PEUGOT 307 svítí ABS

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

PEUGOT 307 svítí ABS

Příspěvek od kaad »

Mám tu Peugot 307 1,6 80kW r.v. 2001. Nedávno jsem na něm řešil přepínací páčky. No horor!!! Páček existuje asi tak 20 druhů a pokud neseženete přesně to stejné číslo dílu jste v prdeli. protože ti dementi do výměnného dílu zabudovali IMO. Asi po čtrnácti dnech marného shánění jsem nakonec poslal páčky opravit. Stálo to sice 2000 Kč, ale když uvážím, že za nové chtějí v rozmezí 8 až 13tis... no auto mám po nějakém čase zpátky s tím, že se mu rozsvítilo ABS. Už při slabém sešlápnutí pedálu začne bzučet ABS a rozsvítí se kontrolka. Diagnostika mi napsala ,,čidlo zadního levého kola - rozpojený obvod." Zkontroloval jsem tudíž vedení od ŘJ ABS k senzoru. Je OK. Vyměnil jsem tedy čidlo otáček kola. Chyba šla vymazat kontrolka zhasla. Při zkušební jízdě asi tak po ujetí 2km se kontrolka opět rozsvítila aniž bych sešlápnul brzd. pedál. Diagnostika opět píše ,,rozpojený obvod na levém kole." Vymontoval jsem ložisko s tím, že vyměním magnetický kroužek. Ikdyž se nezdá poškozený chtěl jsem jej objednat na Autokely ovšem v nabídce mají pouze kroužek o prům. 81,6mm a tento původní má 63mm. I při zadání WIN mě vyskočí pouze tento rozměr. Frantíci opět nezklamali a udělali cca čtyřicet modifikací, takže musím objednat celý náboj s ložiskem. A pozor: nejlepší na tom je ta cena origo dílu. 5329 Kč!!! Frantíci se asi posrali. Nějaká slušnější náhrada kolem 2300 Kč. Za tuto cenu koupím náboj např na Insignii!!!
Naposledy upravil(a) šulda dne 13 kvě 2024, 19:21, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava názvu. Nekřič tu na nás.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
kaad
Aktivista

Re: PEUGOT 307 svítí ABS!!!

Příspěvek od kaad »

V tom rozčilení jsem zapoměl svou otázku. Jak poznat vadný magnetický kroužek? Např. Nechce se mi zrovna zbytečně vyhodit dvaapůl litru. když jsem ho měnil u VW Cady, tak tam bylo vidět, že je fakt vydrobený. Tady u frantíka je v nějaké gumě, takže těžko posoudit jeli vadný. Ikdyž logicky: vedení od ŘJ k senzoru je OK a senzor je nový. Nic jiného už tam není. U té Cady nebo třeba u Golfa to přímo napsalo ,,přerušení obvodu čidla - mechanická chyba."
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: PEUGOT 307 svítí ABS!!!

Příspěvek od slovacek.milos »

měl jsem stejné patálie začalo to páčkama a skončilo taky u čidla otáček, madam nemá peníze samoživitelka, navíc se přidal další problém vybíjela se baterka,

od spolujezudce jsem vyhl plast u šajtrpáky, odpojil řj abs a madam spokojená, kontrolky svítí, úřidal jsem vif a vymlátil zadní zatuhlé desky tak i spotřeba šla dolu a madam nadšená,

vynechávání signálu z kola poznáš tak že si na diag měřené hodnoty dáš si bud všechny kola nebo postupně a točíš rukama a výpadek v otáčkách vidíš, někdy je to fakt boj s větrným mlýnem, obvod přerušen, drát ok proměřen žárovkou a čidlo má jiný odpor, zelenina v konektoru, čidlo zatuhlé, kolikrát fakt na pič. ;)
Tomas.cz
Aktivista

Re: PEUGOT 307 svítí ABS

Příspěvek od Tomas.cz »

Ideálně zkušební magnetická karta, třeba ATE 760130
slovacek.milos
Aktivista

a kam ji přiložíš? že by se dalala srulovat a vsunout do dírky?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

