nelze synchronizovat baud rate, kodování imo

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zelyvel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

nelze synchronizovat baud rate, kodování imo

Příspěvek od zelyvel »

Ahoj, prosím o radu s diagnostikou.

Potřebuji vyměnit řj u Seata Toledo 1.9 TDi 81kw ahf rv. 1999, má ještě řj. s 80pinovým konektorem, koncovka č. řj. 018. Měnit ji budu za jinou řj taktéž Toleda 1999 AHF, naprosto stejné označení (vč. posledních dvou písmen), stejný konektor.

Tady na fóru jsem vyčetl, že v podstatě by výměna měla čítat pouze nakodování imobilizéru na novou řj, je to tak?

A nyní se dostávám k problému. Mám VAG 304/409 a k tomu nějaký KKL kabel s COM a k tomu přechodku na USB, tedy trochu divočina, ale doposud jsem s tím vždycky vše na tomto autě bez problému napíchl a udělal, ale to bylo většinou kolem motoru/ABS. Nyní se pro nakodování imo snažím připojit k jednotce imo a hlásí mi to "nelze synchronizovat baud rate". Se stejnou hláškou se nepřipojím ani k jednotce budíků. K řj motoru bez problému, žádnou hlášku neháže.

Baud Rate ve VAGU jsem zkoušel nastavit na 1200,4800 a 9600, (defaultně je uvedena 0) ale bez úspěchu. Stejně tak přímo ve Windows (používám W10), pokud snižuji (defaultně je 9600), nepomůže. K řj motoru se připojím s jakýmkoliv nastaveným Baud rate.

Prosím, pokud by měl někdo tipy jak to rozchodit, ocením jakékoliv rady, případně jiné tipy, jak problém s implementací nové řj vyřešit. S původní řj. to není úplně spolehlivé poježdění.

Případně, pokud je někdo v Praze s ozkoušeným VAGem zchopen imo zadaptovat, ocením jakoukoliv pomoc.

Děkuji předem za rady.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Nestačí u starýho typu řj motoru jen vymazat adaptacni hodnoty když vše ostatní zůstává původní a je sparováno??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
sky59
Aktivista

Re: nelze synchronizovat baud rate, kodování imo

Příspěvek od sky59 »

zelyvel píše:Ahoj, prosím o radu s diagnostikou.

Potřebuji vyměnit řj u Seata Toledo 1.9 TDi 81kw ahf rv. 1999, má ještě řj. s 80pinovým konektorem, koncovka č. řj. 018. Měnit ji budu za jinou řj taktéž Toleda 1999 AHF, naprosto stejné označení (vč. posledních dvou písmen), stejný konektor.

Tady na fóru jsem vyčetl, že v podstatě by výměna měla čítat pouze nakodování imobilizéru na novou řj, je to tak?

A nyní se dostávám k problému. Mám VAG 304/409 a k tomu nějaký KKL kabel s COM a k tomu přechodku na USB, tedy trochu divočina, ale doposud jsem s tím vždycky vše na tomto autě bez problému napíchl a udělal, ale to bylo většinou kolem motoru/ABS. Nyní se pro nakodování imo snažím připojit k jednotce imo a hlásí mi to "nelze synchronizovat baud rate". Se stejnou hláškou se nepřipojím ani k jednotce budíků. K řj motoru bez problému, žádnou hlášku neháže.

Baud Rate ve VAGU jsem zkoušel nastavit na 1200,4800 a 9600, (defaultně je uvedena 0) ale bez úspěchu. Stejně tak přímo ve Windows (používám W10), pokud snižuji (defaultně je 9600), nepomůže. K řj motoru se připojím s jakýmkoliv nastaveným Baud rate.

Prosím, pokud by měl někdo tipy jak to rozchodit, ocením jakékoliv rady, případně jiné tipy, jak problém s implementací nové řj vyřešit. S původní řj. to není úplně spolehlivé poježdění.

Případně, pokud je někdo v Praze s ozkoušeným VAGem zchopen imo zadaptovat, ocením jakoukoliv pomoc.

Děkuji předem za rady.

Ja som to tu riesil pred niekolkymi desatrociami, mozno to aj najdes...

Ten VAG nevie nastavit nestandardnu baudrate, stiahni si VCDSLite ak to este existuje, ten to vie
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
zelyvel
Přispěvovatel

Příspěvek od zelyvel »

Handsbob: prave ze jsem si vyčetl to samé, ale vyčetl jsem, ze jepotreba vymazat prave v imo.

Sky59: diky zkusim jeste VCDSLite, ale nevim, zda je skutečně problém jen v baudrate, v tom VAGu neco nastavit jde..
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

To není v immu ale v kanále 00
zelyvel
Přispěvovatel

Příspěvek od zelyvel »

v kanále 00 jednotky motoru?

já právě našel že v jednotce budíků / imo ale ani k jednomu se nepřipojím...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Adrese 17. Kanál 00 smazat hodnoty .Akorát se obávám že to smazne i klíče.
anydraj
Aktivista

Příspěvek od anydraj »

Nesmaze, reset budiku (immo) a hned reset ECU.
Samo s klicem ktery je autorizovany
Teda pokud se spoji diag s jednotkama

Vetsinou dela problem neorigo radio.
Zmerit na PIN 7 OBD K-Line.
cca tam musi byt 9V nahoru.
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Nepmätám, ktorý presne systém tu je. Nie je tu ešte immobox a systém podobný s feldou? Ak áno potom musíš urobiť v rj motora prispôsobenie , kanál 0 zmazať adaptácie ako u feldy, pokiaľ riešiš len výmenu ecu a immo nerobiť. B4 to takto mala sa mi zdá. AK sa mýlim sorry.
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Immobox tu není toto je “Octavia 1”
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Aha B5. Ok dik.
zelyvel
Přispěvovatel

Příspěvek od zelyvel »

geo píše:Adrese 17. Kanál 00 smazat hodnoty .Akorát se obávám že to smazne i klíče.
mám za to, že adresa 17 jsou právě budíky, 25 je pak imo. a k těm se mi nedaří připojit..
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Tvl ja tu točím o passate a to je toledo :roll: . Už mi hrabe. Immo je súčasťou prístrojovky. Je to ok. 25 nerieš, jedine, ak by bol immobox, čo ty nemáš preto píše baudrate. Nekomunikuje na tomto kanály , ale cez ic 17.
zelyvel
Přispěvovatel

Příspěvek od zelyvel »

Jenže já se k 17 - budíkům taktéž nepřipojím, nelze synchronizovat baud rate...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Jasne. Bol som v tom, že 17 ide a 25 nie. Tuto sa k prispôsobeniu rj motora 17 nepotrebuješ. Ale musíš poznať pin vozidla a pin tej jazdenej ecu. Všetko robíš cez motor, lebo neprispôsobuješ kľúče ani budíky. Namontuješ novú motorovku, dáš login, zadáš pin tejto ecu. Dáš prispôsobenie, kanál 50 a pin tvojho vozidla. Hotovo. Pin sa dá vyčítať aj z motoroviek, ale to asi nedáš podľa tvojho vybavenia. Možno cez sw vag eeprom programer, ale istotu nemám.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“