Audi A3 Sportback 8P 103 kW 2,0 tdi cbab - zadní brzdy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Audi A3 Sportback 8P 103 kW 2,0 tdi cbab - zadní brzdy
Dobrý den,
mám doma auto Audi A3 Sportback 8P 103 kW 2,0 tdi cbab. Problém je ten, že s autem se jede třeba 10 km normálním stylem a po zastavení smrdí zadní brzdy v kabině. Nejvíce to dělá levé zadní kolo, sem tam to dělá i pravé zadní kolo. Dělá to nepravidelně.
Zadní třmeny original, lana chodí, páky na třmenu se vrací na doraz, kola se točí volně, pístky se vrací, zadřené čepy nejsou. Nenapadá mě už, kde by byla chyba?
Pedál je krásně tvrdý, nepropadá se.
Jedu třeba 2 km volně z kopce na 4 rychlostní stupeň bez plynu a dojedu na parkoviště a kola jsou horká. Jakoby to samo přibržďovalo, přitom auto samovolně jede, není náznak, že by byly brzdy na tvrdo a s autem se nedalo pohnout.
Nedávno sem jel dálníce Brno - Olomouc a na sjezdu v Olmiku už sem cítil, jakoby byla zatažená ručka, dojedu na parkáč a opět levé zadní kolo smrdí, až se z něj kouří.
Prosím o zkušenosti kde pátrat? Hlavní brzdový válec KO? Hadička KO? Napadlo mě ještě že by samotná hydraulická jednotka byla KO a nějaký ventilek byl zarezlý, protože jak známo, nikdo neví co kapalina. Já ji sice měnil, ale bez přípravku, který to protlačí tlakem.
Děkuji.
mám doma auto Audi A3 Sportback 8P 103 kW 2,0 tdi cbab. Problém je ten, že s autem se jede třeba 10 km normálním stylem a po zastavení smrdí zadní brzdy v kabině. Nejvíce to dělá levé zadní kolo, sem tam to dělá i pravé zadní kolo. Dělá to nepravidelně.
Zadní třmeny original, lana chodí, páky na třmenu se vrací na doraz, kola se točí volně, pístky se vrací, zadřené čepy nejsou. Nenapadá mě už, kde by byla chyba?
Pedál je krásně tvrdý, nepropadá se.
Jedu třeba 2 km volně z kopce na 4 rychlostní stupeň bez plynu a dojedu na parkoviště a kola jsou horká. Jakoby to samo přibržďovalo, přitom auto samovolně jede, není náznak, že by byly brzdy na tvrdo a s autem se nedalo pohnout.
Nedávno sem jel dálníce Brno - Olomouc a na sjezdu v Olmiku už sem cítil, jakoby byla zatažená ručka, dojedu na parkáč a opět levé zadní kolo smrdí, až se z něj kouří.
Prosím o zkušenosti kde pátrat? Hlavní brzdový válec KO? Hadička KO? Napadlo mě ještě že by samotná hydraulická jednotka byla KO a nějaký ventilek byl zarezlý, protože jak známo, nikdo neví co kapalina. Já ji sice měnil, ale bez přípravku, který to protlačí tlakem.
Děkuji.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
Všechno jen na chuť

-
- Aktivista
Třmeny jsou origo původní, nejsou nový. Chodí ale jak víno, ovšem je možné, že se za jízdy nějak sekají, ale na zvedáku vše ok, páky se vrací, lana chodí velmi volně, ručka když se zatáhne a povolí, tak se páky na třmenu krásně vrací.pstejski píše:řídící jednotka ESP ? může pribrždovat. trmeny předpokládám jsou nový?
proč by ESP přibržďovalo? Vím, že tam je svolávačka na aktualizaci softu, že by se to tak projevilo? Před tím sem o tom nevěděl, nic to nedělalo.
Všechno jen na chuť
Všechno jen na chuť

-
- Aktivista
Jen pro info, náhodou sem našel autotest z roku 2018 a je tam zajímavá záhada:
Objednací číslo 1K0907379CD
Typ řídicí jednotky ESP MK60EC1
Kódování 11 42 40 12 09 24 00 FC 88 0E 02 EA 90 1C 00 42 38 00
1542 Snímač natočení -G202 (elektrická závada v obvodu)
Ovšem včera jsem to načetl a závada tam nebyla, je tam jen chyba od vadného čidla ABS levé přední kolo, ale ABS nesvítí, funguje jak má.
Že by čidla?
Děkuji,
Objednací číslo 1K0907379CD
Typ řídicí jednotky ESP MK60EC1
Kódování 11 42 40 12 09 24 00 FC 88 0E 02 EA 90 1C 00 42 38 00
1542 Snímač natočení -G202 (elektrická závada v obvodu)
Ovšem včera jsem to načetl a závada tam nebyla, je tam jen chyba od vadného čidla ABS levé přední kolo, ale ABS nesvítí, funguje jak má.
Že by čidla?
Děkuji,
Všechno jen na chuť
Všechno jen na chuť

-
- Aktivista
Super, diky za info, pokud by ale dale pribrzdovalo, tak to znamena?
Vadna senzorika nebo samotna jednota KO?
Dekuji,
Vadna senzorika nebo samotna jednota KO?
Dekuji,
Všechno jen na chuť
Všechno jen na chuť

-
- Aktivista
Jasne, pozeram sa na to dneska odpo, dam si uz aj u toho kavu nebo neco ostrejsiho
jinak nevim
len doplnim, delal sem tam ted predne pera, geometriu som nerobil este, volant samozrejme je rovne v ramci moznosti, takze jeste si spravim geometriu, ale robilo to aj pred tim.
Diky za info.

len doplnim, delal sem tam ted predne pera, geometriu som nerobil este, volant samozrejme je rovne v ramci moznosti, takze jeste si spravim geometriu, ale robilo to aj pred tim.
Diky za info.
Všechno jen na chuť
Všechno jen na chuť