chci se zeptat, jaký máte osvědčený proplach chlazení motoru na vyčištění od vodního kamene, usazenin a případně i rezu? Na litinové i hliníkové motory, aby to nesežralo chladič a topení.
Díky za tipy

Petr
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ano, chodil jsem do krámu pro pytlíky sody a jezdil, vypouštěl ale hlavně jsem poté nikdy nedával ty oranžový chcanky pro koncern, které žerou ruce, ale poctivou zelenou ...pepe276 píše: ↑05 srp 2023, 17:55 Díky za tip, zkusím to rovnou s tou G12Mám dát G12, nebo radši G12+, případně G12++?
Kdysi jsem dělal těsnění pod hlavou u Peugeota 106 1.0i, bylo po asi 150 tis. km a 20 letech provozu sežrané a tekl přes něj taky olej fest do vody a ven na blok. Vypustil jsem chladicí kapalinu a nalil vodu se sodou, aby to vypláchla a odmastila, protože horká vody se sodou perfektně odmašťuje a není to žádné chemické svinstvo. Dal jsem tam udělanou hlavu, složil to, projel a po pár km jsem vypustil z chladiče hnusný hnědý sajrajt. Takhle jsem to udělal během cca týdne asi 5x, až tekla fakt už jen lehce nahnědlá tekutina, ale pro změnu začal téct asi na 3 místech chladič, jako kdybych ho propíchl špendlíkem. Bylo mi divné, že začal téct zrovna po tom odmašťování sodou, ta by přeci neměla žrát hliník? Ale třeba to byla jen náhoda a byl sežraný už předtím a tím vyčištěním sodou jen začal téct, do dneška nevím.
Jo, vidím to úplně stejně.Biimbo píše: ↑07 srp 2023, 22:37 Mě teda přijde že kde je růžová je okruh po 10 letech čistý kde je modrá zelená, je to po 10 letech oranžovo hnědý. Nebo vyhnije třeba mrazovka. Jasně měnit to v termínu 4 roky co píšou, rezavé to nebude, ale s růžovou jsem šetřikům po rozvodech vracel zpět a po dalších 6 letech(celkem 12 let) při dalších rozvodech byla furt stejná. A to mezi tím byla venku ještě kvůli termostatu.
Souhlas, moc bych se s tím nemazal. Vypláchnout hadicí kubík vody, novou nemrzku, naředit a papa.roman1648 píše: ↑08 srp 2023, 06:30 Ad1 je majitelka blbka a řekl bych jí když do toho léta lila vodu a jezdila tak že to prostě řešení na 100% vyčištění nemá, jak psáno udělat výplach a la hadice, nalít nemrzku a nazdar, je to starej krám tak proč si s tím lámat hlavu
Pokud bude mít paní vejprdy,což jsem zažil mockrát, tak si nech zaplatit cos udělal a vyhoď ji s tím, je potřeba se s někým fakt nesrat, už mám tady těch vysírků a vymýšlečů píčovin plný zuby, když je řeč o tom P206 taky k nám jedna jezdila,no tupá jak majzl už od pohledu(myslím tu majitelku),kolega jí říká že to nemaže že s tím jezdi nemůže že se to posere,ona si pořád mlela svoji něco jakože olej tam je nebo co, no za dva dny dojela na laně a motor řaflej na klice,koš jeden karbon,pak z ní vylezlo že jí něikdo neřekl že je potřeba měnit olej tak že 6 let jezdila jezdila,až dojezdila no...