fabia I htp 40 kW bohaté odměřování paliva

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

fabia I htp 40 kW bohaté odměřování paliva

Příspěvek od slovacek.milos »

trvá to asi rok asi po sto až dvěsta km se rožla kontrolka motoru, bohaté odměřování pakliva číslo závady sem časem napíšu,

už to tak trvá 12.OOO km ted už auto špatně startuje po startu zdechne co stím? :?
Tomas.cz
Aktivista

Re: fabia I htp 40 kW bohaté odměřování paliva

Příspěvek od Tomas.cz »

Koukni do měřených hodnot motorovky, blok 1, kolik je % lambda ( - hodnoty bohatá směs, + hodnoty chudá směs ).
A pak blok 2 na tlak v sání. Určitě bych zkontroloval tlak paliva, nevím jestli to je AWY nebo BMD ale pokud AWY tak určitě trubičky odvětrání motoru do sání.
slovacek.milos
Aktivista

tome toto jsem všechno dělal, za sto až 200 se zas rožla kontrolka, odměřování paliva příliš bohaté, spotřeba trat 4,8, za tepla klepala i klika na volnoběh, časem jsem zjistil že to není klika ale nespálené palivo jak vnikne do horkého katu tak vybuchne a klepne, asi čtrnáct dnů se stav horšil první válec 7, 2,3 13atm,

doufám že se mi podaří sem fotka, celý problém popraskaný výfukový ventil na 1 válci, tlak jsem měřil taky před půl rokem a první byl na minimum 11, tři měsíce auto na stk a emise ok, výfuk taky mohu vyfotit koncovka je spíš orezlá jak černá od sazí,

popraskané ventily jsem už měl nekolikrát, motor vynechával netáhl, a podobně,

tady volnoběh ok, a jel celkem jak raketa
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Mě to spíše zajímalo ze studijních důvodů, jaké tam jsou % na hodnotě lambda.
Ať se daří :)
nostromo23
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nostromo23 »

Pokud Fabia I HTP 40 kW vykazuje problém s bohatým odměřováním paliva a kontrolka motoru se pravidelně rozsvěcuje, může se jednat o problém s lambda sondou, vstřikovači, nebo regulací paliva. Bohužel, dlouhodobé ignorování tohoto problému může vést k dalším komplikacím, jako je špatné startování nebo dokonce poškození motoru. Doporučuji co nejdříve nechat auto diagnostikovat v servisu, aby se přesně zjistila příčina závady. Také by bylo dobré přezkoumat palivový systém a případně vyčistit nebo vyměnit poškozené součástky.
slovacek.milos
Aktivista

slovacek.milos
Aktivista

nostromo23 píše: 02 zář 2024, 11:06 Doporučuji co nejdříve nechat auto diagnostikovat v servisu, aby se přesně zjistila příčina závady.
v servisu to bylo někde v brně, vyměnili sondu před katem, svíčky, filtr, smázli závady a po sto kilometrech se zas rožla kontrolka motoru, na prasklý ventil nepřišli

autoservis mám vybavený jezdit nikam nemusím, chci jen říct že vyšší odměřování paliva nesouviselo s palivovou soustavou a akčními členy ale prasklým ventilem, je to něco jako třeba felicie 1,6 vadný vstřikovač prvního válce mohl jsi ho vyměnit klidně desekrát a závada furt stejná stačilo vyčistit klapku a bylo pozávadě,

popraskané ventily jsem měl už mockrát, htp na to trpí
slovacek.milos
Aktivista

co jsem ještě zjistil u htp tak výnměma oleje 7500 km, ty motory se zasírají, zasírá se hydroštel nejde vytáhnout, 15.000 je nesmysl, je to poznat na filtru ze prostě zasraný, jsou motory kde nemusíš měnit filtr 60000 km a je čistý jak sklo (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

asi čtrnáct dnů se stav horšil první válec 7, 2,3 13atm,
po opravě ventilu na prvním válci, jsem hlavu na skle zbrousil asi o O,4 mm ty moje měřidla z první světové války nejsou přesná, šmirgl 60 a doleštil jsem carborundum brousek na kosu, těsnění hlavy jsem dal O,6 mm, pokud někdo chcete leštit brouskem na kosu hlavu tak jsou všechny křiví na piču, mám naštěstí ještě komunistický ten je rovný
a dnes mi to nedalo a měřil jsem tlaky
14 14 14 maximum je 15 minimum 11 a diferenciace 3
motor jede velmi dobře, spotřeba do pěti,
ted jsem měl možnost párkrát měřit tlaky u těchto motorů a měřím spíše 12 a max 12,5 ted naposledy první majitel najetzo 65.000 km
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Pěkná fotka na fb.... já začínám zvažovat nějaký endoskop.....koukal jsem že už se dá sehnat i za 2 litry....to není tak moc a posloužil by na tohle parádně
us_ZXKQXNKJ15MDNH82SV9_goods_img-v1_endoscope-camera-m100-1.2.jpg
us_ZXKQXNKJ15MDNH82SV9_goods_img-v1_endoscope-camera-m100-1.2.jpg (41.97 KiB) Zobrazeno 740 x
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Mám endoskop do telefonu kamera 5mm není to špatný ale tak na podívání na píst, na ventily to nestočíš, když jsem to jakože opřel o píst a tlakem donutil kamerku se otočit tak se celkem otočila,to jo ale pak mi nešla vytáhnout ven a měl jsem strach že zaberu a zůstane ve válci a bylo by o zábavu postaráno, u benzínu v pohodě, tam je otvor na svíčku velký ale nafta je past
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Romane ten co posílám na fotce je právě super, že má natáčení..... tím velkým oranžovým kolem..... některé mají zase pomocné čočky i po stranách, ale tenhle mě právě zaujal, že je ohýbací..... nicméně u dieslu to asi fakt prostrčit nepůjde..... spíš takhle na ty benzíny..... ještě uvidím, zda ho vezmu, ale co je dneska dva tisíce....
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo jasně jako za dva litry asi hodně muziky, to jo
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Ono i vyšroubovat lambdu a podívat se, zda není rozsypaný kat, nebo sáním na vrtulku turba no.... někdy to může pomoct
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo to jo, hlavně fotky jsou jasný důkaz a zákazníci na to hodně dají, když mám čas a chuť kolikrát to lidem fotím, jak byl zasranej palivovej filtr,jak tekl špinavej olej z Haldexu atd (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“