Co je to VAG-COM :-) ?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Anas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Co je to VAG-COM :-) ?

Příspěvek od Anas »

No stad to vipada trosku hloupa otazka :) .

Jak jsem o VAG-Com cetl, tak to vipada ze program na diagnosu, a ja jsem hledal na internet tak jsem videl ruzne nabidky a ceny se pohibujou, tak nevim co potrebuju.

Ja chci neco pro osobni pouziti na moje auto O1 TDI, hlavne abych vedel co mu autu je a co ho boli nes bych sel na servis nebo michanikovy ktery umi jen sroubovat a odsroubovat, a jesly taky mi moze ukazat vikon, rychlost a tak dale, ja nevim opravdu nevim. moze te mi poradit? ja budu za tyden v CR na dovolenu tak chtel bych si to koupit.

videl jsem se i prodava kabel na USB, staci to? ale je ktomu niaky software?

Dik.
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Podívej se třeba tady. :)

http://www.motordiag.cz/motordiag/produ ... elect?p=VW

Pokud ti jde jen o diag. Tvé octy stačí kabel KKL a VAG . KKL + soft tu někdo nabízí v sekci bazar.

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Dik,

a videl jsem to tady taky

http://www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.php

ale jen neumim si vibrat, snad kolega mi pomuze .
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

ale najlepsie bude ked to nechas na odbornikov respektive na ludi co tomu rozumeju lebo nedopadnes dobre..ak o tom nic nevies a cakas od toho zazraky tak rychlo zabudni.
priklad ako sa da "zkur...it" auto tak ze ani nepojde.

ef.K0 napsal:
Programom Fabia c86 by GOPEL som len tak skusal na mojej fabii ako funguje ten program.Tak som skusil znizit kilometre o 10km.Najprv som dal Checking Dash version.Vypisalo mi to nejake veci.Do km som napisal hodnotu o 10 kilometrov mensiu ako som mal.A klikol som na tlacitko save EEPROM and write KM.Dlhsiu dobu tam vypisovalu eeprom hodnoty a nakoniec to tuklo a pozriem na pristrojovku.Na mieste kde su hodiny boli neuplne znaky, pristrojova doska cela vysvietena a vsetko piipalo.Skusal som vypnut klucik a zapnut, ale stale to iste, ani nastartovat sa teraz neda...Pomozete mi s tym PLS niekto?

Tu moju povodnu eeprom pravdepodoble ulozilo, teda mam to, dufam ze to je ono, ale exituje nejaky sposob aku ju tam spet nahram?...

dalsi pacient krtory nevie co a cim robi a potom to dopadne takto Smích Smích Smích Smích

najprv treba citat a potom robit.

takze rada znie radsej na to kasli a daj niekomu 200 kaciek za diagnostiku a nebudes potom musiet davat tisice za opravu
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
mori
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mori »

Package píše:ale najlepsie bude ked to nechas na odbornikov respektive na ludi co tomu rozumeju lebo nedopadnes dobre..ak o tom nic nevies a cakas od toho zazraky tak rychlo zabudni.
priklad ako sa da "zkur...it" auto tak ze ani nepojde.

ef.K0 napsal:
Programom Fabia c86 by GOPEL som len tak skusal na mojej fabii ako funguje ten program.Tak som skusil znizit kilometre o 10km.Najprv som dal Checking Dash version.Vypisalo mi to nejake veci.Do km som napisal hodnotu o 10 kilometrov mensiu ako som mal.A klikol som na tlacitko save EEPROM and write KM.Dlhsiu dobu tam vypisovalu eeprom hodnoty a nakoniec to tuklo a pozriem na pristrojovku.Na mieste kde su hodiny boli neuplne znaky, pristrojova doska cela vysvietena a vsetko piipalo.Skusal som vypnut klucik a zapnut, ale stale to iste, ani nastartovat sa teraz neda...Pomozete mi s tym PLS niekto?

Tu moju povodnu eeprom pravdepodoble ulozilo, teda mam to, dufam ze to je ono, ale exituje nejaky sposob aku ju tam spet nahram?...

dalsi pacient krtory nevie co a cim robi a potom to dopadne takto Smích Smích Smích Smích

najprv treba citat a potom robit.

takze rada znie radsej na to kasli a daj niekomu 200 kaciek za diagnostiku a nebudes potom musiet davat tisice za opravu
no zase ho az tak nestras ked pojde na to z rozumom nieco si o tom precita tak nic nedokurvi nejako sa musi zacat (rofl)
AUDI A6 1.8 20V
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

