Megane II 1.4 72kw lenoch
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Megane II 1.4 72kw lenoch
Kluci auto má kámoš od nova, nepamatuju si že by měl závadu, aktuálně 292tis.km, jako smekám
Auto strašně zlenošilo říkal tak poslední měsíc, kopec co jezdil na 4ku jede sotva trojkou, studený špatně startuje a má tendenci se jakoby dusit než se ohřeje,pak je to celkem normální, zatím jsem s tím nic nedělal, jen na co mrknout / zkušenosti
Vím že říkal že si to celkem bere olej tak zkusím prvně změřit tlaky jestli už ten motor není fakt na odchodu, u Dacie jsem to viděl vyběhaný s polovičním nájezdem. U toho dám nový svíce, filtry jsou dělaný pravidelně to problém nebude,ještě mě napadá přicpanej kat
Jako že to dvacet let jezdilo v podstatě bez máknutí ( 2x rozvody a běžná údržba ) za to by si to autíčko i zasloužilo ten motor udělat
Auto strašně zlenošilo říkal tak poslední měsíc, kopec co jezdil na 4ku jede sotva trojkou, studený špatně startuje a má tendenci se jakoby dusit než se ohřeje,pak je to celkem normální, zatím jsem s tím nic nedělal, jen na co mrknout / zkušenosti
Vím že říkal že si to celkem bere olej tak zkusím prvně změřit tlaky jestli už ten motor není fakt na odchodu, u Dacie jsem to viděl vyběhaný s polovičním nájezdem. U toho dám nový svíce, filtry jsou dělaný pravidelně to problém nebude,ještě mě napadá přicpanej kat
Jako že to dvacet let jezdilo v podstatě bez máknutí ( 2x rozvody a běžná údržba ) za to by si to autíčko i zasloužilo ten motor udělat
Re: Megane II 1.4 72kw lenoch
skontroluj aj tlak paliva a možno by nebolo odveci pridať do benzínu nejaký čistič trysiek treba od Proteca
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kľudne alebo VIF benzínový a niekoľkonásobne predávkovaný. Ja roky dávam autám metabonďácke prípravky.
Nenatankoval kdesi zlé palivo?
Nenatankoval kdesi zlé palivo?
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
No, to je první co mě napadlo jestli to není nějakej hajzlbenzin, u nás je taková malá benzinka kde kvalita je nic moc,už si na to lidi stěžovali že i sekačky na to kašlou a dusí se
, tak jestli nebral naposledy tam

Kdy kdo naposled měnil palivový filtr? Asi bych si vsadil, že nikdy nikdo 
Jinak jasně, benzin umí strašně moc.
Jinak jasně, benzin umí strašně moc.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 20 čer 2024, 16:03, celkem upraveno 1 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
To nevím no, jestli to vůbec má paliváč, zítra to má přistavit tak se na to mrknu
Scenic a Mégane obvykle filtr mají, bývá před PZ kolem. Clio naopak většinou filtr nemá. Jestli nemá, což možné je, má určitě sítko v čerpadle. A to taky umí být jak prase.
Taky bych kouknul na svíčky. Doporučuji je měnit nejdéle po 30 tkm. Takže jestli tam jsou 60+, asi je jasný, kde je problém.
Jinak tři sta tisíc km na tyhle motory prakticky nic není. K4J a ještě lepší K4M běžné dělají i mnohem víc. Já loni šrotoval manželčin Grand Scenic 11/2005 po nehodě a motor K4M812 měl najeto 273 tisíc. Nebyl slyšet, chodil jak japonský hodiny, spotřeba oleje dvě deci na 15000 km. Nepřekonatelný motor. Bylo mi ho líto.
Taky bych kouknul na svíčky. Doporučuji je měnit nejdéle po 30 tkm. Takže jestli tam jsou 60+, asi je jasný, kde je problém.
Jinak tři sta tisíc km na tyhle motory prakticky nic není. K4J a ještě lepší K4M běžné dělají i mnohem víc. Já loni šrotoval manželčin Grand Scenic 11/2005 po nehodě a motor K4M812 měl najeto 273 tisíc. Nebyl slyšet, chodil jak japonský hodiny, spotřeba oleje dvě deci na 15000 km. Nepřekonatelný motor. Bylo mi ho líto.
OK mám filtr i svíce tím začnu, změřím tlak paliva, pak se uvidí
Svíčky pěkný ale dal jsem nový samozřejmě, tlaky cajk, filtr to nemá,tlak paliva cca. 2bar což se mi nezdá taky nic moc
Po těžkém startu když šlapu po plynu tak motor jakoby vynechává, dal jsem žárovku na přívod šťávy do čerpadla , na volnoběh pěkně svítí ale jak začnu šlapat po plynu tak problikává tzn čerpadlo začne vynechávat, koukal jsem do schématu, krmený je z USM v motorovém prostoru, pojistka 10A, kabeláž pod zátěží od té pojistkovnice k čerpadlu OK, relé které spíná čerpadlo je součástí toho USM tak asi nějaký problém v tom, zkusím tu šochtli vyměni a uvidí se..?
Jinak ten motor na volnoběh pomalu nejde slyšet že běží, jako skoro s 300tis.km pecka..
Po těžkém startu když šlapu po plynu tak motor jakoby vynechává, dal jsem žárovku na přívod šťávy do čerpadla , na volnoběh pěkně svítí ale jak začnu šlapat po plynu tak problikává tzn čerpadlo začne vynechávat, koukal jsem do schématu, krmený je z USM v motorovém prostoru, pojistka 10A, kabeláž pod zátěží od té pojistkovnice k čerpadlu OK, relé které spíná čerpadlo je součástí toho USM tak asi nějaký problém v tom, zkusím tu šochtli vyměni a uvidí se..?
Jinak ten motor na volnoběh pomalu nejde slyšet že běží, jako skoro s 300tis.km pecka..
Ty motory jsou fakt dobrý.
Zkusil bych na svorkovnici čerpadla dát 12V napřímo, jestli ten tlak vyskočí. 2 bar je fakt málo.
Zkusil bych na svorkovnici čerpadla dát 12V napřímo, jestli ten tlak vyskočí. 2 bar je fakt málo.
2bare máš malo tam musí byť 3- 3,5bar preto to máš lenive
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
To víme. Otázka je, proč?
Hoši průser...přesně to jsem zkusil napojit z druhé baterky plus a mínus u čerpadla,no,auto v tu ráno zhaslo a už nedělá vůbec nic, UCM zasmrděla a asi je mrtvá
,su kokot...

Jako napojit baterku jo, ale předtím odpojit ten palubní konektor 

.
Člověk spěchá a pak to tak dopadá...