Golf 6 1.4tsi vynechavanie zapalovania
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf 6 1.4tsi vynechavanie zapalovania
Zdravim pani, riesim teraz problem na prijatelkynom golfe s motorom 1.4tsi 90kw kod CAXA.
1. Problem motor zacal trhat na diagnostike v motorovej RJ vyhodilo chyby typu vynechavanie zapalovania 1. a 4. Valci.
Skusil som vymenit sviecky nemohlo, vymenil som cievky medzi sebou kde nevynechavaju a ani to nepomohlo.
2. Problem je ze turbo netlaci ako ma, niekedy tlaci aka je poziadavka potom nie.
Skusil som ci nema vôlu ale nezdalo sa mi, potom som skusil ci nieje klapka zaseknuta wastegate. Ide lahucko.
Kontroloval som aj cez diagnostiku vynechavanie zapalovania a deje sa to iba v pripade ze otacky su vysie ako 2200ot.
Viete mi poradit naco sa zamerat ? Je mozne cez diagnostiku skontrolovat ako je synchronizacia rozvodov ?
Vopred dik za kazdu radu.
1. Problem motor zacal trhat na diagnostike v motorovej RJ vyhodilo chyby typu vynechavanie zapalovania 1. a 4. Valci.
Skusil som vymenit sviecky nemohlo, vymenil som cievky medzi sebou kde nevynechavaju a ani to nepomohlo.
2. Problem je ze turbo netlaci ako ma, niekedy tlaci aka je poziadavka potom nie.
Skusil som ci nema vôlu ale nezdalo sa mi, potom som skusil ci nieje klapka zaseknuta wastegate. Ide lahucko.
Kontroloval som aj cez diagnostiku vynechavanie zapalovania a deje sa to iba v pripade ze otacky su vysie ako 2200ot.
Viete mi poradit naco sa zamerat ? Je mozne cez diagnostiku skontrolovat ako je synchronizacia rozvodov ?
Vopred dik za kazdu radu.
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Golf 6 1.4tsi vynechavanie zapalovania
Svíčky jsi dal nové,co tam patří ?
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Má niekto nejakú radu čo skontrolovať čo by to mohlo byť ?
Aj spotreba je vyššia akoby mala si myslím tak o 1,5-2litre.
Aj spotreba je vyššia akoby mala si myslím tak o 1,5-2litre.
Vytahaný řetěz si myslím..
Dá sa to nejak zistiť cez diagnostiku. Čiže v meraných hodnotách či je položka, ktorá určuje či sú rozvody ešte OK alebo už je to časovanie rozhodene ?
Ono mi to vôbec nehrkoce po štarte. Rozvody tam boli robené 40tkm dozadu. (neznamená že sú OK).
Je možné žeby to bolo o zub skočené ? a robilo to toto ?
Ono mi to vôbec nehrkoce po štarte. Rozvody tam boli robené 40tkm dozadu. (neznamená že sú OK).
Je možné žeby to bolo o zub skočené ? a robilo to toto ?
Nevím jak 1.4TSi, ale 1.8TFSi v Audi A3 CDAA tam byla hodnota sychnronizace v bloku měřených hodnost 098 nebo 098.
-
- Aktivista
vytahni svíčky, lístkové měrky a nastav odtrh 0.5 mm trhání zmizne 

Idem skusit. Dnes som vytiahol vstreky, precistil v ultrazvuku, skusil ako rozprasuju a dal naspat a stale rovnaky problem.slovacek.milos píše: ↑18 lis 2024, 14:26 vytahni svíčky, lístkové měrky a nastav odtrh 0.5 mm trhání zmizne![]()
- martinsidlo
- Aktivista
Vytáhnul a fotil si svíčky a ne vstřiky,svíčky uprav. A nebo k odborníkům.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
kedysi som mal podobne tsi kde sa urobilo dekarbo , vstreky na stolicu , cievky , vysokotlak , tlaky zmerane , sviecky a neslo to aj tak , potom sa urobil flash motora kde bolo v jeho popise nieco ako " celkove zlepseni chodu motoru " a odvtedy to ide ako vino
turbo netlaci lebo je vymlatena wg klapka klasika tychto aut , ked to rozchodis tyzden to pojde ale nove turbo ta neminie
turbo netlaci lebo je vymlatena wg klapka klasika tychto aut , ked to rozchodis tyzden to pojde ale nove turbo ta neminie
Viem že som dal foto zo sviečok. Len som k ním zabudol napísať že takéto som ich vytiahol. Skúsim teda ten odtrh upraviť na 0,5mm.
Turbo som vymenil za čisto nové. Vstreky som čistil v ultrazvuku. Skúšal som ako rozprašujú a vyzerali, že dobre ale to je aj tak prd pokiaľ sa nedajú na stroji odskúšať.
Vymenil som medzi sebou vstreky aj cievky aj sviečky nezmenilo sa to aj tak.
@suri náhodou nevieš verziu SW aká to bola. Ak by stačilo iba to tak super, pretože dnes som sa rozpraval so známim čo robí autá a ani on nevedel čo by to mohlo byť. Keďže som skontroloval dosť vecí už.
Turbo som vymenil za čisto nové. Vstreky som čistil v ultrazvuku. Skúšal som ako rozprašujú a vyzerali, že dobre ale to je aj tak prd pokiaľ sa nedajú na stroji odskúšať.
Vymenil som medzi sebou vstreky aj cievky aj sviečky nezmenilo sa to aj tak.
@suri náhodou nevieš verziu SW aká to bola. Ak by stačilo iba to tak super, pretože dnes som sa rozpraval so známim čo robí autá a ani on nevedel čo by to mohlo byť. Keďže som skontroloval dosť vecí už.
-
- Aktivista
podle těch zažloutlých izolátorů mi připadají ty svíčky jako staré,
dělával jsem tento test jedeš na trojku 40 jebneš pětku a plyn na podlahu až do devadesáti, když to škube do 60 ti je to ve vstřikování, když to škube furt tak v elektrice, zkus
dělával jsem tento test jedeš na trojku 40 jebneš pětku a plyn na podlahu až do devadesáti, když to škube do 60 ti je to ve vstřikování, když to škube furt tak v elektrice, zkus
Na tých sviečkach je už 1500km najazdené, preto tak vyzerajú.
V takom prípade je to vstrekovanie.
V takom prípade je to vstrekovanie.