Riesim jedneho Passata 3C 2.0 16V TDI 125kW (BMR) r.v. 2006, automat DSG 6stup. Chlapec asi pred tyzdnom vpalil do poriadnej diery na ceste a od vtedy mu huci PP lozisko a strajkuje DPF filter. V pamati zavad je zapisana zavada:
008194 - filtr pevnych castic rada valcu 1
P2002-006 - efektivita na spodni mezi
Po zmazani zavada ihned naskoci naspat a je jedno ci motor bezi, alebo nie. Blika kontrolka zhavenia a maxiDOT trubi Emise motor do dilny ! Bola komplet premerana kabelaz na prerusenie / skrat. Vymeneny snimac diferencialneho tlaku, lenze koly tej zapisanej zavade RJ motora odmietne akceptovat login pre prisposobenie snimaca aj stareho, aj noveho. Ked mu vynutim regeneraciu tak zanesenie klesne cca. na 20% a tam skonci. Motor zatial normalne taha. Fcul bud mudri
No, je to asi ta poslední možnost. Že ta chyba ale vyskočí zpátky i na vypnutém motoru a jen zapnutém zapalování, to je to jediný, proč bych před kontrolou samotnýho DPF prošel vše ještě jednou
Possible causes:
Wiring and / or connections to / from the Exhaust Pressure Sensor (G450) are defective
The differential pressure sensor (G450) is defective
Hoses between Differential pressure sensor (G450) and the DPF are defective
Diesel Particulate Filter (DPF) is defective / full
abys to vymazal, musíš mu zadat znova popel, tzn. poznamenal bych si kolik tam je, aby se to dalo vrátit, pak půjde smazat ta závada a udělat ostatní věci, pak regenerace a jestli půjde zanesení až na nulu, jestli ne, bude filtr možná KO,
podle mě ten filtr s tou dírou, ale nesouvisí, prostě náhoda
Mám ten samý problém a nedaří se mi najít příčinu čím by to mohlo byt. Když dám chybu smazat zase se za chvíli objeví. Na palubovce svítí spirála + DPF.
008194 - filtr pevnych castic rada valcu 1
P2002-006 - efektivita na spodni mezi
Tento rok jsem nechal na autě měnit rozvody a olej. Po výměně jsem cítil jak motor krásně šlape a táhne. Po ujetí 150 km se za mnou objevil modrý kouř a následně bílý. Na palubovce mi naskočil DPF, jel jsem to projet po dálnici, ale regenerace ne a ne proběhnout. Potom to spadlo do nouzaku.
Bílý kouř se objevuje při regeneraci. Je to nespalena nafta? Myslíte že by pomohlo to co píšete v posledním příspěvků?
tyto filtry v těch 125kW moc nevydrží, jak píše efektivitu, tak to není schopný zregenerovat, ten kouř může být nespálená nafta, která nezvládá dohořet ve filtru
Níže popíšu úkony, které byly provedeny. Jinak auto bylo u pána v PL, který je považován za špičku v oblasti TDi motoru a ani jemu se nepodařilo auto opravit.
1) Vyčištění filtru, výměna lambdy- neproběhne regenerace, auto spadne do nouzového režimu.
2) Kontrola vaček, seřízení rozvodu- neproběhne regenerace, auto spadne do nouzového režimu.
3) Výměna stávajícího filtru za nový + přehrání SW- neproběhne regenerace, auto spadne do nouzového režimu.
4) Výměna stávající jednotky za novou- neproběhne regenerace, auto spadne do nouzového režimu.
5) Kontrola žhaviček (ok)- neproběhne regenerace, auto spadne do nouzového režimu.
Jednotka diagnostikovaná pomoci dvou diagnostik, konzultace s firmou zabývající se DPF filtry, bez výsledku. Mechanik ještě hovořil o vstřikovačích, bohužel neměl možnost výměny na zkoušku. Problém je v tom, že jednotka po nějaké době vyvolá regeneraci filtru, ta nastane, ale kvůli nedosažení požadované teploty ve filtru, je regenerace ukončena a auto přechází do nouzového režimu.
Nedalo mi to tak jsem koupil hliníkové saní a vyměnil ho za to původní plastové. Koupil jsem nový diferenční snímač tlaku a stále nic, jsem už bezradny.
Není možné, že by někdo dělal něco s vackami.
Na vacce, kde jsou vstriky je tuším na prvním válci vystupek, díky kterému pak jde nafta do výfuku a tím se dosáhne vyšší teploty.
Aspoň tak to je v 8V motoru s dpf.
Jinak pokud to dělalo po rozvodech, tak bych hledal chybu někde okolo rozvodů. Dost možná ty vačky.
Nastavoval to na přípravky nebo dělal rysky?
Naposledy upravil(a) arlie dne 03 led 2020, 07:58, celkem upraveno 1 x.
Přesně jak popisuje servis-sk.
Kolik si s tím najezdil od výměny hlavy? Ono se to nějakým způsobem občas vypálí, ikdyž to neregeneruje nebo při jízdě ve vyšších otáčkách moc nevznikají saze, tak se to tolik nezanese.
Je ale pravda, že mál kdo to ví, že PD mají takové vačky na regeneraci DPF.