Diagnostika OPELu s CAN sbernici

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
PepaS_
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Diagnostika OPELu s CAN sbernici

Příspěvek od PepaS_ »

Rad bych overil funkci diagnostiky na vozech OPEL s CAN sbernici, takze kdo ma potrebu diagnostikovat ASTRu H, ZAFIRu B ci VECTRu C / SIGNUM, jsem mu k dispozici (bude to zdarma)
Astra G Caravan Z16XE 2004
http://www.pepas.cz/ - čeština a slovenština pro vozy OPEL
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

No už vidim ten zastup lidí (rofl) Na tady máš auto a mužeš si hrát a experimentovat a zkoušet...... (LOL)
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

tu nejde o to aby sa hral ale o to aby vyskusal ako to bezi a ci sa pripoji na vsetky jednotky
keby som take auto mal tak by som kludne siel
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
PepaS_
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS_ »

Je mi jasne, ze se jedna o nove vozy od roku 2003 (Vectra) ci 2004 (Astra) a hodne jich je stale pod zarukou, takze neni duvod cokoli s nimi podnikat. Ja take nenabizim zadne servisni sluzby, jen hledam nejakeho nadsence, ktery by se chtel podivat svemu auticku pod poklicku. Presne vim, co delam, takze autu nehrozi absolutne zadne riziko. Jestli se nemylim, tak jsem na foru venujicimu se autodiagnostice a u OPELu vetsina majitelu se vztahem k elektronice ma nejaky ten OBD adapter a diagnostiku si dela sama.
Treba nekoho bude zajimat informace o ujetych km zobrazovanych na palubni desce a stav km ulozeny v ridici jednotce motoru. Driv nebo pozdeji bude k dispozici nastroj na "staceni" tachometru v pristrojovce, ale zasah do ridici jednotky bude jiste slozitejsi, takze by se dala udelat past na chytraky omlazujici prodavana auta (cely odstavec plati pro auta s CANem).
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

nechcu ti do toho mluvit, ale co se týče km v palubkách ty už jsou prolomené, a mám pocit že brzy vyjde soft i na upravu v řidící jednotce motoru.
To víš Rusi nidko nezastaví............. :)
Martas08
Přispěvovatel

Příspěvek od Martas08 »

Okura píše:nechcu ti do toho mluvit, ale co se týče km v palubkách ty už jsou prolomené, a mám pocit že brzy vyjde soft i na upravu v řidící jednotce motoru.
No treba bosch diagnostika umi km z RJ ted.
PepaS_
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS_ »

Okura píše:nechcu ti do toho mluvit, ale co se týče km v palubkách ty už jsou prolomené, a mám pocit že brzy vyjde soft i na upravu v řidící jednotce motoru.
Predpokladam, ze pri vymene palubky se stav km prenastavi podle stavu ulozeneho v ridici jednotce, takze zmena v palubce nic neresi. S RJ mas asi pravdu. Otazka je, jak to ma vyrobce vymyslene. Dovedu si predstavit takove reseni, se kterym nikdo nic nezmuze a nebylo by to nic extra sloziteho.
Kazdopadne vyrobce musi mit nejak osetreny pripad, kdy se meni RJ motoru a ted je otazka, jestli lze pouzitou RJ (nenulovy stav km) nahradit jinout pouzitou RJ a dorovnat stav km. Pokud to takhle pujde == konecna a je to tam, kde to bylo. Take by ovsem mohla byt varianta, ze dorovnani km probehne pouze pri nahrade pouzite RJ novou RJ. Stale by jeste existovala varianta s HW zasahem do RJ, ale ani ta by nemusela vest k cili, napr. pouziti interni EEPROM mikra, ktera je pro vse krom mazani zamcena. Takze jedina cesta vse smazat a znova naprogramovat, ale zase musis mit puvodni obsah, nehlede na nutnost rozborky RJ, coz muze byt take velky problem.... ale nakonec to asi dopadne jak pises, nemohu se zbavit pocitu, ze vyrobcum vyhovuje, kdyz se auta kradou.
mario313
Přispěvovatel

Příspěvek od mario313 »

Pri vymene palubky sa km neprenastavia. Budu ine v palubke a ine v riadiacej jednotke.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“