její pomocí dopátrat závady. Párkrát jsem sem posílal logy ještě z NTB, vždycky jste mi je dokázali vyhodnotit a poradit. Potřeboval bych poradit, které kanály nalogovat. Jde pomocí diagnostiky, nějak jednoznačně identifikovat ucpaný DPF? Za Vaše rady, tipy, zkušenosti předem děkuji.
Auto jsem koupil narychlo, abych byl pojízdný, najel jsem cca 300 km a ted tohle :( Myslíte, že bych takovouto závadu mohl u prodejce reklamovat?
VW GIV 1.9 TDI PD
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

Niekto dobre predal a už si mydli ruky.Ono je to vždy risk kupiť staršie auto a tobóš s DPF.
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

V motore sú ake DTC?
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

s kontrolkou DPF sa asi niekto pohral ... :D
tom hanks
Přispěvovatel

Příspěvek od tom hanks »

Hochu seš zase další ukázkovej případ,těžce ojetý PD s DPF,potřebuješ jenom jezdit,peníze nemáš,s diagnostikou neumíš, chceš si to opravit sám a zaplatit to má původní majitel protože o tom že to auto je ojetý si nevěděl,kupní smlouvu jsi nepodepsal a peníze z tebe tím pádem vymámil ... co na to víc říct ...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A kdo tedy může koupit ojetý koncern v bazaru? Bohatý člověk s diagnostikou vyškolen koncernem a s právnickým vzděláním? Lidé jsou jen lidé a i třeba zmrzlináři chtějí jezdit. Proč na slušnou otázku odpovídat takto? Co na to víc říct? Asi je to také vysvětlení, proč má koncern tak "výbornou pověst " a jsou jich plné bazary... :(
nepropadat panice...
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

co máš za diag?
Car diag
Přispěvovatel

Příspěvek od Car diag »

Podle mě DPF off a to ještě nějak neodborně a kontrolka bude nejspíš odpájená,
Toto je na vrácení auta ,v horším případě na právníka.....
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Odpoj snímač rozdílového tlaku a snímače teplot výfuku a projeď to.Obavám se že je upravené sw a filr vytlučenej.
dominik
Přispěvovatel

Příspěvek od dominik »

dreizig5 píše:co máš za diag?
Diagnostika je DevCom TS Pro (TS 02)
VW GIV 1.9 TDI PD
dominik
Přispěvovatel

Re: GOLF 5 GTD, ucpaný DPF?

Příspěvek od dominik »

Chápu že jsem nejspíš šlápl vedle, ale i když bych koupil nový DPF, pořád mi to vyjde cenově docela dobře. Filtr jsem schopný si vyměnit, naštěstí mi na něj ještě něco málo zbylo. Jen chci mít jistotu, že je problém opravdu v DPF. Každopádně díky za všechny vaše RE :) Určitě budu vděčný, pokud to se mnou budete ochotní dál řešit :)
Jen doplním, že kontrolka filtru při zapnutí klíčku, stejně jako při spuštění diagnostiky akčních členů bliká, jen mi to píše : Kontrolka filtru částic (K231) závada
Naposledy upravil(a) dominik dne 02 dub 2018, 16:43, celkem upraveno 1 x.
VW GIV 1.9 TDI PD
dominik
Přispěvovatel

Příspěvek od dominik »

geo píše:Odpoj snímač rozdílového tlaku a snímače teplot výfuku a projeď to.Obavám se že je upravené sw a filr vytlučenej.
Díky, určitě vyzkouším, jen se předem zeptám, jaká by měla být odezva?
Spousta firem odstranění filtru a úpravu sw nabízí. Myslíte, že může jít o neodbornou úpravu?
VW GIV 1.9 TDI PD
tom hanks
Přispěvovatel

Příspěvek od tom hanks »

Jericho:
Na ty tvoje bláboly nebudu reagovat a snad ani ostatní,jinak tu zase bude místo toho jak a za kolik to vyřešil dalších 5 stránek tvýho sena.
Možná sis nevšiml ale borec má očividně komplikovanej a ne levně na koleně řešitelnej problém a potřebuje nasměrovat k návštěvě někoho kdo ty auta opravdu zná.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

bud to to zkus jak píše geo.a nebo mrkni do te diag na rozdílnej tlak dpf a kdy to naposled regenerovalo
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

nerobte paniku, skontroluj či tam reálne máš alebo nemáš DPF, ako su na tom snimace teploty, tlaku...

ak je to všetko vysekané von, treba dat poriadne spravit DPF off v softe a vozis sa dalej.

kazda stara PD s DPF je časovaná bomba.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“