Přestavba 2.5TDI V6 z automatu na manuál

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
OndryS110
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Přestavba 2.5TDI V6 z automatu na manuál

Příspěvek od OndryS110 »

Zdravím skupino, řeším tu teďka jeden problém. Vlastním už delší dobu Passat B5.5 2.5TDI AKN 4motion tiptronic ale poslední dobou už se začínají ozývat problémy s automatem. Mám zde dostupné díly z druhého bouraného passata se stejným kódem motoru, ve 4motion ale v manuálu.

Tudíž by to pro mě znamenalo přeházet převodovku, poloosy, kardan, zadní diff, spojkový pedál, táhla řazení a fofrklacek co se mechanické stránky týče.

Otázka tedy zní, jak velký problém bude to rozchodit po elektrické stránce? Počítám s výměnou ŘJ čerpadla, překódováním budíků a řj motoru samotné. Má s tím někdo nějakou zkušenost? Papíry bych byl schopen si zařídit.

Předem díky za odpovědi a jakékoliv poznatky
2.5TDI V6 2xxhp
Simson 110ccm
Yamaha aerox 21hp
Mz 150
2.0TDi BMM 182hp
Škoda Fabia tSDI
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Přestavba 2.5TDI V6 z automatu na manuál

Příspěvek od hansdob »

Čerpadlo pojede původní a jednotka taky.

Jestě v klice motoru byl nějaký rozdil pouzdro/lozisko

No osobně s automatem jezdim raději tak bych radeji opravoval automat než to měnil ale treba to maš jinak.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
OndryS110
Sběrač informací

Příspěvek od OndryS110 »

hansdob píše: 27 čer 2024, 07:42 Čerpadlo pojede původní a jednotka taky.

Jestě v klice motoru byl nějaký rozdil pouzdro/lozisko

No osobně s automatem jezdim raději tak bych radeji opravoval automat než to měnil ale treba to maš jinak.
Díky za odpověď, ten automat je super na ježdění ale mám s autem v plánu patřičné úpravy na zimu do budoucna v podobě svaření torsena a celkem brutální zvýšení výkonu motoru, což by ten tiptronic nezvládl :D. Chvíli po chipu kolem 155kw cca mi ten tiptronic přestal řadit pod plným plynem, připadá mi, jak kdyby se o to ten automat pokoušel, že si začne přibržďovat ozubené kola ale k zařazení nedojde. Podotýkám tento problém se stal po tom, co jsem s tím autem letěl pilu jako prase. Ještě mě napadá přepálený olej ale přijde mi to celkem nepravděpodobné :/.
2.5TDI V6 2xxhp
Simson 110ccm
Yamaha aerox 21hp
Mz 150
2.0TDi BMM 182hp
Škoda Fabia tSDI
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Všechny tyhle vraždy už maji dnes 400000km+ ( některé rapidně) nikdo jim nedělal servis protože je to drahé pracné. ( olej v tiptroniku aby to trochu vypadalo tak je 10) kdo ho dělal naposled??? Nikdo prvni majitel nemusel druhy nechtěl treti si myslel ctvrtej tomu rekli nesahej do toho kdyz to funguje.

Takže prostě měl jsi tam bordel pila to pěkně ohřála provířila a dokonala dílo skázy po stovkach tisic bez servisu.

Dej manuál a budeš řešit že hučí nebo se ukroutí vepředu mrkev kardan bude mlatit manualovej nikdo neopraví ( teda na allroada na obyč nevím) nejsou díly ( on nikdo neopravi ani automatovej mam pocit že kardan servisy prostě dobře starou C5 neumí passat nevim ale myslim že je to stejný)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Upravy těchto motorů nevim no.

Ten motor dobre funguje serie +chip.

Jak se zacne HW tak uz mi to nikdy moc nefungovalo u automatu vzdy zlobilo pak řazení. Ted mam jednotku prevodovky MTM a je to rapidně lepsí

Takze na upravy 100% manual ale tohle neni dobrej motor na upravy a to ty motory mam rad a rad s nimi jezdim.

Pokud tedy nezačneš stavbou od jádra pak se z toho dá hodně. -to ovšem nepředpokladám.
OndryS110
Sběrač informací

Příspěvek od OndryS110 »

Na motoru a převodovce byl dělán servis v hodnotě 67k, a to včetně proplachu a výměny oleje v převodovce, fungl nové hlavy, vačky, hydra pak v dalším servisu repas čerpadla za 27k. Auto pak bylo zbořené na předek plus ještě uhnila nápravnice. Tak nějak jsem to splácal do kupy a rád bych s tím vymyslel ještě něco víc. (Když bych u toho servisu nebyl, tak bych ho nekupoval)

V mejch rukou tomu chcípla převodovka a turbo, to jsem vyměnil za Holset He221W a trysky mám sehnané DLSA143 P970. Jenomže to furt stojí na tom, že to ten automat nezvládne.
2.5TDI V6 2xxhp
Simson 110ccm
Yamaha aerox 21hp
Mz 150
2.0TDi BMM 182hp
Škoda Fabia tSDI
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

no neviem ako u vas, ale u nas to jeden chlapik takto vyriesil a poviem že nasypal do toho penazi ale.....navstivil STK a tam vznikol problem v TP prevodovka automatická a v aute manuál.....no a auto sa porucalo vyradit z evidencie a zosrotovat, papierovo chcel skusit riesit ofiko prestavbu ale ked mu vysvetlili co to obnasa tak do toho nesiel.....
OndryS110
Sběrač informací

Příspěvek od OndryS110 »

Papíry si vyřeším, to problém není.
2.5TDI V6 2xxhp
Simson 110ccm
Yamaha aerox 21hp
Mz 150
2.0TDi BMM 182hp
Škoda Fabia tSDI
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Já bych se na to asi celkově vykašlal... (noteeth) ,ušetříš si spoustu nervů ;)
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

elektrika žádný problém..
776200941
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“