ja ho nechcem strasit..ale on sa pyta co to je VAG...on este o tom nic nevie a nic si neprecital a myslim ze o elektrike vie akurat to ze kope.
nechcem nikoho podcenovat a ani zatracovat ale uznaj sam ze nieje to lahke.90% ludi co chodi na diagnostiku sa spyta a co tomu je?ktory kabel je zly.oni si myslia ze diagnostika ti vsetko povie..a este aj kde sa ten kabel nachadza.
a ked ti povie ze je zly niektory snimac,respektive dava nejake zle info a diagnostika to vyhodnoti ako uplne nieco ine tak sa potom cuduju ked im povies vymente toto cidlo a bude to ok.a oni ti budu sveto-svete tvrdit ze im povedali ze je tam zavada toho a toho snimaca a nie zrovna toho co im ty povies.
uznaj ak nema problem tak nech sa do toho nevrta a ked bude problem nech radsej da chlapikovy co tomu rozumie 200-500 kaciek a bude po probleme.
takto si kupil kabel za cca 1000 bude k tomu zhanat soft (samo ze nie origo)
a nieco prestavi alebo bude skusat "overene" veci a programy a dopadne zle.
radsej nech si najde chlapika co tomu rozumie a bude ochotny mu to ukazat a vysvetlit co ten a ten soft robi a co sa ktorym tlacitkom da spravit.
potom nech zacne uvazovat o tom ze si take veci bude robit doma sam.
tot vse..
ps: tymto som fakt nechcel nikoho urazit a ani sa dotknut
mori
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mori »

Package píše:ja ho nechcem strasit..ale on sa pyta co to je VAG...on este o tom nic nevie a nic si neprecital a myslim ze o elektrike vie akurat to ze kope.
nechcem nikoho podcenovat a ani zatracovat ale uznaj sam ze nieje to lahke.90% ludi co chodi na diagnostiku sa spyta a co tomu je?ktory kabel je zly.oni si myslia ze diagnostika ti vsetko povie..a este aj kde sa ten kabel nachadza.
a ked ti povie ze je zly niektory snimac,respektive dava nejake zle info a diagnostika to vyhodnoti ako uplne nieco ine tak sa potom cuduju ked im povies vymente toto cidlo a bude to ok.a oni ti budu sveto-svete tvrdit ze im povedali ze je tam zavada toho a toho snimaca a nie zrovna toho co im ty povies.
uznaj ak nema problem tak nech sa do toho nevrta a ked bude problem nech radsej da chlapikovy co tomu rozumie 200-500 kaciek a bude po probleme.
takto si kupil kabel za cca 1000 bude k tomu zhanat soft (samo ze nie origo)
a nieco prestavi alebo bude skusat "overene" veci a programy a dopadne zle.
radsej nech si najde chlapika co tomu rozumie a bude ochotny mu to ukazat a vysvetlit co ten a ten soft robi a co sa ktorym tlacitkom da spravit.
potom nech zacne uvazovat o tom ze si take veci bude robit doma sam.
tot vse..
ps: tymto som fakt nechcel nikoho urazit a ani sa dotknut
suhlasim s tebou ani ja nemam rad ked sa niekto hrabe do niecoho comu vobec nerozumie (LOL)
AUDI A6 1.8 20V
Bugs.Bunny
Aktivista

Jenže to nelze vysvětlit někomu kdo si myslí, že si koupí kábl a bude po probléměch. :)
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

presne ked si niekto neda povedat tak vetsinou je auto uz mrtve...
Bugs.Bunny
Aktivista

Další ktorý si nedá povedať. (noteeth)

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=17766
Anas
Přispěvovatel

Programator

Příspěvek od Anas »

Diky za rado o opozorneni,

Jasne ze ma se nechat vse na odbornika, ale rekni kde ho tady najdu (v S.A.E), na Skoda Service je jeden kdo se vizna v TDI, a porad nema cas, ja treba cekam na niaky ventim us vic nes mesic, pak jsem zjistil z Internetu ze snad je to N75, je to hodnej pan ale on dela jako manager a porad nema cas aby rekl michanikum co maji delat a co maji skouset.

ja nechci kabel a software na upravu, ja chci aby mi auto reklo co ho boly abych vedel co mam delat, a jit do Srvisu a rist jim to, nebo to vam tady reknu a poradite my, kdyby bylo mozno aby mi dalo vice informace o sebe tak fain.

Jsem programator a vim ze data neni na hrani.

a zato ze jsem programator, tak by mne taky zajmalo jak je mozno pricist dada z auta a viuzit je niak v jine programy, nebo na PDA. to us zas je jine vec.

A prece jsem rad za opozorneni dekuju .
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Bugs.Bunny
Aktivista

V S.A.E asi nebude legrace sehnat někoho s diagnostikou. (LOL) Myslím, že Anas by si ten kábl koupit měl. Já jsem si vezl notebook a kabely i na dovču. (noteeth) Co kdyby náhodou. (noteeth)
Klokan
Sběrač informací

Příspěvek od Klokan »

Anasi pocitej s tim, ze kabel Ti prozradi bez dalsich znalosti tak 10 % problemu, kdyz uz jsou soucasti v kritickem stavu. Vsechno ostatni vyzaduje dalsi znalosti jak s VAGem pracovat - zadna chyba se neukaze, a auto nejede dobre. Ale od toho uz je treba tohle forum, aby ses to naucil.
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

skutocna diagnostika zacina vtedy ked vo vypise pamati zavad stoji : BEZ ZAVAD ( a system nefunguje tak ako ma.....)
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

maros4341 píše:skutocna diagnostika zacina vtedy ked vo vypise pamati zavad stoji : BEZ ZAVAD ( a system nefunguje tak ako ma.....)
:worthy:

mudra veta 8)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“