pocet dni insp.-dotaz

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tdk
Sběrač informací
Odpovědi: 0

pocet dni insp.-dotaz

Příspěvek od tdk »

Viem ze ma mnohi zlincuju za lamersku otazku, ale aj tak by som sa rad uistil:)
co presne znamena
Obrázek
mam G4 rok 99 66kW, pocitadlo som nuloval v juni cez tlacidla na pristrojovke pri vymene oleja(vagcom som si zadovazil az teraz), zaujimalo by ma co presne hovori tato hodnota, lebo nejako mi to nevychadza v suvislosti s tym junom......pokial viem nuluje sa na 15000km alebo rok...
:?
abo som totalna lama a nejak som to poplietol (wallbash)
dik
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

u pevneho intervalu je olej 15000km
t,j 15 v kanale 10
inspekce I je 30000km
t,j 30 v kanale 11
inspekce I je 360 dni
t,j 36 v kanale 12
vsechny tyto hodnoty by meli takhle vypadat pri vynulovani

ta 3 by mela znamenat 30 dni do inspekce I ;)
otazka je co vse jsi tlacitky vynuloval
tdk
Sběrač informací

Příspěvek od tdk »

chiptuning píše:u pevneho intervalu je olej 15000km
t,j 15 v kanale 10
inspekce I je 30000km
t,j 30 v kanale 11
inspekce I je 360 dni
t,j 36 v kanale 12

je teda mozne, ze som vynuloval len km a dni nie? pretoze tych 30 dni do inspekcii nesedi kedze som to menil pred cca 4 mesiacmi. Interval by som mal mat pevny. Kde si to viem vagcom-om pozriet ci je to tak naozaj? Cital som tu o intervaloch vid:
kodovani r.j. -tohle cislo je treti pozice z prava
0 – pevné servisní intervaly (QG0)

1 – prodloužené proměnné servisní intervaly (QG1)

2 – prodloužené pevné servisní intervaly (QG2)

3 – žádné servisní intervaly
lenze na akom kanali to najdem ... (wallbash)

predpokladam ze je mozne ze to ani nemusim mat.... (crazy)
G4 rok 99 ALH 1.9TDi 66kW
dik
miras82
Přispěvovatel

Příspěvek od miras82 »

Do kanálu 12 se zadává tuším po jednom dni, ale to ostatně napovídá sám "INSP za 1"
Když chceš nastavit za 1 rok, zadáš jako novou hodnotu číslo 365.

Jestli máš Golfa IV r.v.99, tak kodování neřeš, nic ohledně servisního intervalu stejně nezjistíš. V tvém případě na tomto místě bude 4 nebo 5. Značí to počet válců. A je to číslo druhé z pravé strany.
Výměnu oleje si dej na 15tis.km a nebo po roce.
Naposledy upravil(a) miras82 dne 18 říj 2007, 09:57, celkem upraveno 1 x.
tdk
Sběrač informací

Příspěvek od tdk »

miras82 píše:Do kanálu 12 se zadává tuším po jednom dni, ale to ostatně napovídá sám "INSP za 1"
Viem to som vycital a sa aj dovtipil. Co mi vsak nesedi je nasledovne.
Pred 4 mesiacmi som menil olej.Vynuloval som pristorjovu dosku cez tlacice na pristrojovke. Teraz som si zadovazil vagcom a pozeram ze na kanali 11 mam 5000km a na kanali 12 mam 30 dni....tie dni mi vsak nesedia,kedze rok este ani zdaleka neubehol,tie km mi zhruba sedia podla toho ako som to menil....preto som chcel vediet ci som mohol vynulovat pomocou tlacidiel,len kilometre a pocet dni nie....???
dalsia vec co ma zaujimala je ci G4 rok 99 bude mat moznost zmeny servisnych intervalov, alebo ci ma len pevne...ak taka moznost je kde to uvidim resp zmenim, lebo z toho co som tu nasiel viem ktora cislica to udava aky interval je nastaveny, ale neviem kde mamcely ten retazec xxXx najst.... (wallbash)
martin7397
Sběrač informací

Příspěvek od martin7397 »

Nevim jak u golfa, ale u Fabky se tlacitkem vynuluje jen jeden interval ( bud OIL nebo INSP), kterej zrovna nastane. Pokud byly na stejno oba, musi se postupne vynulovat oba. Nejspis si vynuloval jen OIL a INSP ti bezi dal a bude za 30 dni.
miras82
Přispěvovatel

Příspěvek od miras82 »

tdk píše: dalsia vec co ma zaujimala je ci G4 rok 99 bude mat moznost zmeny servisnych intervalov, alebo ci ma len pevne...ak taka moznost je kde to uvidim resp zmenim, lebo z toho co som tu nasiel viem ktora cislica to udava aky interval je nastaveny, ale neviem kde mamcely ten retazec xxXx najst.... (wallbash)
Když teda nedáš pokoj, načti RJ 17 a zvol funkci Kodování 7 objeví se ti 5-ti místné číslo. Ze kterého, jak už jsem říkal, nevyčteš co máš za interval.
U tvého auta se OIL prostě dává na 15tis.km a 365 dnů.
tdk
Sběrač informací

