Audi A6 3.0tdi neohřívá se motor - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kvido.Kvidovic
Nováček
Odpovědi: 0

Audi A6 3.0tdi neohřívá se motor - VYŘEŠENO

Příspěvek od Kvido.Kvidovic »

Ahoj. Jdu si pro radu. Audi A6 3.0tdi 176kW motor CDY. Teplota motoru nenastoupá víc jak na 60 stupňů. Jízdní styl na to nemá vliv. Vyměněn termostat u vodní pumpy, použit originální díl, ale beze změny. Diagnostika nehlásí kromě vadného žhaviče vůbec nic. Kde může být zakopaný pes? Díky za každé názory a připomínky.
Naposledy upravil(a) Kvido.Kvidovic dne 19 pro 2020, 21:53, celkem upraveno 1 x.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

automat?
Kvido.Kvidovic
Nováček

Ano, automat.
Kvido.Kvidovic
Nováček

Obrázek

Může to být tímhle termostatem za výměníkem? Zaškrtil jsem hadici mezi ním a blokem motoru (pozice 37) a motor se během cca 10km ohřál na 80°C
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

klidně může,vevnitř se totiž rozpadne ta klec co tam drží ten akční člen.. :)
Kdyby byl zájem mám originál nepoužitý ten termostat už nový typ.Měl jsem to rozpadlé a teplotu jsem měl OK ale pokud máš vyzkoušeno že když zaškrtíš hadici že je tam hned 80 tak to určitě bude ono.Automat pokud je to tiptronic žádný jiný termostat nemá.
yardarytarda
Přispěvovatel

Kvido.Kvidovic píše:Obrázek

Může to být tímhle termostatem za výměníkem? Zaškrtil jsem hadici mezi ním a blokem motoru (pozice 37) a motor se během cca 10km ohřál na 80°C
Ještě bych zkontroloval zda třeba špatně neměří teplotu čidlo na výstupu toho egr chladiče a egt spalin co jdou z egr.Třeba máš seplé čerpadlo chlazení toho egr a ani o tom nevíš..
Kvido.Kvidovic
Nováček

yardarytarda píše:klidně může,vevnitř se totiž rozpadne ta klec co tam drží ten akční člen.. :)
Kdyby byl zájem mám originál nepoužitý ten termostat už nový typ.Měl jsem to rozpadlé a teplotu jsem měl OK ale pokud máš vyzkoušeno že když zaškrtíš hadici že je tam hned 80 tak to určitě bude ono.Automat pokud je to tiptronic žádný jiný termostat nemá.
Googlil jsem nějaké OE číslo toho termostatu... Je to tento 059 121 113 K a ten nový typ je s N na konci? Při jaké teplotě má otevírat?
yardarytarda
Přispěvovatel

Kvido.Kvidovic píše:
yardarytarda píše:klidně může,vevnitř se totiž rozpadne ta klec co tam drží ten akční člen.. :)
Googlil jsem nějaké OE číslo toho termostatu... Je to tento 059 121 113 K a ten nový typ je s N na konci? Při jaké teplotě má otevírat?
Jak říkáš N je nový a otvírá při 60*.Pokud budeš mít zájem jeden mám navíc i s originálním o kroužkem.Obrázek
Obrázek
Kvido.Kvidovic
Nováček

Tak to bylo opravdu tím termostatem na výměníku. Vyměněn a rafička teploty drží na 90° jak přikovaná. Díky všem zůčastněným!
Tvuj_soused
Nováček

Re: Audi A6 3.0tdi neohřívá se motor - VYŘEŠENO

Příspěvek od Tvuj_soused »

Čau sousedi, nemáte někdo fotku kde se ten termostat nachází ? A6 c6 3.0 tdi ASB 171 kw 2008
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“