třepání volantu Alhambra
Moderátoři: šulda, Moderátoři
třepání volantu Alhambra
zdar
Mám alhamru 02, 1,9 85kw, třepe se mi volant u vyšších rychlostí okolo 140 km/h a víc a při brźdění. nechal jsem kola převážit přední i zadní, nechal jsem ho na stk celé proklepat- vše ok předek i zadek, a vyměnil jsem brzd kotouče a desky, po tom všem se volant pořad chvěje ve vyšších rychlostech a při brzd.také ve vyšší rychl.
naznačili mi že by to snad mohla být poloosa, že snad ta pravá ,respektive klouby nebo nějaký unašeč z převodovky nebo snad setrvák???!. tuto polosu jsem měnil před cca 15tkm za jetou ale solidní(jenom poloosu ne unašeč) a zase je asi špatná
poslední poznámku, auto bylo bourané na pravou stranu když jsem ho koupil a mělo vystř airb, utržený pravý horní sil.motoru a přetrhané bowdeny mezi kulisou a převodovkou, mírně pošk kapota a blatník-vše na klep.a tím nehoda vypadala jako by auto dostalo úder ze spodu do motoru.
Poradí někdo postup
děkuji
Mám alhamru 02, 1,9 85kw, třepe se mi volant u vyšších rychlostí okolo 140 km/h a víc a při brźdění. nechal jsem kola převážit přední i zadní, nechal jsem ho na stk celé proklepat- vše ok předek i zadek, a vyměnil jsem brzd kotouče a desky, po tom všem se volant pořad chvěje ve vyšších rychlostech a při brzd.také ve vyšší rychl.
naznačili mi že by to snad mohla být poloosa, že snad ta pravá ,respektive klouby nebo nějaký unašeč z převodovky nebo snad setrvák???!. tuto polosu jsem měnil před cca 15tkm za jetou ale solidní(jenom poloosu ne unašeč) a zase je asi špatná
poslední poznámku, auto bylo bourané na pravou stranu když jsem ho koupil a mělo vystř airb, utržený pravý horní sil.motoru a přetrhané bowdeny mezi kulisou a převodovkou, mírně pošk kapota a blatník-vše na klep.a tím nehoda vypadala jako by auto dostalo úder ze spodu do motoru.
Poradí někdo postup
děkuji
- vita
- Přispěvovatel
Někdy převážení kol nepomůže-můžou mít na sobě plošky (nemusej bejt úplně kulatý), problémy s pneumatikama se odtraněj tak že se koupěj nový a dobře se vyvážej. Udělat pořádně geometrii, sbíhavost a hlavně odklon, zkontrolovat vzdálenosti předních a zadních kol. Pak bych asi sundal poloosy na straně převodovky a zkusil jestli nejsou zatuhlý klouby. Pak jedině silentbloky motoru a převodovky, jestli dostaly ránu nemusej bejt OK. Setrvák zlobí spíš v závislosti na zatížení.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw
)

- vita
- Přispěvovatel
Já sem na mým Ventu vyměnil na nápravě všechno, ale než sem se dokopal dojet na geometrii tak sem zimáky sjel na dráty. A ty vibrace, to byla hrůza. Dal sem nový gumy, udělal geometrii a od 0km-220km ani náznak vibrací. Jen mám tenký kotouče, tak se mi při brždění z 200 na benzínu ohřejou a trochu zkroutěj ale povychladnutí zase OK.
Jinak ty lepší geometrie uměj při zvednutym autě zkontrolovat i naražení disků, možná i to může být problém.
Jinak ty lepší geometrie uměj při zvednutym autě zkontrolovat i naražení disků, možná i to může být problém.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw
)

Kluci, strašně moc se omlouvám, že sem lezu s něčím trochu jiným, ale už sem se tady ptal a nikdo mi nic neřekl. Řeším problém s brzdama už rok. Minulý rok touto dobou sem si nechal v Citroenu vyměnit napředku kotouče a destičky. 400km pohoda, nebo aspoň se mi to zdálo v pořádku a jakmile si to asi sedlo, od té doby mi auto táhne při brždění doleva. Na spodku vše v pořádku, přední tlumiče nové, uložení nové, kola to 100% nejsou, vše na brzdách chodí jak má, přehozeny destičky z kol a dělá to pořád. Pokud brzdím mírně a citlivě, tak pohoda ale jakmile to trochu přišlápnu, třeba když brzdím z vyšší rychlosti, táhne doleva, za volant to netahá. Prostě brzdím, dobrý, dobrý a ještě potřebuju přibrzdit víc a v tom momentu to zatáhne a změní směr. Prosím poraďte, už to řeším rok.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Nazdarek kluci Mel jsem stejnej problem a je vyresen!!!!!!!!!!
GUMY GUMY GUMY
Klepani do volantu od 130 a vyse se rozklepalo cele auto hlavne volant prislo mi taky poloosa,brzdy zkroucene atd.vse jsem zkontroloval a nic.Koupil komplet brzdy (Zimmerman a desky Ferrodo Trosku investice ale co) a porad nic.prevazoval kola 2krat a nic
Asi po mesici trapeni jsem rek ze to prodam
Pak jsem se honil s kamosem a ve 220 mi řachla prava ZADNI guma!!!!!!!
Jediny stesti bylo ze mam 18/225/40 takze jsem to skoro nepocitil (skoro??)
Guma 6500 km najeto ale bohužel vada materialu ci co ale udelala se boule ve vnitr kola a nikdo nic napozna!!!!!snad rengen
Dal jsem rezervu a KLIDEK!!!!!!!!!!!
GUMY GUMY GUMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zkus prehodit kolo po kole a uvidis kdyby se mi to nastalo tak bych neveril
jo a stim tahnutim do leva poradne odvzdusnit!! vlastni zkusenot!!
Co si neudelas sam to nemas!!! najakej servis jsou to taky jen lidi a hlavne by ses divyl co tam kolikrat dela za idndividua
GUMY GUMY GUMY
Klepani do volantu od 130 a vyse se rozklepalo cele auto hlavne volant prislo mi taky poloosa,brzdy zkroucene atd.vse jsem zkontroloval a nic.Koupil komplet brzdy (Zimmerman a desky Ferrodo Trosku investice ale co) a porad nic.prevazoval kola 2krat a nic
Asi po mesici trapeni jsem rek ze to prodam
Pak jsem se honil s kamosem a ve 220 mi řachla prava ZADNI guma!!!!!!!
Jediny stesti bylo ze mam 18/225/40 takze jsem to skoro nepocitil (skoro??)
Guma 6500 km najeto ale bohužel vada materialu ci co ale udelala se boule ve vnitr kola a nikdo nic napozna!!!!!snad rengen

Dal jsem rezervu a KLIDEK!!!!!!!!!!!
GUMY GUMY GUMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zkus prehodit kolo po kole a uvidis kdyby se mi to nastalo tak bych neveril
jo a stim tahnutim do leva poradne odvzdusnit!! vlastni zkusenot!!
Co si neudelas sam to nemas!!! najakej servis jsou to taky jen lidi a hlavne by ses divyl co tam kolikrat dela za idndividua
- warhead_cz
- Přispěvovatel