dezinfekce Climatronicu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
wries
Nováček
Odpovědi: 0

dezinfekce Climatronicu

Příspěvek od wries »

V poslední době mi trochu "smrdí " klima a tak jí chci vydezinfikovat. Koupil jsem 400ml sprej s hadičkou. Potřebuju poradit postup - kdo to už dělal. V krámě mi říkali, že mám oddělat kabinovej filtr a otvorem to nastříkat.
Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

Koupil jsi dobře, ta pěna se ale stříká do vydechů, vsune se tam ta hadička a spustí se aplikace, postupně se hadička povytahuje tak až ten tubus vyplníš až nahoru po mřížku, nechat 20min. působit, lépe přes noc, pěna zahubí bakterie. Ale pokud ti klima smrdí tak potřebuješ roztok na čištění klimatizace, ten se stříká do vzduch.oběhu pravě přes klapku ventilátoru, obávám se že tou pěnou to nevyčistíš. Tak hodně zdaru.
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Ona nesmrdí furt, nejvíc je to klasikcky při dešti nebo po výjezdu. Takže jestli to dobře chápu tak nastříkat normálně do výdechů topení v kabině-palubní desce. Dík 8)
frantacech
Aktivista

Příspěvek od frantacech »

wries píše:Ona nesmrdí furt, nejvíc je to klasikcky při dešti nebo po výjezdu. Takže jestli to dobře chápu tak nastříkat normálně do výdechů topení v kabině-palubní desce. Dík 8)
Jeste z druhe strany od pyloveho filtru a nakonec nasadit filtr a ten postrikat taky. Pak zapnout klimu a nechat funet.
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Mara123
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mara123 »

rendys píše:Koupil jsi dobře, ta pěna se ale stříká do vydechů, vsune se tam ta hadička a spustí se aplikace, postupně se hadička povytahuje tak až ten tubus vyplníš až nahoru po mřížku, nechat 20min. působit, lépe přes noc, pěna zahubí bakterie. Ale pokud ti klima smrdí tak potřebuješ roztok na čištění klimatizace, ten se stříká do vzduch.oběhu pravě přes klapku ventilátoru, obávám se že tou pěnou to nevyčistíš. Tak hodně zdaru.

Kde se dá prosímtě sehnat ten roztok na čistění klimy? Ten se aplikuje při vyplým ventilátoru nebo dám klimu na LO - co nejvetší palbu a nastříkam to tam? a potom taky nechat působit celou noc jako u té pěny pro výdechy? (tu už mám doma koupenou)
Octavia 1.9 TDi 81KW r.v.2001
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

taky se chystám na preventivní desinfekci klimačky, koukal jsem po nějakym spreji od WURTHU, pustí se větrák na max , dá se vnitrni okruh, aktivuje se spray a takhle se to nechá pár minut, pak se auto vyvětrá a mělo by bejt hotovo ..

takhle to vypadá:

http://katalog.wuerth.cz/download.php?F ... 201221.pdf
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

Roztok jsem si nekupoval, neboť jsem se poučil z dřívějších nezdarů a zajel jsem za odborníkem z no name servisu škoda, aplikoval mě ho přesně jak popisuje kolega nademnou, název bohužel nevím. Roztok stojí docela balík, snad nějakej litr za litr, ale pro desinfekci jednoho auta je potřeba tak 1,5-2dcl, takže raději jsem zaplatil 300,- a nemusel to shánět a kupovatt celé. Takže nejdříve roztok a pak ty výdechy pěnou, hezky to pak vonělo, takovej týden či dva jsem to docela intenzívně pozoroval. Víc ti nepomůžu.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

Mara123 píše:
rendys píše:Koupil jsi dobře, ta pěna se ale stříká do vydechů, vsune se tam ta hadička a spustí se aplikace, postupně se hadička povytahuje tak až ten tubus vyplníš až nahoru po mřížku, nechat 20min. působit, lépe přes noc, pěna zahubí bakterie. Ale pokud ti klima smrdí tak potřebuješ roztok na čištění klimatizace, ten se stříká do vzduch.oběhu pravě přes klapku ventilátoru, obávám se že tou pěnou to nevyčistíš. Tak hodně zdaru.

Kde se dá prosímtě sehnat ten roztok na čistění klimy? Ten se aplikuje při vyplým ventilátoru nebo dám klimu na LO - co nejvetší palbu a nastříkam to tam? a potom taky nechat působit celou noc jako u té pěny pro výdechy? (tu už mám doma koupenou)
Sehnat se dá třeba u nás.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Ted už ho nabízí ve více obchodech s náh. díly na auta.
Kesy
Přispěvovatel

Příspěvek od Kesy »

Důležitý je vystříkat výměník klimatizace za pylovým filtrem a potom všechny výdechy. Měl jsem na to přípravek od Toyoty stlačená pěna s hadičkou po aplikaci jsem nechal cca 1-2 hod působit pěna splyhne a pak cca 15 min klima na plno s otevřenými dveřmi (nesedět uvnitř), přípravek zároveň pěkně voněl (cca 3 měsíce) pak to sice vyčichlo ale cca po roce není cítit žádný smrad. cena cca 400Kč za sprej na jedno použití .
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Já tu pěnu koupil v Barumce za 250,-Kč. Jinak tam měli i sprej od WURTHA, ale ten stál 800,-Kč ! :? Ten mechanik říkal, že si tím za 250Kč dělal i svoje auto a může potvrdit, že to pěkně voní.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“