Touareg - nesvieti xenón
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Touareg - nesvieti xenón
Ahoj mám tu Touarega 7P rok 2016. Nesvieti pravý xenón, výbojka je dobrá, balast je OK, kábel medzi výbojkou a balastom je OK, všetko odskúšané prehodením na druhú stranu. Problém je, že do balastu nejde napájanie 12V, pričom napájanie do samotného svetla ide (aj poistka 17 napravo v prístrojovke je OK). Je to bi-xenon verzia s LED, DLA a svetlo má v sebe integrované RJ. Podľa schémy je svetlo ako komplet jednotka MX2 ale nie je tam presne znázornené vnútorné zapojenie, len rozpis čo všetko ja na svetle navešané. Neriešil to náhodou už niekto? Rozmýšlam či svetlo skúsiť rozobrať alebo zohnať rovno druhé. J519 adresa 09 mi logicky píše akurát „Right healdight bulb – Electrical fault in circuit“. Všetky ostatné funkcie svetla idú normálne.
Konektor nie je vyvaklaný aj piny som skúšal napružiť, ale jednoducho tam nejde 12V. Aby som upresnil, teda celé svetlo má zvonku len jeden hlavný 14-pinový konektor, tam napájanie ide (inak by nešli ani ostatné funkcie svetla). Ale niekde zvnútra svetla vychádza kábel ktorý má napájať balast bixenónu a tam mi chýba tých 12V tak preto som chcel či to niekto nerieišl/nemal rozobraté že ako to tam je vlastne zapojené. Búrané to nevyzerá byť aj svetlo vyzerá fajn nič lepené a pod.