Ahoj,
potřeboval bych poradit, koupil jsem G4 1.9 TDI 66kw s údajně vadnou váhou vzduchu. Se zapojenou váhou úplně mrtvé, nedá se s tim opravdu skoro jet, vytočit na 3000 ot nemožné atd. Po odpojení to jede lépe ale total bez turba. Když jsem na auto dal váhu z druhého Golfa co mám doma tak bezezměny. Pak jsem prošel podtalky a OK. Nakonec jsem dal ventil N75 z EGRu místo toho co ovládá turbo, a ejhle auto jelo úplně normálně. Se starou váhou ne. Usoudil jsem tedy že ventil nechám z EGRu a dám novou váhu. Ale po nandání nové váhy, a stejně tak po opakovaném nandání váhy z druhého auta stále mrtvé. Udělal jsem u kámoše diag s novou vahou, a hlásí chyby:
17552 - měřič hmotnosti vzduchu (G70): přerušení/zkrat
17978 - řídící jednotka zablokována imobilizérem
19958 - plnící tlak regulační odchylka
19849 - ventil zpětného vedení výfuk. plynů (N18) prerušení / zkrat (tohle je jasný, ten tam momentálně není)
Podtlakovej ventil na turbo klidně koupim nový, ale nevim jestli to pomůže, nejde mi do hlavy ta váha!!?? Vždyť je nová, tak proč hlásí chybu? nemůže být závada v kabeláži? Nevíte někdo jak nejlépe postupovat?
Děkuji za jakoukoli radu, Jakub
Golf 4 1.9 TDI 66kw neustále v nouzáku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf 4 1.9 TDI 66kw neustále v nouzáku
BMW e46 320D touring 110/125kw
dal bych druhej podtlakovej ventil na turbo,zaslepil egr záslepkou a místo váhy dal diodu bav21 (nebo dvě) https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... light=maff
tím se zbavíš problému s váhou,pokud bude problém přetrvávat zaměřil bych se asi nejspíš na samotné turbo...
(myšleno pokud bude kabeláž k váze a podtlakovému ventilu vpořádku)
tím se zbavíš problému s váhou,pokud bude problém přetrvávat zaměřil bych se asi nejspíš na samotné turbo...
(myšleno pokud bude kabeláž k váze a podtlakovému ventilu vpořádku)