Renault Megane lll nestartuje.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Renault Megane lll nestartuje.

Příspěvek od kaad »

V pátek mi přitáhli Renault Megane 1,6 74kW r.v. 2011. Majitel s tím přijel do práce a domů už neodjel. Startér točil jako blázen, ale motor nenaskočil. Dnes jsem to hodil na diagnostiku, která samozřejmě nic nenapsala. Zkusil jsem tedy jestli po zapnutí zapalování jde z vedení od nádrže palivo. Ani kapka. 4erpadlo v nádrži po přímém napojení fachčí, ale do konektoru k čerpadlu po zapnutí klíčku proud nejde. V manuálu se nemůžu dopátrat, která pojistka je pro palivové čerpadlo, takže jsem proměřil pro jistotu všechny a jsou OK. Pak tedy zbývá relé. Ovšem stejný problém jako u pojistek. Nevím, které to je. Nemáte někdo schéme toho zapojení nebo alespoň radu, které to relé je pro paliv. čerpadlo? Podle mně by to mělo být to malé černé u pojistek pod volantem, ale nejsem si zcela jistý.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Pája 19
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Renault Megane lll nestartuje.

Příspěvek od Pája 19 »

Když nevím, tak si tu trasu propísknu.
Oct asv 2000, DieselPower
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

To cervene odpojvaci tlacitko jsi zkousel zmacknout,zda nevyskocilo ? pokud tam je ?
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Pája 19 píše: 09 zář 2024, 14:22 Když nevím, tak si tu trasu propísknu.
Jako, že bych třeba napojil zdroj na konektor od čerpadla a vepředu cca na 150 pinech zkontroloval kde mi napětí vyskočí? I To se samozřejmě dá ovšem myslel jsem když budu mít schéma půjdu na jistotu a nebudu se v tom hrabat dva dny. Navíc je to frantík a ty přístupy jsou tam tak trochu jako k ježkovi v kleci. Ať se na mně nikdo nezlobí, ale např. v motorovém prostoru otočit pojistkovou desku pojistakama dolů, tak to je fakt specialita frantíků. Nebo ta malá pojistkovka hned vedle k vůli které musíte vymontovat levý přední světlomet a stajně když sundáváte kryt, tak narazíte na horní příčku chlad. stěny. Přitom by stačilo dát tu skříňku o 10mm níže. Místa je tam dost. Ona ta pojitkovka pod volantem také není zrovna moc přístupná. Sundáte krytku a zjistíte, že pojistkovka je 10cmm hluboko a ještě částečně mimo otvor. Každé auto má své, ale žabožrouti to jsou fakt experti.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kaad nikdy nespolehej na to že po zatočení klíčku ti poteče palivo vždy startuj, další pravidlo je zda je co zapálit a zda je čím zapálit, tas zápalko zda jde jikra?
když si připojen diag tak otáčky motoru postartuj zda řj ví že se točí motor? co teplota motoru při startu není tam 130?snímač vačky je helák!
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“