Vozidlo Passat Variant B7, 130 kW (CFGC), najeto 210 000 km. Nedávno (venkovní teplota cca 8 °C) jsem jel s autem trasu Přes Chemnitz a pak zpět a při dlouhém sjíždění z hor klesla teplota oleje pod 80 °C a v tu chvíli začala padat i ručička teploty vody a to až o dvě čárky. Je logické, že pokud se jede bez plynu a tudíž bez paliva, tak se motor nebude ohřívat. Spíš mi jde tedy o to, zda je to v pořádku při několikakilometrovém sjezdu.
Jinak včera jsem jel delší trasu se standardním stoupáním a klesáním a teplota oleje na dálnici je okolo 99 °C, na okreskách o něco méně - okolo 94 °C s tím, že je na teplotě znát, zda se jede trvale pod plynem, nebo se občas sundá noha z plynu, pak ta teplota klesá. Nicméně pod 85 °C jsem se nedostal (venku bylo ovšem okolo 24 °C). Mám řešit výměnu termostatů, nebo jsou tyto hodnoty a chování normální? Díky.
Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?
VW Passat Variant, 1.9TDi-PD 96kW, r.v. 2002 (model 2003)
VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014
VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014
Re: Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?
Moc na to koukáte na ty ukazatele teplot, oni výrobci ví proč to už do aut nedávají
Neřešit, samozřejmě že to z dlouhého kopce bez zátěže zchladne, ani by nebylo normální kdyby ne..
Neřešit, samozřejmě že to z dlouhého kopce bez zátěže zchladne, ani by nebylo normální kdyby ne..
Re: Je normální, že u 2.0 TDI CR CFGC + DSG při dlouhé jízdě bez plynu klesá ručička teploty vody?
Je to úplně běžné. Mně například, když je kolem nuly, stačí sjet kopec 1500 m dlouhý a taplota padne o 10 stupňů, až zavře termostat. Po rozjetí jsem do kilometru zpátky na teplotě, jaká byla předtím. Mám motor 1,5dCi, najeto 270 tisíc.
Úplně normální......
Úplně normální......
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)