U nás to pár lidí má a nevím že by s tím měl někdo nějaké patálie, je samozřejmě důležité jak se o to kdo staral protože i tříleté auto si už mohlo projít peklem v podobě zanedbané údržby, běžně na firemních autech najezdíme ca. 80tis.km za rok takže ani mládí není záruka, volil bych ( klidně i za vyšší cenu ) auto u nás koupené s jasně doložitelnou historií a plným servisem
Má. Ale... Při asi 60ti dávali pumpu, zasekla se clonka, klasika. Ujel dalších 30tis a z řemenu se podélně odpáral asi 0.5cm kousek a ten vjel pod řemen. Nic špatně v těch rozvodech nebylo, vše jak nové, jen ten řemen. Řešil jsem to tehdá i tady, prej to není úplně ojedinělý případ. Auto sice v pětileté záruce, nicméně neuznali. Nevím co tam bylo, s autorizákem si to řešil přímo majitel, teda člověk co ho má přidělené jako služební.... My už jen měnili modul vaček a nové rozvody....
roman1648 píše: ↑15 dub 2024, 10:38
U nás to pár lidí má a nevím že by s tím měl někdo nějaké patálie, je samozřejmě důležité jak se o to kdo staral protože i tříleté auto si už mohlo projít peklem v podobě zanedbané údržby, běžně na firemních autech najezdíme ca. 80tis.km za rok takže ani mládí není záruka, volil bych ( klidně i za vyšší cenu ) auto u nás koupené s jasně doložitelnou historií a plným servisem
Dovoz jsem prakticky vyloučil, protože rozumný nájezd a rok výroby auta je za nesmysl. Uvažuji nad výběrem ze škoda plus.
No před nedávnem jsem se byl podívat na jedno vw u jednoho nejmenovaneho největšího Středočeského autorizáku, auto v programu das welt auto, pravidelný servis a takovy šrot hanba prodavát... Takže na nějaké škoda plus bych moc nevěřil
V das welt auto v Ostravě nebyli schopni při výkupu auta ani zjistit že je fouklé těsnění pod hlavou. To zjistil nový majitel cestou domů. Celkem s tím pak bojovali.
Tam fakt koupit nějaké to roční auto, sebraný leasing apod. ale když jsem před časem zkoumal nějaké ceny, tak to zas až tak výhodné nebylo
No ty vole. Domluvíš si auto v autorizáku, rok staré, najeto necelých 13 000 km a pak zjistíš, že je měněný přední nárazník a lakované 5. dveře. Samozřejmě bez záznamu a vesele se prodává jako nebourané, nelakované. To jako vážně i v autorizáku ???
Tak tohle mam za sebou s “predvadeckou” v roce tusim 2016. …. Cca 19000km rok starý kapota,blatnik,komplet levy bok nikoho to nezajimalo nikdo nic nevedel nikdy nehlaseno muzu to dat k obcanskopravnimu soudu ….. a tim to pro ne skoncilo …. Pro mne vlastne taky
Oni nic ze ja ja nic ze oni nedoreseno prodal jsem do XXX tem to nevadilo stačil jim že jsem po prodejci 1 majitel a malo km dobry rok
Jinak ja to zjistil protože jsem chtel lepsi hudbu a oni byli zevnitr vytlucený dvere a tak jsem patral ……
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Víš co je (ne)bouraných aut? Já dělal chvíli v Peugeotu přijímacího technika. No dojel přepravník a dovezl nějaké nové auta a jedno zrovna ohrábli o sloup jak to jelo na předprodej do dílny, práh, dveře, nárazník. Tak to naložili na podval pod plachtu, vijo s tím do karosárny, zákazníkovi se zavolalo že auto nepřijelo, že až příští závoz, za 14 dnů stálo na salonu s velkou mašlí a dedáček s bábinkou okolo toho chodili jak okolo svátosti...
To jsme, ale kurva jak na divokém východu ! Přeci není normální prodávat auto za mega a jen tak zatajit, že dostalo nejspíš ránu zepředu a zezadu. Když to uvedou, tak mega za auto nedostanou a škodu jim zaplatí pojišťovna. Myslel jsem, že v autorizáku bude nějaká jistota, leda tak hovno.
U toho případu v televizi udělali prodejci velkou chybu. A to, že vůbec napsali zakázku na tu opravu. V tom případů co jsem popsal, byli chytřejší, auto opravil nějaký spřízněný karosář, lakýrník s tím, že on nikde určitě žádnou opravu nezapisoval. Nebyl jsem tehdá jako nováček při domlouvání jak faktura atd, ale určitě to nebylo oficální cestou, případně se to psalo na nějaké předváděcí auto nebo tak.....
Každopádně takovýto vyjebávky se nelíbí nikomu, jít si pro nový auto do salonu a dovézt si nějakýho přelakovanýho obouchance...
Co si budeme povídat, i kdyby klempíř s lakýrníkem měli ruce pozlacené, nikdy,nikdy už to nebude jako z fabriky, to prostě nejde. Jak se lakuje v prvovýrobě a JAK SE "OPRAVUJE" si asi také umíme představit, viděl jsem moc aut kde se loupe nebo praská lak po pár letech, protože ta technologie a ruční práce je někde jinde
Když už se člověk za auto rozhodne dát balík, který nikdo z nás na ulici nenašel, měl by dostat adekvátní kvalitu, tečka..