S tím asi výrobce nepočítá, ale pokud ložisko s magnetickým páskem držíš v ruce tak jde pěkně vyzkoušet.
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ked sa po zrieš v LIVE datách tak vidíš rychlost kola? dosť často sem riešil u Peugeotu že pod snímačem sa spravila hrdz a bola vetsia medzera medzi snimacím kružkom a čidlom
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Včera jsem to ložisko vyhodil ven a očistil jsem tu vrstvu prachu a rzi co byla na mag. kroužku. Dnes jsem to všechno zapojil a kontrolka už ani nezhasne. Diagnostika ukazuje rychlost na všech kolech kromě toho zadního levého. To řešení s tím odpojením ŘJ ABS se mi zdá až nouzové řešení. Raději bych to vyčešil normální cestou. Zkusím objednat to ložisko ne odpoledne a uvidím. Je to stará vrána, takže nějakou tu levnější náhradu ovšem ne Starline. Chci mít jistotu, že to ložisko bude fachčit. Optimal se mi zdá celkem vhodný i cenově. Ještě mně napadlo upravit vzdálenost mezi čidlem a kroužkem. Teď jsou tam asi tak 3-4mm.
slovacek.milos
Aktivista

já si třeba udělal drátky, dvoulinku malinké krokosvorky, že vatáhnu konektor z levého kola a napojím na pravé a zkusím v měřených hodnotách jestli levé kolo ukazuje, pak mám jistotu že dráty k řj jsou v pořádku
starline dávám běžně, problém nemám
Naposledy upravil(a) šulda dne 14 kvě 2024, 13:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Ty tu zase blbneš s citacema svého textu pod jiným jménem.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Jo já taky používám často STARLINE, ale spíše co se týká filtrů, čepů, řemenů... rozvody, ložiska a takové ty důležitější všci raději lepší značky. Jinak za značkou Starline nemám také žádný problém. Ostatně teď před chvílí mi dovezli to ložisko OPTIMAL a stejně to nefachčí. Vzadu na kole už je vše nové, takže mrknu se ještě jednou na tu ŘJ. Ta je také tak dobře umístěna, že k vůli tomu, abych ji zkontroloval musím sundat kol, plastové nadkolí i přední nárazník. Frantíci jsou prostě frantíci. No, člověk si nevybere. Já mám třeba Fiat Ulysse a tam ty opravy to je prostě za trest.
slovacek.milos
Aktivista

kaad píše: 14 kvě 2024, 13:18 a stejně to nefachčí. Vzadu na kole už je vše nové,

taky jsem se tak vyjebal proto příště přemýšlej a vzpomen až budeš v elektře ty malé krokosvorky, dvojlinka, drátečky, a konektor z levého kola propojíš na čidlo pravého kola a zkusíš pc a točíš, a pak se stím zas můžeš jebat u té kostky, víš že to v kole je nebo není, i ta vzdálenost jak které čidlo ale taky jsem se stím natrápil,
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Zkusím to podle Tvého návodu. Zjistím tím jesttli je kabel od ŘJ k čidlu v pořádku. Ikdyž jsem ho proměřoval. Pak už jen poslední možnost, že odešla jednotka ABS - výstup k zadnímu levému kolu. Tohle jsou práce, které přímo nesnáším. Lítáš kolem jako trtl hodin, jak u hodináře a ve výsledku nula od nuly pojde. Nejlepší jsou takové ty bouračky, lakovaní. Nalakuješ auto a víš, že jsi udělal kus práce a vydělal nějaké chechtáky. No, mrknu na to ještě naposled a pak asi použiju Tvou metodu odpojení ŘJ. U takové staré hajtry to nebude nic znamenat.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak Miloši vyzkoušel jsem dle Tvého návodu propojit konektor z levého kola na čidlo pravého kola a diagnostika ukazovala nulu. Pak jsem to zkusil opačně. Čili konektor přívodu k pravému kolu jsem propojil s čidlem levého kola a točil. Diagnostika ukázala 10km. Zapojil jsem obě kola tak, jak mají být a ejhle ono to fachčí. Tím propojením se asi něco zresetovalo. Je mi uplně fuk co a kde, ale prostě to jede. Auto jsem protáhnul na zkušební jízdě asi 10km brzdil jsem ABS funguje a kontrolka nesvítí. Zítra ještě vyměním olej v motoru a zbohem šáteček.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Nemyslím že něco zresetovalo, ale spíš tam byl někde špatný kontakt a nebo je kabel od čidla někde zlomený a tím jak jsi s tím hýbal se to zase spojilo. Může to být do času.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jasně, je třeba vzít v úvahu stáří auta, jak jsi s tím pohýbal kontakt se objevil a funguje to, ono propípnutí multimetrem je někdy k ničemu,musel bys to zkusit pod zátěží a nebo ten kabel rovnou natáhnout nový a víš že v tom problém není
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“