Superb 2 bezklickove startování
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Superb 2 bezklickove startování
Zdravím. Mám takový možná blbý dotaz. Před časem jsem koupil Sup 2 a má bezklíčové startování. Jsem stará konzerva. Myslel jsem že si zvyknu, ale stále mám obavu že jednoho dne nenastartuju, nebo že se mi při jízdě zamkne volant, přece jen je to elektrika. Tak mě napadlo jestli by se to nedalo předělat na startování klíčem. Neřešil to někdo? Má to řešení, nebo na to mám zapomenout?
Naposledy upravil(a) šulda dne 06 zář 2023, 03:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
Re: Superb 2 bezklickove startování
A co by sis tak představoval, spínačku na "bošák" a tlačítko jak na domácím malotraktoru s motorem z 1203ky ?
Ne, teď vážně, neřeš to a jezdi, není to zrovna poruchová část, kdybys měl takto nad vším přemýšlet - co když mi klekne čerpadlo,počítač,skočí rozvody a nedojedu...tak bys asi ani neměl vyjíždě´t
Na moderním autě se může bez varování porouchat tisíc různých věcí a předcházet se tomu v podstatě nedá...

Ne, teď vážně, neřeš to a jezdi, není to zrovna poruchová část, kdybys měl takto nad vším přemýšlet - co když mi klekne čerpadlo,počítač,skočí rozvody a nedojedu...tak bys asi ani neměl vyjíždě´t

Na moderním autě se může bez varování porouchat tisíc různých věcí a předcházet se tomu v podstatě nedá...
No ono poruchová sa část su prave tie mechanicke spínačky "fabky" každu chvilu to mením na octávkách
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Jj, těch "nosičů" zámků jak se to ofiko jmenuje jsem už taky pár měnil,seklo se to a nešlo s tím hnout nebo nešel vytáhnout klíč
Nevidel som ešte porúchaný elektronický zámok pri kessy (teda videl ale ten bol elektricky zlý) ale za to mechanických spínačiel a zámkov som už pomenil teda veľa, a niekedy takým spôsobom že volant nešiel odomknúť pretože nešiel potočiť klúč
-
- Přispěvovatel
Kluci moc děkuji za odpovědi. Jak jsem psal, jsem stará škola a tady z těch nových fičur jsem nesvůj. Měl jsem strach i z krádeže, že to bude snažší oběť než s klasickou spínačkou na klíč. 

- hansdob
- Aktivista
Odpovědi: 1
Obejít klasickou spinačku je “minuta “ pro 10 lety dnešní děti.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
-
- Přispěvovatel
OK, tak já nebudu nic vymýšlet. Ještě jednou díky.

-
- Aktivista
Já bez keyless auto už asi ani nechci. Co by mělo jít odkodovat tak zámek volantu. Já mám v audi spínačku i tlačítko, tak by odjet jít mělo. A spínačku jsem nepoužil krom jedný zkoušky ani jednou. Spíš bych měl větší strach že se vyšvihneš někde kvůli nějakýmu jinýmu asistentu. Od auto parkování, jízda v pruzích, stabilizace atd.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Přifařím se k tématu - nic mi nevydrží baterka v klíčku u OIII, taky keyless, je to firemní kára kterou jezdím zhruba 3 roky, počítám že mi to sežralo tak min. 10-12 baterek. Zkoušel jsem dát Vartu,Duracell,pak i origo z VW a stejně to vydrží tak 3 měsíce? Nejhorší je to že pokaždé úplně bez varování,auto zamknu,přijdu k němu za hodinu a nic,dioda na klíči nebliká tudíž smůla, baterky mám neustále nějaký u sebe a vyměněný je to hned a stojí to prd ale spíš mi to nepřipadne normální? Není to třeba tím že autem doma stojím takřka u vchodových dveří kdy klíč je pověšený v síni tak 3m daleko tak jestli to pořád nevysílá nebo co ?
- hansdob
- Aktivista
Odpovědi: 1
Jen cvičně druhy klíč jsi zkusil? Tohle mi dělal jeden ford a je to klíčem ( u toho Forda to už vím)
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
No na tom asi něco bude že je ten klíč nějakej dojebkanej protože někdy to normálně za jízdy nahlásí že klíč nenalezen, tak zkusím druhej..
-
- Přispěvovatel
Kamošovi na golfu 7 to taky žere baterky jak blbý ale druhej klíč v pohodě ten vydrží dlouho.
Nepadá ti často ten klíč? Jednou mi říkal borec co se zabývá klíčema že jak se těma klíčema mlátí atd. tak tam vznikne přechodový odpor na desce a proto to tak vybíjí baterku v klíčku
Nepadá ti často ten klíč? Jednou mi říkal borec co se zabývá klíčema že jak se těma klíčema mlátí atd. tak tam vznikne přechodový odpor na desce a proto to tak vybíjí baterku v klíčku
Škoda Octavia Combi 2001 1.9 TDI 66 Kw ALH (trysky 81 Kw, chip 105 Kw)
Škoda Fabia 2 Combi 2009 1.2 HTP 51 Kw CGPA
Opel Meriva B 2015 1.4 74 Kw B14XER
Opel Meriva B 2017 1.4 88 Kw B14NEL
Škoda Fabia 2 Combi 2009 1.2 HTP 51 Kw CGPA
Opel Meriva B 2015 1.4 74 Kw B14XER
Opel Meriva B 2017 1.4 88 Kw B14NEL
To neee, nepadá, ale co s tím dělal kdo přede mnou nevím samozřejmě