kamarádka shání nějaký koncernový kombík s benzínem do obsahu cca 1500, max. 1600 ccm, stáří max. 1-2 roky a najeto cca 20 tis. km v ceně do 350 tis. Kč. Jaký model a jakou motorizaci vzít a co naopak nebrat a vyhnout se tomu obloukem? Koncern skoro neznám, takže jí sám moc neporadím.
Já jsem jí taky vymlouval koncern, že kvalita snad ok, cca jako jiné běžné automobilky, ale na prachy úplně nesmyslně předražené. Říkal jsem jim, ať si radši vezmou třeba Fiata Tipo 1.4 kombi, dokud ještě jsou 4válce v nabídce a že když už, tak za ty prachy mají úplně nové auto v plné výbavě a ne nějakou totální socku Oktávu, kde si budou muset pořádně připlatit, i když budou chtít mít v autě snad i sedačky, volant a kola. Ale oni nedají jinak, než že koncern. Je to každého věc, co chce, nikoho nepřesvědčuju, každý je svéprávný.
No a kdybych dotaz upravil, že všechny podmínky zůstávají, ale nemusí to být VW, co byste mi doporučili?
Jo a musí to být 4válec a žádná 3válcová herka.
hansdob píše:Proč všichni chtějí dnešní koncernový auto??? Všechno jsou stejný sráče a nekoncern si muže málem koupit novej.
Protože je to asi furt nejlepší? Dnes mi znamy dovezl Opel grandland x. 2018 najeto 59.xxx. Spatny Nox snimac oprava 25.000,-v Oplu? sry, ale to by jsi chtel?
Možná chce většina koncern, protože se v něm nejlépe schovají. S čím bys jel vyloupit banku? S BMW? Jsou na jedno brdo, vyzná se jen odborník..Takže pokud se chceš schovat , kup si koncern a případný svědek bude tápat..A jeho ceny se odvíjí od tlaku odborů, koncern si tím kupuje klid, a případný vyškolený dělník , který absolvoval vše potřebné má údajně až 100000Kč měsíčně. Osobně jim to přeji, v době kdy velká veka chleba stojí téměř kilo to je tak akorát , jen si říkám, že největší vejvar je být tím odborářem..Ta auta jsou předražená, ale když to zákazníkům nevadí, tak je to o.k.
hansdob píše:Proč všichni chtějí dnešní koncernový auto??? Všechno jsou stejný sráče a nekoncern si muže málem koupit novej.
Protože je to asi furt nejlepší? Dnes mi znamy dovezl Opel grandland x. 2018 najeto 59.xxx. Spatny Nox snimac oprava 25.000,-v Oplu? sry, ale to by jsi chtel?[/quote
Asi srandujes dnes ostatné automobily sú ďaleko pred VW a to nielen cenou.
Jenže většině lidí to prostě NEvysvětlíš,myslí si že když má Audi nebo VW bude se jen vozit a nic neřešit,jo, to platilo ale před 20-25 lety...
Jak psáno výše ale no, rok starý v benzínu a kombík to je akorát ta Fabie
jako 350 za "ojetou" fábku se mi zdá strašný
Kupoval jsem koncem prosince nové Tipo 1,4 SW. Jelikož jezdím Fiaty posledních 25 let, nemám s tím problém a ani averzi k této značce. Potřeboval jsem kombi a za ty peníze to byla nejlevnější volba, navíc je to nové. Dokonce jsem chtěl jít do Dacie, ale ta už se s rozumným motorem nedala koupit.
Já osobně o tom Tipu v kombi a 1.4 taky vážně uvažuju. Jezdím dost často do Reichu a s těma mýma Euro 2 už to tam do větších měst začíná být problém, do těch jejich zkur*ených Umweltzone. Budu to muset vyřešit nejpozději příští rok, vidím to na 2-3 roky starou 1.4 T-JET v plynu. Nemáš zkušenost, jak moc se ty 1.4 turba v plynu sypou?