Dvojhmota LUK vôľa?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
19olo88
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Dvojhmota LUK vôľa?

Příspěvek od 19olo88 »

Zdravím. Riešim spojkovu sadu na G4 85kW tdi.
Pôvodná dvojhmota od Luku bola po smrti, mlatila na voľnobehu.
Po rozohraní som zistil že dvojhmota je LUK, ale lamela aj pritlačak je Sachs. Reku ok.
No dnes mi prišla nová komplet sada od Luku pre tento motor, a trocha som nervózny z vôle novej dvojhmoty od Luku.
Ked som to porovnával z pôvodným zotrvačníkom tak vôle sú skoro rovnaké teda až na to že pôvodný zotrvačník (po smrti) mláti o seba u nového sa to nedeje ale nezdá sa mi to že to má mať až takú vôľu..
Vôľou myslím axiálna a radiálna volá pohyblivej časti dvojhmoty.
Po obvode dokážem snou hýbať aj 3 cm od pružin, a stredova vôľa je tam tiež značná.
Je to normálne??
Čo si pamätám LUK dvojhmota pre 1.8t nemalá až takúto vôľu, ale bol to benzín..
Mam to predajcovi ojebat o hlavu alebo je to podla vás OK.?
Vďaka.
Octavia , AGR + Frids S764, EGR off. - EX
Passat Variant 3BG - TDI PD 130PS 5q AWX, EGR off, dvojhmota 228mm+HDS57, chip 16x ps, 36x Nm.
Ford S-Max Titanium. 2.0tdci 85kw/ sw 120kw.
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Normálne... po otvorení krabice pozeráš čo je to za hnoj a ono to aj tak nejaký čas funguje.
Tak či tak dnes všetko nové stojí za hovno ;)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

ano vola je aj na novom zetrvaku. Ja som tak daval sadu od LUKu a spojkove ložisko lietalo na vodiacom puzdre jak šulin v čepici. Tak sem išiel za klukama do skladu a zebrali sme druhu sadu od Luku aj od Sachsu a to same. Vyrobca to omrdava kade može
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Source
Aktivista

Příspěvek od Source »

Obrázek

Treba niečo viac k tomu dodať ? Octavia 3 robila sa spijka komplet pol roka dozadu po pol roku sa vyjebalo lozisko tak ze vydralo vsetko mozne, zobrala sa druha sada, krabica LUK, na vsetko boli loga LUK aj sachs (LOL) [/img]
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM

VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

JJ oni si to prehadzuju medzi sebou. Rok dozadu sem daval nove loziska FAG na H.Tucson a v krabicke FAG byli ILJIN korea
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
bayern
Přispěvovatel

Příspěvek od bayern »

Koupil jsem novou spojku od SACHS s pocitem, že je to kvalitka. Normálně ten SACHS setrvák jsem otáčel rukou (vůle doleva doprava), i vůle nahoru a dolu. Přišlo mi, že má větší vůli jak ten origo, co tam byl po 200.000km .... nechápu :-(
VW Golf VI 2.0TDi CR r.v. 2009 / 81kW / CBDC | okres Mladá Boleslav / Benátky nad Jizerou

HEX-CAN USB | VCDS 12.12.0 EN ze zahraničí
tommy215
Přispěvovatel

Příspěvek od tommy215 »

Mám stejnou zkušenost - viz můj příspěvek.. https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=

Opravdu jsem podle čísel vybíral a chtěl SACHS, po rozbalení zklamání,.. neřeším, jezdím, bohužel taková je doba a mám hromadu jiných starostí...

každopádně stou vůlí je to jak píšeš, origo najeto 200k ale začala na 6 st. klouzat, vůle mě přišla na původním menší jak na tom co přišlo :? :D :D
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

takže říkáte že je lepší dvouhmotu neřešit (noteeth) pokud teda nemlátí a nedělá problémy
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“