Vyčištění chladícího systému ? Čím ???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
karpe
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Vyčištění chladícího systému ? Čím ???

Příspěvek od karpe »

Po opravě prasklého těsnění pod hlavou jsem několikrát chladící systém propláchnul ,jelikož se mi ve vyrovnávací nádobce vytvořila taková hnědá mastná pěna,po nalití obyč.vody všechno bylo v poho.....úplně čisté,ale dnes jsem doplnil nemrznoucí kapalinu G12 a ihned se ve vyrovnávací nádobce vytvořila ta hnědá sračka...podotýkám hlava je ok,takže si myslím,že se na stěnách motoru před opravou usadil povlak oleje a ta G12 je asi tak agresivní ,že ho z těch stěn
dostane.

Poraďte,jak nejlépe vyčistit chladící systém před nalitím nemrznoucí kapaliny ???Obyč.vodou to zřejmě nejde.

--------------------
OCT 1,9 TDI -81kW
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

tak my pouzivali Servo sampon,ale neprahenaj to s nim,moc to pak peni a ted pouzivame pripravek od Wurthu.
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Čeká mě to teď taky, ve vodě mi plavou takové bílé šupinky jakoby vločky, tak před výměnou chladicí kapaliny bych to taky propláchnul. Wurth věřím, je to dobrá značka. Naštěstí máme v HK orig. prodejnu, páč se to docela blbě shání.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Ještě dodám tento odkaz od Wurtha
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“