chemický čistič DPF STP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
chemický čistič DPF STP
Zdravím, dostal jsem od syna chemický čističDPF STP, polské výroby a tady na netu čtu rozporuplné názory na jeho používání. Máte prosím někdo zkušenost, mám VW GOLF VI, 1,6TDi a váhám???
Dík Jarda
Dík Jarda
Re: chemický čistič DPF STP
Za mne je tohle vše jen pro rychlejší úmrtí filtru.
Já ho před lety cistil ultrazvukem ale než jsem ho pak na kotli vysusil to bylo proudu na horkovzduch a těch dnů na kotli.
Pomohl jsem si tehdy funguje do teď ale regenerace se už zkrátila pod 300km a kolikrát uz se i rozsvítí a musím mu dat přasky.
Já ho před lety cistil ultrazvukem ale než jsem ho pak na kotli vysusil to bylo proudu na horkovzduch a těch dnů na kotli.
Pomohl jsem si tehdy funguje do teď ale regenerace se už zkrátila pod 300km a kolikrát uz se i rozsvítí a musím mu dat přasky.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Je to vesměs k hovnu, filtr dát odborně vyčistit a vysušit, dají ti k tomu protokol atd.
Když tohle ještě nefungovalo, zkoušeli jsme různý roztoky od CarTechnic,BG,Wynn´s a já nevím co kdy se to namočilo do roztoku přes noc,pak jsme do toho hodinu prali horkou wapkou,týden sušili a stejně to dlouhodobě dobrý nebylo...
Když tohle ještě nefungovalo, zkoušeli jsme různý roztoky od CarTechnic,BG,Wynn´s a já nevím co kdy se to namočilo do roztoku přes noc,pak jsme do toho hodinu prali horkou wapkou,týden sušili a stejně to dlouhodobě dobrý nebylo...
Jenže kdo odborně čistí? Co je to odborné čištění? Jaká technologie? My za celou éru řešili zanesený dpf jen jednou, auta najeto 300, 400 tis a no problemo, ale ty auta jezdí denně a semtam i nějakou štreku. No ten jeden se nechal vyčistit tady ve Zlíně, dílna, vevnitř sklad barev, různého harampádí a v koutku se krčila nějaká mašina. Obsluhovala to nějaká holka, nevypadala že by měla vědět jak vůbec takové dpf funguje. Protokol byl lístek jak z pokladny v samoobsluze s nějakýma tlakama. Auto jezdí dál tak asi ok, ale pocity jsem z toho moc neměl.
Kdysi jsme řešili nějakou poruchu na bagru v Praze a potřebovali jsme lis. Se jezdilo křížem krážem po dědinách někde u letiště, dojeli jsme do nějaké firmy, na dvoře cedule jak kráva, čistíme dpf, naše technologie je jediná správná atd... No před budovou nějaké BMW, mercedesy, Audi, žádné plečky a v koutě borec wapku a do dpf rval pod tlakem litry vody. Druhý vevnitř zas do jiného valil horkovzduškou. To mi moc košer nepřijde.
Kdysi jsme řešili nějakou poruchu na bagru v Praze a potřebovali jsme lis. Se jezdilo křížem krážem po dědinách někde u letiště, dojeli jsme do nějaké firmy, na dvoře cedule jak kráva, čistíme dpf, naše technologie je jediná správná atd... No před budovou nějaké BMW, mercedesy, Audi, žádné plečky a v koutě borec wapku a do dpf rval pod tlakem litry vody. Druhý vevnitř zas do jiného valil horkovzduškou. To mi moc košer nepřijde.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jak se do toho prý pere voda wapkou a rychle suší, tak filtr praskne, diagnostika to nemusí chytnout, nějak to jezdí a neucpe se. Otázka je, co na STK. Nebo řešením bylo prý 3 díry o průměru 8mm durch filtr. Ale to už asi modernější auta poznají, jak mají na výstupu čidla.
Co my to vozíme tak je na to normálně mašina,taková pultová kisna kam DPF dají,nějak to profukuje,měří to difernční tlak,pak to profukuje velkým tlakem,pak mokrý proplach,sušení,znovu měří diferenční tlak,ale jak dlouho nebo jaké teploty to nevím bohužel...
Dají nám k tomu protokol kde jsou obrázky z kamery jak to vypadalo uvnitř před,po a, kolik to vážilo předtím a kolik po čištění a jaký byl tlak před a po čištění
Dají nám k tomu protokol kde jsou obrázky z kamery jak to vypadalo uvnitř před,po a, kolik to vážilo předtím a kolik po čištění a jaký byl tlak před a po čištění
Jo tam jsem taky párkrát něco řešil ( dělám v brně ) a pokaždé v pohodě
Ziadny chemicky cistic ti nepomoze .... Jedine DPF vybrat a dat vycistit , ale suchou cestou , ziadna voda ...
Odporucam firmu https://www.dpf-ftg.cz/sk
Odporucam firmu https://www.dpf-ftg.cz/sk