Čau borci,
řeším problém na Octavia 1 1.9PD 74kw. A problém je takový, že auto nastartuje a hned chcípne, po odpojení chcípací klapky teda nastartuje a když chceš jet, tak ve velmi omezeném výkonu a hodně hulí. Diagnostika buď vypíše 5 chyb naráz a nebo žádnou, žádnou jen v případě, že auto funguje jak má. Pokud nejede, tak hned 5 chyb a to následujících:
P1524 relé paliv. čerpadla - přerušení/zkrat na kostru;
P1441 ventil zpětného vedení - přerušení/zkrat na kostru;
P1672 řízení větráku chlaz - přerušení/zkrat na kostru;
P1619 relé žhav svíček - přerušení/zkrat na kostru
P1549 ventil omezení plnící tlaku - přerušení/zkrat na kostru
Všiml jsem si, že většina má stejný svazek kabelů a společnou kostru, tak jsem rozpletl kabel od chcípací klapky až po přechod ke karoserii a k ŘJ motoru, vše ok bez proklepání či známky zlomení, koukal jsem i do samotné ŘJ zda tam nebude voda nebo oxidace a taky čisto. El. schéma moc číst neumím, tak nevím kde teď hledat problém.
Octavia 1 1.9PD 74kw nastartuje a chcípe
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Re: Octavia 1 1.9PD 74kw nastartuje a chcípe
Neco podobneho jsem mel na Fabii 1.9 tdi 74kw a bylo v haji rele 109.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
-
- Sběrač informací
Tak jsem našel, že by měla být KO řídící jednotka motoru. Dohledal jsem tohle:
Common Faults: Volkswagen Passat engine ECU failure will cause the vehicle to randomly cut out and also may even prevent the vehicle from starting. When scanned with diagnostic equipment fault codes may be logged including: P1672 - coolant fan control 1 open or short to ground, P1619 - glow plug relay open short to ground, P1524 - fuel pump relay open or short to ground, P1441 - EGR valve open circuit short to ground and P1549 - boost pressure regulation valve open short to ground.
A to jsou přesně mé chyby a můj problém. Tak dotaz, kde nechat jednotku opravit?
Common Faults: Volkswagen Passat engine ECU failure will cause the vehicle to randomly cut out and also may even prevent the vehicle from starting. When scanned with diagnostic equipment fault codes may be logged including: P1672 - coolant fan control 1 open or short to ground, P1619 - glow plug relay open short to ground, P1524 - fuel pump relay open or short to ground, P1441 - EGR valve open circuit short to ground and P1549 - boost pressure regulation valve open short to ground.
A to jsou přesně mé chyby a můj problém. Tak dotaz, kde nechat jednotku opravit?
Vyměnit
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
to určitě někdo neodborně načipoval ne, měl sem to samé na Boře, stejný typ motoru
Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch