Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
the_miracle
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?

Příspěvek od the_miracle »

Vozidlo Passat Variant B7, 130 kW (CFGC), najeto 210 000 km. Nedávno (venkovní teplota cca 8 °C) jsem jel s autem trasu Přes Chemnitz a pak zpět a při dlouhém sjíždění z hor klesla teplota oleje pod 80 °C a v tu chvíli začala padat i ručička teploty vody a to až o dvě čárky. Je logické, že pokud se jede bez plynu a tudíž bez paliva, tak se motor nebude ohřívat. Spíš mi jde tedy o to, zda je to v pořádku při několikakilometrovém sjezdu.

Jinak včera jsem jel delší trasu se standardním stoupáním a klesáním a teplota oleje na dálnici je okolo 99 °C, na okreskách o něco méně - okolo 94 °C s tím, že je na teplotě znát, zda se jede trvale pod plynem, nebo se občas sundá noha z plynu, pak ta teplota klesá. Nicméně pod 85 °C jsem se nedostal (venku bylo ovšem okolo 24 °C). Mám řešit výměnu termostatů, nebo jsou tyto hodnoty a chování normální? Díky.
VW Passat Variant, 1.9TDi-PD 96kW, r.v. 2002 (model 2003)
VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014
roman1648
Aktivista

Re: Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?

Příspěvek od roman1648 »

Moc na to koukáte na ty ukazatele teplot, oni výrobci ví proč to už do aut nedávají (noteeth)
Neřešit, samozřejmě že to z dlouhého kopce bez zátěže zchladne, ani by nebylo normální kdyby ne..
Marek77
Aktivista

Re: Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?

Příspěvek od Marek77 »

Je to úplně běžné. Mně například, když je kolem nuly, stačí sjet kopec 1500 m dlouhý a taplota padne o 10 stupňů, až zavře termostat. Po rozjetí jsem do kilometru zpátky na teplotě, jaká byla předtím. Mám motor 1,5dCi, najeto 270 tisíc.

Úplně normální......
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“