zdarec, borci mám takovej problém mám polo 1.4 mpi a zjistil jsem, že altík "dobíjí" cca 11,8 - 12,3v ale kontrolka v autě nesvítí. Čím by to mohlo být?
třeba tou kontrolkou? elektrika je o měření co ti třeba leze z kontaktu na alktík, máš málo údajů co třeba napsat kod motoru, rok výroby, výbavu kolim má altík výkon, dvou pin jednopin
polo 1.4 40 kw kod motoru akp, rok 2000 model 6n2, okna přední v elektrice, klima nic zvláštního dvoupin 90A
A kontrolka se při otočení klíčku do první polohy zobrazí
Někdy zlobí zoxidovaný kontakt(šroub M6) B+ v altíku. Nutno rozebrat. Dále může být oxidace mezi regulátorem a alternátorem a někdy regl KO. Regulátor se dá ověřit i na stole, pomocí regul. zdroje viz https://www.youtube.com/watch?v=5lWChjeAYHA
I kdyby na altík nešlo buzení měl by se nabutit otáčkama,altík ven a nechat opravit,nejjednodušší a nejrychlejší cesta
Kdo to nikdy nedělal to většinou ani nerozebere ( naletovanje můstek atd ) natož pak složí aby to fungovalo
zkoušeli jsme i vytočit motor a nic, je ještě možnost že bude chyba někde v kabelu ale když jsme zkoušeli měřák dát přímo na altík a ukazoval taky 12,6?
DejvaTDI píše:Kluci, tak jsem vyměnil altík za novej a žádná změna zkoušeli jsme to měřit i + na altík - na kostru a 12,6V při zapnutých světlech. Po čem tedy jít?
Hele to je nějaký divný novej altik by se musel otackama nabudit a fungovat když meris přímo na altiku
Co to je zač ten novej altik? Nějaká Polska mrcha nebo něco normálního...
Máme tu několik altiku ASP, Herth-Buss, Borsehung který nefungovaly hned novy