A =P . 3,14 .d /360
d =průměr řemenice P = základní předstih/předvstřik/
v mm
Možná je na řemenici zásek nejen na Hů , ale i na předvstřik, ale pochybuji...
Vyjde ti vzdálenost pístů před Hů při vstřiku.Takže tam dáš hodinky, /motor v Hů/, postrčíš je dovnitř /nebo vyměniš nástavec/ až se rafička pohne tak o 5mm aspoň , pak točíš motorem zpět a sleduješ až se rafička zastaví, vynuluješ hodinky a jedeš pomalu zpět do Hů. Tolik kolik ukáží hodinky mm , tolik je předvstřik ..Předkomůřky to měly tak okolo 1mm na čerpadle, v tabulce u těch větších TD je okolo 4mm..Ta tabulka má zvláštnost, že staré motory jsou všechny jen v mm na čerpadle, ty pozdější pouze ve stupních s upozorněním na dynamickou kontrolu , ale tenhle motor tam má jen stupně a nic víc...Snad ti to pomůže, a snad jsem to nepopletl.Možná mne někdo opraví..Pokud by to nesedělo, tak je druhá možnost kterou jsem používal, že jsem odpojil trubku 1. válce z čerpadla, měl jsem uřízlou starou trubku kousek nad maticí, tu namontoval na čerpadlo , na ní dal kousek umělohmotné průsvitné hadičky a pomalu točil motorem,/zapnout klíček/ až se v hadičce objevila nafta.Pak jsem točil dokola a sledoval hladinku té nafty...AŽ SE ZAČNE ZVEDAT/ je třeba pomalu, TAK JE ZAČÁTEK VSTŘIKU..A kdyby jsi si na řemenici uhloměrem našel 10,5 stupně a udělal zásek, tak krásně při točení poznáš, kdy vstřik začíná..Je to piplačka, ale funguje to...

nepropadat panice...