Příspěvek od tdk »

tdk píše:
miras82 píše:Do kanálu 12 se zadává tuším po jednom dni, ale to ostatně napovídá sám "INSP za 1"
Viem to som vycital a sa aj dovtipil. Co mi vsak nesedi je nasledovne.
Pred 4 mesiacmi som menil olej.Vynuloval som pristorjovu dosku cez tlacice na pristrojovke. Teraz som si zadovazil vagcom a pozeram ze na kanali 11 mam 5000km a na kanali 12 mam 30 dni....tie dni mi vsak nesedia,kedze rok este ani zdaleka neubehol,tie km mi zhruba sedia podla toho ako som to menil....preto som chcel vediet ci som mohol vynulovat pomocou tlacidiel,len kilometre a pocet dni nie....???
dalsia vec co ma zaujimala je ci G4 rok 99 bude mat moznost zmeny servisnych intervalov, alebo ci ma len pevne...ak taka moznost je kde to uvidim resp zmenim, lebo z toho co som tu nasiel viem ktora cislica to udava aky interval je nastaveny, ale neviem kde mamcely ten retazec xxXx najst.... (wallbash)

nech ma porazi to o tych valcoch mi tam vtedy nezobrazilo.(mozes to vidiet aj v tejto citacii vyssie)...preto som sa pytal jak blbec to co uz bolo zodpovedane... (LOL) takze sorry ....a dakujem za info miras...... (wallbash)
Rotwajler
Sběrač informací

Re: pocet dni insp.-dotaz

Příspěvek od Rotwajler »

t,j 15 v kanale 10
inspekce I je 30000km
t,j 30 v kanale 11
inspekce I je 360 dni
t,j 36 v kanale 12

Prosím Tebe,umíš mi dát ty hodnoty pro Sharana 2001 AUY 85kW TDI s manuál převodovkou?

Nebo mi to alespoň přelož,co to které číslo říká,co na kterém kanále je ,a co tam mám zadat,když měním olej,aby budíky pořát neřvaly že to či ono.
Dělám olej na pevný na 15000km,ale vůbec nerozumím tomu kodování,sice jsem si nějak smazal hlášení o oleji,ale určitě jsem zadal špatnou hodnotu.

Neumím hodit screen,tak to vypíšu zde ty hodnoty,bavíme se o tabulce,co je dole,ale ty hodnoty z té tabulky tam nemám,mám tam ty,co píšu textem:

kanál 40: , skut.hodnota, INSP za 1, -00km , uložená hodnota 418
kanál 41 , skut hodnota INSP za 1 , ---dní , uložená hodnota 157
kanál 42 , min hodnota, OEL za1, 000km, uložená hodnota 10
Kanál 43 , Max hodnota , OEL za 1, 000km, uložená hodnota 50
kanál 44 , Max hodnota , Insp. za 1dni uložená hodnota 730
kanál 45 OLEJ KVALITA uložená hodnota 4

tdk píše: Obrázek
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Re: pocet dni insp.-dotaz

Příspěvek od chiptuning »

Rotwajler píše:
t,j 15 v kanale 10
inspekce I je 30000km
t,j 30 v kanale 11
inspekce I je 360 dni
t,j 36 v kanale 12

Prosím Tebe,umíš mi dát ty hodnoty pro Sharana 2001 AUY 85kW TDI s manuál převodovkou?

Nebo mi to alespoň přelož,co to které číslo říká,co na kterém kanále je ,a co tam mám zadat,když měním olej,aby budíky pořát neřvaly že to či ono.
Dělám olej na pevný na 15000km,ale vůbec nerozumím tomu kodování,sice jsem si nějak smazal hlášení o oleji,ale určitě jsem zadal špatnou hodnotu.

Neumím hodit screen,tak to vypíšu zde ty hodnoty,bavíme se o tabulce,co je dole,ale ty hodnoty z té tabulky tam nemám,mám tam ty,co píšu textem:

kanál 40: , skut.hodnota, INSP za 1, -00km , uložená hodnota 418
kanál 41 , skut hodnota INSP za 1 , ---dní , uložená hodnota 157
kanál 42 , min hodnota, OEL za1, 000km, uložená hodnota 10
Kanál 43 , Max hodnota , OEL za 1, 000km, uložená hodnota 50
kanál 44 , Max hodnota , Insp. za 1dni uložená hodnota 730
kanál 45 OLEJ KVALITA uložená hodnota 4

tdk píše: Obrázek
.
Nastavení servisního intervalu výměny oleje

V programu SuperVAG zvolte v menu Příkazy komunikace funkci Přizpůsobení (F6) a zadejte kanál 40, čtení nové hodnoty. Zobrazená hodnota je počet km od poslední výměny oleje ve stovkách km. Do pole nová hodnota zapište skutečný stav a stiskněte tlačítko Testování nové hodnoty, a poté tlačítko Uložení nové hodnoty. Ukončete komunikaci, vypněte a zapněte zapalování.

Př.: Hodnota 0 znamená, že olej byl právě vyměněn.

2.
Nastavení servisního intervalu inspekce (dny)

V programu SuperVAG zvolte v menu Příkazy komunikace funkci Přizpůsobení (F6) a zadejte kanál 41, čtení nové hodnoty. Zobrazená hodnota je počet dnů uplynulých od poslední inspekce. Do pole nová hodnota zapište skutečný stav a stiskněte tlačítko Testování nové hodnoty, a poté tlačítko Uložení nové hodnoty. Ukončete komunikaci, vypněte a zapněte zapalování.

Př.: Hodnota 360 znamená 360 dní od poslední inspekce.
autak
Sběrač informací

Příspěvek od autak »

martin7397 píše:Nevim jak u golfa, ale u Fabky se tlacitkem vynuluje jen jeden interval ( bud OIL nebo INSP), kterej zrovna nastane. Pokud byly na stejno oba, musi se postupne vynulovat oba. Nejspis si vynuloval jen OIL a INSP ti bezi dal a bude za 30 dni.
Taky si myslím, že vynuloval jenom OIL (kanál 10), protože mu INSP nesvítila.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“